שאלת המשך

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלת המשך
    אמא מודאגת
    26/01/2009

אם כך באותה מידה אפשר לבצע סטריליזציה במיקרוגל ( בכלי עם מים -שבעצם האדים החמים עושים את העבודה , לזמן חימום של 4 דקות ) ומיד להוציא ולהפןך כך " שכל הדברים הרעים מיד יוצאים" עם שאריות המיים. מה ההבדל ? מדוע לחמם מעל אש ולא במיקרוגל בשני המקרים זה הטמפרטורה והאדים שעושים את הסטריליזציה. אני שואלת לא להקשות אלא להבין. שנית בסטריליזציה במיקרוגל אין אבן והבקבוקים יוצאים מקיים ומבריקים. מדוע היית כל כך נגד המיקרוגל ?האם החימום שם יוצר "תגובת יתר" לפלסטיק ? לגבי הכלי חימום , ברור שאני מחממת עד לטמפרטורת האכלה. אך בכדי להגיע מטמפרטורת מקרר לטמפ' האכלה זה לוקח כ- 15 דקות בכלי עם מיים רותחים ( שוב חשיפת הפלסטיק לטמפרטורת גבוהות). שוב תודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאמא המודאגת

זמיר שליט"א
    26/01/2009

אני מודאג יותר ממך, אני לא מחפש להכשיר את המיקרוגל, אלא מחמיר, כי חלק מהפעולה על הפלסטיק עדיין לא מובן, וזהירות מונעת מחייבת נקיטת צעדים עליהם המלצתי. אני ממליץ להרתיח רק במים על אש, ולסלק אותם. אפשר לשטוף את האבן עם מים רתוחים. את חימום האוכל בבקבוק בתוך מים רותחים יש לבצע תוך בחישה סיבובית מתמדת בתוך המים, ולא לללכת, ולהשאיר את הבקבוק ולחכות 15 דקות עד שיתחמם. הבחישה מאיצה את החימום לדקה עד דקות ספורות בלבד. כל טוב, זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו