שאלה תיאורטית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה תיאורטית
    ניב
    31/12/2008

נניח שאני נמצא בקרבת אנטנה שפולטת קרינה אלקטרו-מגנטית. מרחק האנטנה ממני- מטרים בודדים. גובה האנטנה- 30 מ'. האנטנה משדרת למרחק של כמה *מאות* ק"מ. מהי רמת הסיכון אם אני נמצא שם מידי שבוע, במשך מס' שעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה תיאורטית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מאנטנה קרובה

זמיר שליט"א
    31/12/2008

האנטנה אינה מכוונת עליך, אלא כפי שאמרת היא נותנת שירות לצרכנים רחוקים. מתחת לאנטנה (כמעט) אין קרינה, כך שזה אמור לא לסכן אותך, אבל, אם בסביבה יש מבנים או עצמים אחרים, הם מחזירים את הקרינה ואתה עלול לספוג בכל זאת. בוא נעשה שני דברים: 1.: תבקש ממשרד איכ"ס את סקר הבטיחות של האנטנה+היתר הקמה+היתר הפעלה. בטלפון 02-649-5869, אסור להזכיר שהתייעצת אתי. תגיד שליידך יש אנטנה ואתה מודאג. ישלחו לך את זה בדוא"ל, ומייד תשלח לי. אני אעביר למהנדס שיענה לך ישירות אם האנטנה מסכנת אותך. תצרף תרשים, או תיאור היכן האנטנה והיכן אתה, כיוון, מרחק, וכיוב'. 2. תוכל למדוד את הקרינה בעצמך. אשאיל לך מכשיר (ללא תמורה). אבל את זה, רק כשאחזור. כרגע אני בארה"ב, עד ה- 20 בחודש. כל טוב, זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבדוק את זה. בכל מקרה לגבי העצמים

ניב
    20/01/2009

יש מבנים סביב האנטנה- אך כולם נמוכים ממנה. למעט- עמודים נוספים שהם בגובה של האנטנה (או מעט גבוהים יותר) אך כל אחד מהם נמצא במרחק של כמה עשרות/מאות מ' מהאנטנה. עצים ספורים שגם הם בגובה של האנטנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשאל את זה אחרת-

ניב
    20/01/2009

לאו דווקא עמודים. פשוט עצמים נוספים (יש הבדל בהחזרה בין עמוד לעץ?) בודדים שכולם נמצאים במרחק של כמה עשרות/כמה מאות מהאנטנה- האם גם הם יכולים להחזיר? מעניין אותי להשוות בין אנטנה שמשדרת למרחקים רחוקים כאלה שעליה אני שואל, לבין אנטנה סלולרית סטנדרטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבדוק - לגבי העצמים

ד"ר זמיר שליט"א
    20/01/2009

העצמים האלה מפזרים את הקרינה, ובולמים אותה חלקית
    כל טוב,
    זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה תיאורטית

ד"ר זמיר שליט"א
    20/01/2009

גם התשובה תיאורטית: אם האנטנה סלולרית, ממש למטה כמעט אין קרינה. אם האנטנה משדרת בתדרי רדיו מסחרי, אז יש סיכון.
    הסיכון תלוי בעוצמת הקרינה אליה אתה נחשף.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו