מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר שליטא - שאלות המשך.....אמא מודאגת01/01/2009
לד"ר זמיר שליטא, תודה על תשובתך המפורטת. ברשותך עוד מספר שאלות - 1. האם הרתחה בסיר עם מים רותחים ( סטריליזציה אחרת ) אינה גורמת לחימום של הפלסטיק והפרשת חומרים מסרטנים ?הרי גם פה חום קיצוני מעורב. כמו כן עלי לציין שבקבוקי הפלסטיק שלי הם של בי -פריי ( ללא ביספינול A ) וכן גם הסטריליזטור שלהם ( קופסא מיוחדת למיקרוגל ) ולכן הם אמורים לא להפריש רעלים . האם אכן כך ?האם החומר שאתה מדבר עליו שונה מביספינול A ומצוי בכל פלסטיק-פולימר שהוא ? איך אחרת משרד הבריאות מאשר להם למכור וממליץ על המוצרים האלה , הרי מדובר בתינוקות!!!! ומה עם כלים מיוחדים למיקרוגל שעשויים מ - PP /פולימר שנחשב בטוח בנושא ?עכשיו אני ממש מבולבלת. 2. אנני מחממת לו מטרנה, אלא אוכל שלנו טחון ( עוף תפוחיאדמה וכו'). אז אם הבנתי ממך נכון כל זמן שאני מחממת בכלי זכוכית ( קערית אגב אין להשיג בקבוקי זכוכית יותר כי זה לא בטיחותי , רק פלסטיק לסוגיו השונים) אז זה בסדר או שבכל חימום נוצרות תרכובות מסוכנות? 3. אימצתי לי את כלל הברזל - תודה. 4. מה לגבי שאלותי על המכשיר. האם העובדה שהוא" זקן" הופך אותו למסוכן יותר או לחילופין פחות ממוגן ממכשירים שמיוצרים בטכנולוגיה עדכנית ? האם יש זליגת קרינה גם אם צורתו החיצונית ניראת ללא פגע לרבות הדלת ואטימתה ? 5. יש לי מצלמות אלחוטיות בבית ורואוטר אלחוטי שפועלות שעות על בסיס יומיומי. האם יש קרינה מסוכנת מהראוטר ו/או מהמצלמות ? שוב תודה מראש על תגובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - לאמא המודאגת
ד"ר זמיר שליט"א02/01/2009אני זוכר שעניתי אולם כנראה תשובתי נעלמה בדרך כל שהי.
אז אענה שוב, בקיצור, ואני אומר גם מנסיון אישי של גידול ילדים ונכדים:
אני הייתי נוהג כך גם עם בקבוקי זכוכית, וגם עם בקבוקי פלסטיק: יש להרתיח אותם, ואת הפטמות, כשהם מפורקים ונקיים, רק בתוך מים, ולשים ליבש הפוך על משטח גדול כפול של
מגבות נייר.
את האוכל להכין בהרתחה, להכניס לבקבוק, ולסגור עם הפטמה, לקרר במים, ולהאכיל. לפי הוראות האחות בטיפת חלב, ניתן לאחר כמה חודשים , בגיל כ- שנה (אני לא זוכר) ויותר, להכין את האוכל כבר בערבוב בבקבוק (שעבר קודם הרתחה כנ"ל), ועם מים מבקבוק או שהורתחו קודם בסיר, או בכלי זכוכית במיקרוגל.
אוכל קר בבקבוק עם פטמה, יש לחמם בסיר מים חמים, זמן מינימלי, תוך טלטול כל הזמן, עד לטמפרטורה של החדר. לא להשאיר וללכת.
לא לחפש קיצורי דרך.
באשר לתנור מיקרוגל, יש לשמור מרחק 2 מטר לפחות. כל התיאוריות כאן לא לעניין. שלא ידאיג אותך אם במודל יותר חדיש הרשת עוצרת את הקרינה יותר טוב או פחות טוב.
העיקר שהתנור ממלא את תפקידו, את תמלאי את תפקידך בשמירת מרחק ממנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר.
אמא מודאגת03/01/2009בשיטה של ההרתחה בסיר עם מים נשאר אבנית מפורקת ( כמו קמח ) על הבקבוקים והפיטמות וגם זה הבנתי לא בריא לתינוק ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
זמיר שליט"א03/01/2009האבנית על הכלים, בגלל איכות ירודה שלהם, ותכולת מלחים גבוהה. אם את מייבשת אותם מייד עומדים הפוכים על מגבות נייר כפולות, לא נשאר שם ממש שום שריד ממים אלה. מה שבחוץ שלא ידאיג אותך. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה על תשובתך המהירה...
אמא מודאגת05/01/2009אבל לצערי , זה לא עומד במבחן המציאות. גם שמניחים הפוך מייד ליבוש עדין נשארת אבקת אבנית על הפיטמות והבקבוקים מבחוץ ומבפנים, ואיכות הבקבוקים גבוהה מפני שהם חדשים ( והכי יקרים בשוק ) מיוצרים ללא ביספינול A. האם ידוע לך מה הנזק לבליעת אבנית ע"י התינוק ? האם יש פה נזק מצטבר ? ומה בעניין הדיוקסין? האם הכוונה לביספינול A או שזה רעלן שונה ? אשמח האם תרחיב קצת בנושא. ( לרבות כלי הפלסטיק המיוצרים מ- PP ככלי אוכל מיוחדים למיקרוגל ). כמו כן אשמח באם תענה על שאלתי בנושא הראוטר ( טווח 100 מר, 3COM )והמצלמות. בתודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת.
ד"ר זמיר שליט"א05/01/2009אם איכות המים שלכם כה גרועה, אז תרתיחי מים מבוקבקים. אם מהם תשאר מעט אבקה זה לא עלול להזיק. המלחים במים מבוקבקים עוברים בדיקות איכות, ותכולתם כתובה על הבקבוק.
באשר לביספינול, וכל יתר החומרים הבטוחים, או שלא נוכחים בחומר הבקבוק, אני חושש שמה שיש בחומר הבקבוק, בעת החימום במיקרוגל, מתפרק בזרגה זו או אחרת, וחלק מחומרי הפירוק עלול להכיל דיוקסינים (יש רבים). אני חוזר על עצתי להרתיח את הבקבוקים במים, ולשפוך אותם, וליבש את הבקבוק. בשום אופן לא לבשל בבקבוק עם האוכל בפנים.
ביספינול אינו דיוקסין. הדיוקסינים נוצרים מחומרים אורגניים שונים שעוברים שינויים בחום, ושינויים אחרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה... איישם...
אמא מודאגת06/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאם המודאגת - משקע מהמים
זמיר שליט"א06/01/2009אם תרתיחי מים מבוקבקים, תדעי שהאבקה הלבנה שנשארת מהם היא של מלחים טובים, ואינה מזיקה לתינוק. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים מבוקבקים
אמא מודאגת06/01/2009אני מרתיחה מים ממתקן מי עדן שבביתי ( מיכלים גדולים ) , האם לזה הכוונה במיים מבוקבקים ? האם תוכל לענות לי גם לגבי הראוטר והמצלמות ( ראה שאלותי בנושא בתגובות הקודמות)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים מבוקבקים
אמא מודאגת09/01/2009אני מרתיחה מים ממתקן מי עדן שבביתי ( מיכלים גדולים ) , האם לזה הכוונה במיים מבוקבקים ? האם תוכל לענות לי גם לגבי הראוטר והמצלמות ( ראה שאלותי בנושא בתגובות הקודמות)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)