מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שדה מגנטימיכל08/02/2009
שלום ד"ר שליטא, בעבר הסברת לי ששדה מגנטי עד mG 2 - נחשב בטוח. מה קורה אם בחלק מהזמן נמצאים בשדה מגנטי גבוה יותר ? אני אסביר, ילדים קטנים שוהים באופן רציף בגן שהשדה המגנטי בו נע בין 0 - 1.7 mG בזמן ההפסקות נמצאים הילדים בחצר שם ברוב השטח השדה המגנטי הוא 1.5 mG אך בנקודות מסויימות השדה הינו 4 , 5 , 15 mG ? אני מבינה שזה לא רצוי, אך בהנחה שזה בילתי נמנע, עד כמה זה מסוכן ? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי
ד"ר זמיר שליט"א08/02/2009לא ניתן לחשבן את הסיכון במושגים מתימטיים, אבל הוא עולה, לפי המקובל, מ- 2 עד 3 הסיכון עולה פי 2.
יתכן שאינך יודעת, להוראות הבטיחות של משרד החינוך, דרשתי עד 1 מיליגאוס בגדר של כל מוסד חינוכי. כמה מזה הם מיישמים איני יודע.
ערכים של עד 2 מיליגאוס בחדר השינה , נחשב שלא גורם סרטן בילדים.
אם הילדים נמצאים במקומות בגן עד 1.7 מיליגאוס, מבחינה מקצועית לא נראה שניתן לעשות משהו, את המקומות בהם יש יותר, ניתן לחסום עם רהיט, כד, עציץ וכיוב'.
היות והערכים קרובים למיגבלות של משרד איכ"ס, אז פעולה יכולה להיות רק במישור הציבורי, עם תיקשורת, בו תבליטו את הנקודות "החמות".
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
מיכל08/02/2009שלום זמיר ותודה על תשובתך. 1. מי אחראי על כך במשרד החינוך ? 2. האם ההמלצות שהעברת אליהם מחייבות אותם ? 3. והאם 1mg שאתה דורש זה מקדם ביטחון ? כי עד mG 2 אמור להיות בסדר. בהנחה שאני לא יכולה לחסום את הנקודות בהן יש שדה מגנטי גבוה ולא יכולה לארגן מאבק חברתי, * האם בשל הנקודות "החמות" צריך להעביר את הילדים לביה"ס אחר ? * האם לא סביר שגם בביה"ס אחר המצב יהיה דומה ? בברכה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד"ר זמיר שליט"א08/02/2009הקב"ט הראשי.
אין לי את כתובתו, כי הניסוח נעשה באמצעות יועצת פרטית שהם בחרו, ששמה לימור אלוף, והיא פנתה אלי. את הניסוח עם הדרישות שלי העברתי אליה, והיא העבירה אתץ זה אליו.
יותר לא עסקתי בזה, וזה היה לפני כשנתיים (אולי יותר).
את הסף של 1 מיליגאוס דרשתי כסף חשיפה לשדה מגנטי במוסדות חינוך. למרות ש- 2 מיליגאוס נחשב לא מזיק, אני מחמיר יותר, כי מדובר בילדים.
האשר לצעדים: הסיכון בערכי החשיפה מחושב לערכים בחדר השינה שם הילד ישן. לעומת זאת בגן אפילו אם יש במקום אחד יותר מ- 2, (שמחושב גם כן לחדר שינה) זה לא אומר שהילד מתנחל שם, הוא נמצא כמה שניות או דקות, ועובר למקום אחר.
מבחינה מעשית לא ניתן לראות אפילו במקומות ה-"חמים" משהו שמסכן ממש את הילדים.
אולם פתוח לפניכם הצד הציבורי, למאבק. אוביקטיבית, לא נראה סיכון בזה, בהתחשב בשמנים שהילדים עלולים לשהות במקום "חם" כזה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מיכל08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)