מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתב אלחוטי + שאלה נוספתאמא מודאגת25/01/2009
ראשית אני רוצה להודות לך באופן גורף על הפורום והתשובות המפורטות והמהירות . אני אסירת תודה לך על כל העזרה שאתה ושותפיך לפורום מציעים , ועל המודעות שבה אני חיה מאז שניכנסתי לפורום. לגבי הנתב האלחוטי לבנתיים הזזתי אותו למרחק של כ- 2 מ' .הוא כמובן מחובר לנתב חוטי של בזק ( ECI הישן ) , והאחרון נשאר צמוד למחשב. העניין הוא שכל המחשב צמוד לקיר שמצידו השני יש ספת סלון. כיון שהסברת שלמרות שאין קו ראיה הקרינה עוברת את הקיר , נלחצתי שמי שייושב על הספה נחשף לקרינה של הנתבים והמחשב. האם כך ? האם ברגע שהעברתי את הנתב האלחוטי נפתרה הבעיה ? האם אני צריכה להעביר גם את הנתב החוטי רחוק יותר? האם מרחק של 2 מ' לפחות הוא נחשב בטוח ? העברתי לארון בצד השני של החדר ) אגב למה לא לעטוף אותו בנייר אלומיניום ?האם התכוונת שאשים למשל מאחורח הספה יריעה של אלומיניום ואז זה מגן על יושביה ? וברשותך עוד שאלה בנושא הקודם בו התכתבתי איתך- חימום בקבוקי פלסטיק לתינוק: הסברת שבחום הפלסטיק מפריש רעלים ולכן לא לעשות סטריליזציה במיקרוגל, אלא בדרכים שמרניות. ובכן , גם אש מתחת לסיר מים רותחים מחממת את הפלסטיק ל- 100 מעלות לפחות, ולפי משרד הבריאות יש להשאיר את הבקבוקים לפחות 5 דקות ברציפות על להבה קטנה , אחרת אין סטריליזציה ממש והתמ"ל הרי הוא כר פורענות לחיייקים.האם גם בתהליך חימום זה משתחררים רעלים ? ומה עם חימום המזון שבבקבוק בכלי מיוחד לכך עם מיים רותחים ( הכלי על טרמוסטאט מחמם את המיים כל זמן השימוש בו ) ? שוב יש חשיפת פלסטיק לחום. אני לא כל כך יודעת מה לעשות עכשיו. אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתב+שאלה
ד"ר זמיר שליט"א25/01/2009לעניין הנתב:
2 מטר ממנו נראה לי מספיק, גם לגבי הישנים. הקרינה שעוברת את הקיר היא נמוכה, ויש פשוט להתרחק מהקיר, ואז הקרינה זניחה לגמרי.
אסור לעטוף את הנתב בנייר אלומניניום, כי זה לא יאפשר לו לשדר או לקלוט. ניתן להסתיר אותו מקו ראייה לגוף, על ידי הדבקתו, אבל זה לא נראה לי הכרחי.
באשר לבקבוק פלסטיק, אני אומר להרתיח במים, ולייבש הפוך על מגבוני נייר, אז כל החומרים שיוצאים בחימום, מסולקים עם המים. אין יותר פשוט מזה.
אם צריך לחמם אוכל בתוך הבקבוק מחממים עד לטמפרטורה שתהיה נוחה לתינוק לשתות.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - ברשותך
אמא מודאגת26/01/2009אם כך באותה מידה אפשר לבצע סטריליזציה במיקרוגל ( בכלי עם מים -שבעצם האדים החמים עושים את העבודה , לזמן חימום של 4 דקות ) ומיד להוציא ולהפןך כך " שכל הדברים הרעים מיד יוצאים" עם שאריות המיים. מה ההבדל ? מדוע לחמם מעל אש ולא במיקרוגל בשני המקרים זה הטמפרטורה והאדים שעושים את הסטריליזציה. אני שואלת לא להקשות אלא להבין. שנית בסטריליזציה במיקרוגל אין אבן והבקבוקים יוצאים מקיים ומבריקים. מדוע היית כל כך נגד המיקרוגל ?האם החימום שם יוצר "תגובת יתר" לפלסטיק ? לגבי הכלי חימום , ברור שאני מחממת עד לטמפרטורת האכלה. אך בכדי להגיע מטמפרטורת מקרר לטמפ' האכלה זה לוקח כ- 15 דקות בכלי עם מיים רותחים ( שוב חשיפת הפלסטיק לטמפרטורת גבוהות). שוב תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
זמיר שליט"א26/01/2009עניתי כבר: אני לא מחפש הקלות למיקרוגל, אני מחמיר כי אני דואג. כל עוד לא ידוע הכל על פעולת המיקרוגל על הפלסטיק, יש להחמיר: לחמם את הבקבוקים במים על אש, ולשפוך את המים. אולי חלק מהמוצרים הנוצרים בחימום במיקרוגל נשאר ספוח על הפלסטיק. אני חושש לכן אני ממליץ כפי שכתבתי. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו הבנתי. תודה...
אמא מודאגת26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)