קרינה מאולמות מחשב במסגרת הצבא

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מאולמות מחשב במסגרת הצבא
    גל
    04/02/2009

שלום רב ותודה רבה על תרומתכם הרבה לציבור. במסגרת שרותי בצה"ל אני מבלה הרבה זמן בתוך אולמות מחשב גדולים למדי(המכילים בין היתר מס' לא מועט של UPS-ים וארונות חשמל). אני חושש לבריאותי ולבריאות חברי לצוות ורצתי לשאול האם ידוע שקרינה באולמות מחשב/Data Centers מזיקה(או שאולי היא זניחה) והאם יש מכשיר לבדיקת קרינה אלקטרומגנטית הניתן לרכישה(שאינו עולה על 1,000 ש"ח) שבתקווה יסיר את הדאגה מלבי? תודה רבה לכם אנשים יקרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מאולמות מחשב במסגרת הצבא

ד"ר זמיר שליט"א
    05/02/2009

באולמות מחשב גדולים, אדם נחשף גם למחשבים עצמם, בד"כ שדה מגנטי שדועך עד כ- 50 ס"מ, ומהמסך: מסכי הדור הישן קרנו גם בקרינה גבוהת תדר לפנים, וגם שדה מגנטי חזק, כולל לצדדים ולאחור, עד כ- 60 ס"מ ממנו, וזה עובר קירות כמו אוויר, כך שמסוכן גם אם מצד שני יש מסך. המסכים LCD כמעט ולא קורנים, והשדה המגנטי שלהם חלש, לפחות לדגמים שאני בדקתי, כך שממרחק יד פשוטה כל מחשב בטוח. באשר לאל פסק UPS זה מקרין שדה מגנטי חזק מאד, שדועך עד 2 מטר ויותר עד לרקע, וגם הוא עובר קירות גבס ואחרים כמו שיש אצלכם. בנוסף יש לכם שם כבלי חשמל, שנאים, ושאר ירקות, שעלולים להשרות שדה מגנטי חזק.
    תוכל לקבל מכשיר מדידה ממני ללא תשלום כמובן, ולמדוד שדה מגנטי בכל מקום חשוד.
    אנא התקשר לתאם. כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו