קרינה ברחבי הבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ברחבי הבית
    איתי
    01/02/2009

שלום, מדדתי עם מכשיר מדידה ציר אחד קרינת EMF ברחבי הבית (בית חדש שנכנסנו אליו לפני כחודש) - והממצעים הם שברוב הבית יש קרינה של בין 2-3 מיליגאוס. במקומות מסויימים ישנה קרינה שמגיעה לכ-8 מיליגאוס באופן קבוע. בנוסף - לרוחב הסלון יש קו (כנראה קו חשמל של המזגן) שהקרינה בגובה הרצפה עומדת על כ-45 מיליגאוס כאשר המזגן דולק ויורדת לכ-27 מיליגאוס כאשר המזגן כבוי. בגובה של כמטר הקרינה הנמדדת הנה כ-10 מיליגאוס. באיזור לוח החשמל הראשי המכשיר נכנס לרוויה כלומר מעל 200 מילליגאוס ובמרחק של כמטר עדיין ישנה קרינה קבועה של כ-15 מיליגאוס. גם מחוץ לסלון בגינה נמדדת קרינה קבועה של כ-5 מיליגאוס. אין באזור הבית חדר טרנספורמציה ואין קו מתח עליון. האם להכנס להיסטריה????? האם תקין? מה לעשות עם זה????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ברחבי הבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ברחבי הבית

ד"ר זמיר שליט"א
    02/02/2009

המצב אצלך מורכב:
    נראה לי שההארקה אינה תקינה, וזה גורם לרקע 2-3 מיליגאוס, בנוסף, יש קווי חשמל בקירות, וברצפה, שגורמים למקומות "חמים" של 8 מיליגאוס, והקו למזגן שמגיע עד 45 מיליגאוס..
    לוח החשמל הראשי הוא רצח, אבל כך זה עם לוחות כאלה, צריך רק שהם לא יעברו בדירתך.
    גם את השדה המגנטי מלוח החשמל, ניתן להקטין עם הארקה תקנית.
    השורה התחתונה:
    יש לבדוק את ההארקה, קודם כל לבד, אם רואים שהיא לא תקינה, לא מחוברת, רופפת, צריך להזמין חשמלאי עם רשיון גבוה, המתמצא בהארקות, שיסדר את זה.
    יש למדוד שנית לאחר התקנת ההארקה. אוכל להשאיל לכם מכשיר מדידה, ללא תשלום.
    אם סידור ההארקה עדיין לא עוזר, צריך יהיה להזמין מודד עם היתר משרד איכ"ס (אתן לכם כמה שמות) אני עצמי פטור מההיתר לפי החוק, אבל אם אני מודד, הצד השני יודיע שאין לי היתר... לכן אני מעדיף להציע שתזמינו מודד, ואתן לכם שמות של מודדים ישרים שאינם חוששים להגיד את האמת.
    עם תוצאות מודד זה, ניתן להודיע למשרד איכ"ס, המרשים חשיפת הציבור רק ל- 2 מיליגאוס למשך 24 שעות.
    אני לא מוכן שיהיה יותר מ- 1 מיליגאוס.
    אם לא יעזור עם משרד איכ"ס, אפנה אותכם למשרד התשתיות, כדי לפנות ישר לשר..
    כל טוב,
    זמיר

שלום,

מדדתי עם מכשיר מדידה ציר אחד קרינת EMF ברחבי הבית (בית חדש שנכנסנו אליו לפני כחודש) - והממצעים הם שברוב הבית יש קרינה של בין 2-3 מיליגאוס. במקומות מסויימים ישנה קרינה שמגיעה לכ-8 מיליגאוס באופן קבוע.
    בנוסף - לרוחב הסלון יש קו (כנראה קו חשמל של המזגן) שהקרינה בגובה הרצפה עומדת על כ-45 מיליגאוס כאשר המזגן דולק ויורדת לכ-27 מיליגאוס כאשר המזגן כבוי. בגובה של כמטר הקרינה הנמדדת הנה כ-10 מיליגאוס.
    באיזור לוח החשמל הראשי המכשיר נכנס לרוויה כלומר מעל 200 מילליגאוס ובמרחק של כמטר עדיין ישנה קרינה קבועה של כ-15 מיליגאוס.
    גם מחוץ לסלון בגינה נמדדת קרינה קבועה של כ-5 מיליגאוס.

אין באזור הבית חדר טרנספורמציה ואין קו מתח עליון.

האם להכנס להיסטריה?????

האם תקין? מה לעשות עם זה????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הארקה

איתי
    02/02/2009

שלום רב, ראשית - תודה רבה על התגובה המפורטת. אלך צעד אחר צעד - כיצד אני יכול לבדוק את ההארקה? היכן החיבור ממוקם במבנה? שאלה נוספת - האם תתכן סטייה משמעותית במד קרינה שמודד ציר אחד למד שלושה צירים? סטייה שיכולה להסביר את המדידות הגבוהות אצלי? בתודה, איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ההארקה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/02/2009

בדיקה ראשונית היא בחיבור ההארקה, לייד החיבור של צרכני הבית לשעון המים.
    בדיקה מפורטת יותר יש לבצע על ידי מקצוען, חשמלאי עם סוג גבוה, וזה כולל בדיקה אם לא הוחלפו חלקים של צנרת המים בצנרת מפלסטיק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארקה

איתי
    03/02/2009

שוב שלום, שוחחתי עם מהנדס החשמל של הפרוייקט (זהו בית חדש) ולטענתו ההארקה מחוברת ליסודות ונבדקה ע"י חברת החשמל לפני קבלת טופס 4. לדבריו יש לי הארקה עם התנגדות של 0.5 אוהם (לא יודע מה המשמעות של זה....... ). אילו עוד כיוונים כדאי לחקור? האם כדאי להזמין מודד מומסך? האם הוא ידע לאתר מה מקור הקרינה? בתודה, איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארקה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/02/2009

יתכן שההארקה היתה תקינה בזמן שבוצעה, אבל אחר כך, הוחלף חלק מהצנרת בצינור פלסטיק.
    מודד מוסמך לא ידע לבדוק הארקה, אלא חשמלאי עם סוג גבוה.
    ישנו מודד קרינה שהוא מהנדס חשמל, תוכלי להתייעץ איתו.
    אנא כתבי לי דוא"ל ואשלח לך את הטלפון שלו.
    אגב, אני לא מקבל אחוזים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרינה

איתי
    03/02/2009

שלום, כתובת הדואר שלי הנה - [email protected] ושוב תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודד קרינה

זמיר שליט"א
    03/02/2009

שלחתי לך בדוא"ל את השם ומספר הטלפון של מודד הקרינה. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו