מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוזר על השאלה שלא קיבלה התייחסותמוטי25/01/2009
השאלה שלי לגבי קרינה בקירבת גני ילדים. בימים אלו נפתחת ההרשמה בגני הילדים לשנת הלימודים הקרובה. בקירבת הבית שלנו שני גנים. גן אחד נמצא במרחק של כ-35 מטר משנאי של חברת החשמל, כאשר קווי חשמל נמצאים בצד השני של הרחוב וישנו (במרחק של כ-7 מטר ) ארון תקשורת של בזק. הגן השני נמצא כ-90 מטר מאנטנה סלולרית, "מתקן גישה אלחוטית" הפולט קרינה של 4.3, לפי הנתון שמופיע באתר של המשרד לאיכות הסביבה,כאשר קווי החשמל גם כאן בצד השני של הכביש. האם יש סכנה מהנתונים שציינתי? האם התקנות להרחקת אנטנות מגני ילדים אושרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזר על השאלה
ד"ר זמיר שליט"א25/01/2009אלי יקירי:
אני זוכר שעניתי. קורה שתשובה לא מופיעה אחר כך על הלוח.
מכל מקום:
מרחק 35 מטר משנאי זה בטוח.
באשר למיתקן הגישה שהוא אנטנה סלולרית, הקרינה הניפלטת בעוצמה של 4.3 מיקרוואט לס"מ רבוע, דועכת בריבוע המרחק, כך שעד לגן היא תגיע בפחות מ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, לבית הגן שהוא הערך הנחשב בטיחותי, ובתוך הגן תהיה כ- 0.1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
אני דרשתי ערך של 1.0 כתקן בטיחותי לחשיפת הציבור, לעומת 40 עד 100 מיקרוואט לס"מ רבוע המותר כיום. על זה אמורה להחליט ועדת מומחים.
באשר למרחק בטיחותי ממוסדות חינוך, אני דרשתי 300 מטר, אבל בלחץ החברות הסלולריות נסוגה ועדת הפנים מכך, והשאירה את זה להחלטת כל יו"ר מוניציפלי.
השורה האחרונה:
על פניו לא נראה לי סיכון לילדים מהנתונים שציינת.
מה שאפשר יהיה לעשות, לבקש נתוני האנטנה (בפרט סקר בטיחות ממשרד איכ"ס.
טל. 02-649-5869) ולא לציין את שמי שם. את זה להעביר לי מייד בדוא"ל, כדי שהמהנדס שלנו יבדוק את החישובים, המדידות והמרחקים. דעתו של המהנדס גם קבילה במשרד איכ"ס.
ניתן לבדוק את מצב הקרינה עם הזמן, שאין חריגה. אשאיל לך מכשירים לעשות זאת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)