קרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה
    אני
    11/01/2009

שלום רב, אני מתעניינת בקנית דירה. מבדיקת הסביבה עולה שהדירה נמצאת במרחק 80 מטר מבניין שעל גגו קיימות אנטנת של פרטנר - תורן על הגג- עצמה 3.8 וכן אנטנת עוקץ של פלאפון בעצמה 30. המידע מתוך המפה של נענע. מבדיקת המפה של המשרד לאיכות הסביבה עולה כי בבנין שבו האנטנות יש מתקן גישה אלחוטי בעצמת קרינה קטנה מ- 0.5 של פלאפון.. אני לא רואה במפה זו פרוט לגבי האנטנות. האם יש כזה פרוט במפה של משרד הסביבה לגבי האנטנות. אציין, כי הדירה נמצאת בקומה 3. האנטנה נמצאת בבניין המרוחק 80 מטר על קומה יותר גבוהה אבל בין הבניין שבו הדירה מפרידים בניינים נוספים המסתירים פיזית את האנטטנות. בנוסף, בסמוך לדירה קיים עמוד חשמל אין שם שנאי אבל לדברי מוכר הדירה העמוד משמש לתאורה בלבד. על העמוד למטה ישנו השלט של חברת חשמל "מתח גבוה". האם זה מראה באמת על מתח גבוה או שזה שלט סטנדרטי, כי המדובר בעמוד "רגיל" בלי שנאים וכו' איך אני מקבלת עוד פרטים לגבי הנושא של עמוד החשמל? ומה לגבי האנטנות? מה דעתכם לגבי רמת הקרינה שם (יש לי ילד קטן) איזה עוד בדיקות מומלץ לי לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה - אני

ד"ר זמיר שליט"א
    11/01/2009

באשר לאנטנות הסלולריות, היות והן מוסתרות על ידי בתים, אז ניתן לשכוח מהן.
    באשר לאמוד החשמל, אני צריך לדעת מהו "בסמוך" , וגם כיצד נראה העמוד, ואז ניתן להעריך איזה שדה מגנטי משרים הכבלים שהוא נושא.
    אבקש למדוד את המרחק מהדירה לקו החשמל, ולתאר את העמוד, האם הוא ממתכת עם 4 רגליים ?
    או צורה אחרת.
    כשאדע את אלה, אוכל להעריך מה השדה המגנטי.
    ניתן גם למדוד את השדה המגנטי, אוכל להשאיל לכם מכשיר מדידה. הבעייה שאני עכשיו בארה"ב ואני חוזר לארץ רק ב- 20 לחודש. אם רלוונטי, תתקשרו בטלפון אחרי תאריך זה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אני
    11/01/2009

תודה על התשובה המהירה. נדמה לי אבל שקראתי באחת ההודעות הקודמות שמה שחשוב לגבי האנטנות זה השדה המגנטי ולא אם מוסתר על ידי בניינים סמוכים? האם מהמידע שמסרתי קודם ניתן להעריך מה השדה המגנטי לגבי האנטנות, כי זה די מטריד אותי. מהנתונים שמסרתי ניתן ללמוד על כך או שאחפש עוד פרטים? אגב, הדירה נמצאת בר"ג. נראה לי שאם העניינים יתקדמו (מבחינת המחיר וכו) נבקש את חוות דעתך בצורה מסודרת (כמובן בתשלום). לגבי העמוד חשמל, מדובר למיטב זכרוני בעמוד בן 4 רגליים שגובהו עד לגובה הקומה שלישית בערך אבל הוא מחזיק רק כבל חשמלי ואין עליו עוד דברים.- שנאים, קופסאות וכו (לדברי המוכר- משמש לתאורה בלבד?) מבחינת המרחק בינו לבין מרפסת הדירה- מספר מטרים ספורים בלבד. כאמור, אם הדברים יתקדמו, אבקש לקבל כאמור מידע מבוסס ומדויק, אבל מה כרגע נראה לך, כי אם זה מסוכן מדי אנחנו נרד בכלל מהנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להודעה של אני

ד"ר זמיר שליט"א
    13/01/2009

לגבי קרינת האנטנות, מתחשבים יותר בשדה החשמלי בתדרי השידור, וזה נמדד במיקרוואט לס"מ רבוע. אם בניין מסתיר את האנטנה, הקרינה המגיעה ממנה, בדרך כלל זניחה.
    מהנתונים של הקו החשמלי, ההערכה שלי שיהיה כ- 1 מיליגאוס בקו הבית, ופחות מזה בדירה, וזה עשוי להיות בסדר.
    הכי כדאי זה למדוד לבד, ואוכל להשאיל מכשיר מדידה.
    אני חוזר מחו"ל ב- 20 לחודש. נא להתקשר איתי יותר מאוחר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו