הארקה בכל שקע וקופסא בתוך הבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• הארקה בכל שקע וקופסא בתוך הבית
    שרית
    16/02/2009

לד"ר שליט"א היקר אני גרה בדירה ישנה. סידרתי בה הארקה מהחנוכיה של המים לארון החשמל, אבל בכל שקע וקופסת חשמל בבית אין ההארקה. דיברתי עם חשמלאי עם רישיון גבוה, שאמר שלסדר הארקה לכל שקע ושקע עולה 2000 ₪, ואם אעשה רק בחדר שינה (כי ההשפעה על השינה הכי חשובה לי), אז זה 700 ₪. רציתי לשאול, האם זה שאין בשקעים ובקופסאות בתוך החדרים הארקה מגביר את קרינת הרקע האלקטרומגנטית, או שאין לזה השפעה? כי אם יש לזה השפעה- אז בטח ובטח זה שווה לי 700 ש"ח ואולי 2000 ש"ח. אבל אם אין לזה השפעה, אז חבל סתם לזרוק את הכסף. רב תודות מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיבות ההארקה

רם
    16/02/2009

חשיבות ההארקה בבית היא מעל ומעבר לסכנת הקרינה. שקעים לא מאורקים אינם קורנים יותר או פחות מאשר שקעים מוארקים, אבל שקע לא מוארק מהווה סכנת חיים! ההארקה הנה קו ההגנה הראשון בפני סכנת התחשמלות. המלצתי היא להתקין בדחיפות מפסק זרם פחת ("מפסק נגד התחחשמלות"). זכרי לבדוק אותו (ע"י לחיצה על הכפתור וודוא שהמתח נפסק) לעיתים מזומנות. הכי פשוט- כל פעם שמגיע חשבון חשמל. במקביל חפשי הצעת מחיר אטרקטיבית להוספת הארקה לכל שקע. בניגוד לנושא הקרינה, כאן מדובר על סכנת חייםממש ואל תחסכי אגורה. דרך אגב, חיבור ההארקה מהחנוכיה עד ללוח החשמל לא נותן מאומה; החשוב הוא חיבור הארקה לכל מכשיר, דרך השקעים. שימי לב שאין לי מלים יותר חזקות על חשיבות ההארקה בכל שקע. אל תהססי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אבל ד"ר שליט"א כתב שכשיש בעיה

שרית
    16/02/2009

בהארקה, יש יותר קרינת רקע. ואתה כותב ששקעים לא מוארקים לא קורנים יותר משקעים מוארקים. אז בכל זאת הייתי רוצה להבין את הקשר בין הארקה לבין קרינה. או במילים אחרות, איזה חוסר הארקה מגביר קרינת רקע - חוסר הארקה בין החנוכיה לארון חשמל - או חוסר הארקה בכל שקע? ובמקביל,לגבי סכנת ההתחשמלות, תודה שהדגשת זאת, ואני באמת ואנסה לטפל בזה, בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ביצעתי מעולם מדידה השוואתית

רם
    16/02/2009

של קרינה משקע עם וללא הארקה. לדעתי, מבחינה עיונית בלבד, ההבדל לא אמור להיות משמעותי. במה שאני כן משוכנע הוא שהמשמעות של הדיון הזה שולית שבשולית לעומת הסכנה בשימוש במכשירים חשמליים ללא הארקה. הארקה תקינה משמעותה חיבור גוף המתכת של מכשיר חשמלי למסה הכללית של כדור הארץ. חיבור הלוח לחנוכיית המים (ובאמצעותה למסה הכללית של כדור הארץ) הוא רק חצי עבודה, כי הוא אינו מבטיח את חיבור המכשיר שעלול להתקלקל ולחשמל. לכן אין כל משמעות למה שעשית עד כה, כל עוד לא השלמת את ההארקה לכל שקע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להודעה של שרית

ד"ר זמיר שליט"א
    16/02/2009

אני לא מתייחס להארקה של שקע זה או אחר, התייחסתי להארקה של כל הדירות של הבניין למערכת המים.
    מה שאני מכיר, במקומות בהם ההארקה לא היתה תקינה, היה רקע של שדה מגנטי בבית, אפילו 10 מיליגאוס. כשתוקנה ההארקה על ידי חשמלאי עם סוג גבוה או מהנדס, ירד הרקע עד 1-2 מיליגאוס, זה בדוק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקובל עלי, כי אלו תוצאות של מדידה.

רם
    17/02/2009

אבל אני חוזר שוב ושוב- הסיכון משימוש במכשירים ללא הארקה בכל שקע הוא עצום! ושוב, הדבר הראשון הוא מפסק נגד התחשמלות- לא הייתי מחכה אפילו יום להתקנה! אני מציע להתייעץ עם חשמלאי, כי ייתכן שבגלל שהמערכת בבית ישנה מאד, ישנן זליגות שיקפיצו את המפסק שלא לצורך. במקרה כזה צריך לחשוב על שידרוג של כל המערכת בדירה. זה אולי עולה כסף, אבל חייך תלוים בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. יש לי מפסיק פחת נגד התחשמלות

שרית
    17/02/2009

השאלה אם בנוסף אליו צריך גם להאריק כל שקע? ובאופן תיאורטי, האם בגלל הזליגות שיש בדירה ישנה, יכולות לגרום לשקעים לא מוארקים לקרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למפסק נגד התחשמלות

רם
    17/02/2009

יש שני חסרונות: האחד, הזרם שיעבור עד שהמפסק יפסיק עלול להיות חזק, במיוחד לגבי ילדים. זה אולי לא יגרום למוות, אבל בהחלט לא נעים. החסרון השני הוא האמינות המכנית. מדובר על מערכת עם קפיץ שמתוח במשך זמן רב, ועלול להחלש או להתקע כאשר צריכים אותו. לכן הבדיקה התקופתית. לאור שתי מגבלות אלו, לא ניתן לוותר על ההארקה המסורתית. את התשובה השניה אני משאיר לד"ר זמיר שליט"א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כל סכנה במרחק של מטר אחד

רם
    16/02/2009

מהראוטר. הטוב ביותר הוא להתקין אותו לא בחדר ילדים, כי הקירות מנחיתות משמעותית את הקרינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות-

רם
    16/02/2009

זו היתה תשובה לשאלה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו