מנוע שריפה פנימית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מנוע שריפה פנימית
    מ
    29/01/2009

שלום רב האם מנועי שריפה פנימית לא מייצרים שדה אלקטרומגנטי או קרינה מסוג אחר כאשר הם פועלים? ואם כן האם הנהג לא נחשף לקרינה זו? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנוע שריפה פנימית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנוע רכב לא יוצר קרינה אלקטרומגנטית

ד``ר דני וולף
    29/01/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה בנוגע למנוע מטוס ?

יוסי
    27/08/2012

נכון, אנחנו לא טסים כל יום, אבל בכל זאת בטיסה האחרונה מאירופה ישבנו ממש בחלון ליד המנוע בכנף הימני וזה היה מאוד מפחיד לראות את הבת הקטנה שלי (בת 5) נרדמת על החלון כשהשיער שלה מתרומם ו"נדבק" לאורך החלון מעין תופעה של חשמל סטטי. אשמח לתגובה האם יש מה בכך ? ואולי בפעם הבאה לבקש מיקום ישיבה שונה .... ? קראתי על הקרינה הקוסמית במטוסים אבל לא מצאתי שום אזכור לגבי קרינה הנפלטת ממנוע מטוס ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוע שריפה פנימית

ד"ר זמיר שליט"א
    29/01/2009

יורשה לי להוסיף לדבריו של ידידי המלומד ד"ר וולף, שמנוע הצתה פנימית עצמו אינו יוצר שדה אלמ"ג, אולם מערכות החשמל הקשורות עם המנוע, הכבלים אל המצתים, מערכת מחוללת חשמל (מה שנקרא בזמנו דינאמו) , וכן סלילים, שנאים, מערכת המיזוג, מנועי המגבים, וכיוב' כל אלה יוצרים שדות אלמ"ג. אולם ברובם רחוקים ודועכים במרחק עד לנהג והנוסעים, כך שמעשית השדה האלמ"ג בתא הנוסעים אמור להיות נמוך מאד.
    אך ישנן מכוניות בהן מערכות החשמל קרובות יותר לנהג, והשדה המגנטי בשל כך עדיין ניכר או גבוה.
    יצא לי למדוד במכוניות נוסעים את השדה המגנטי, ובכמה היה גבוה. עדיין לא מדדתי במכונית היברידית או חשמלית טהורה, ובאלה אני חושש ממה שאמצא.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו