מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התינוקת הישנה בממ"דחסוי16/02/2009
שלום רב, יש לי תינוקת בת שבעה חודשים. אני מתגוררים בדירה בת שלושה חדרים. הממ"ד הוא חדרה (מפאת חוסר ברירה). היא רק ישנה בו. כל משחקיה מצויים באיזור הסלון ושם אנו נמצאים רוב הזמן. האם יש סכנה בשינה בממ"ד? ואם כן כיצד ניתן להתגבר על סיכונים מסוג זה? תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוקת בממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א16/02/2009אווררי את הממ"ד מדי יום.
שאבי את האבק, לא לטאטא את הממ"ד, אלא רק לשאוב בשואב אבק. ההסבר: הראדון שהוא גז רדיואקטיבי הנפלט מהבטון בקירות, דועך לאיזוטופים שחלקם יציב (איזוטופים של ביסמוט ועופרת) והם נספחים לחלקיקי האבק ושוקעים לרצפה. אם מטאטאים, האבק מתפזר וחלקו נינשם, ומגיע לריאות עם האיזוטופים האלה. לכן עם מודעות לנושא, ניתן למזער את הנזקים בצורה מירבית.
ונשמרתם לנפשותיכם !
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בממ"ד
ד``ר דני וולף16/02/2009אני מסכים עם כל מילה של ידידי המלומד הד"ר זמיר שליט"א שגם הסביר את המצב בצורה תמציתית, מובנת וברורה.
בכל זאת הייתי מציע למדוד רדון, מדובר בקרינה מייננת....
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה נוספת להבהרה
חסוי17/02/2009לא ציינתי שאני מתגוררת בקומה שלישית, האם לכך יש השפעה על ריכוז הראדון? וכן האם דלת פתוחה מורידה את ריכוז הראדון? האם להוציא את בתי מהחדר עד לביצוע הבדיקה? כעת אני ממש לא רגועה שהיא ישנה שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה ושאלה מיכל
ד"ר זמיר שליט"א17/02/2009אם מדובר בחדר שאינו במרתף, לא משנה באיזו קומה הוא.
דלת פתוחה מורידה ריכוז הראדון, שהוא גז (רדיואקטיבי) כבד, שיוצא מחדר מאוורר.
אם בתך ישנה בממ"ד עם דלת פתוחה, אין חשש שתישן שם עד הבדיקה, ואת יכולה להיות רגועה.
הבדיקה תיארך בחדר סגור, ותמדוד ראדון שהצטבר שם.
אם הממ"ד מאוורר היטב, לעניות דעתי, הבדיקה אינה הכרחית, וכדאי במקום זה לשאוב את הרצפה עם שואב אבק מדי כמה ימים, אבל זה עניין שלך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצי מרתף
מודאג25/08/2010אנחנו גרים בדירת מרתף עם שני חלונות ודלת, כאשר יש חלון קטן אשר פונה לרחוב
וחלון גדול אשר אין לו כיון ישיר לאור יום (זוויתי), וכן דלת חיצונית לרחוב
האם יש מבנה מסוג זה סכנה של גז ראדון
כמובן חשוב לציין שהחלונות אצלנו פתוחים כל הזמן 365 יום בשנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר וולף
חסוי17/02/2009ד"ר וולף שלום, הצעת לי למדוד ראדו או קרינה מייננת? או שזה אותו הדבר? סליחה על הבורות אבל תוכל בבקשה למקד אותי קצת יותר. אני מאוד מודאגת מהימצאותה של בתי בממ"ד. תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמדוד קרינה מייננת שכוללת גם רדון
ד``ר דני וולף22/02/2009מודדים את הקרינה המייננת בכלל. גז הרדון מסוכן בגלל הקרינה המייננת שהוא פולט, ולכן לא מודדים את כמות גז הרדון אלא את הקרינה שהוא משחרר שהיא המסוכנת. פרט לרדון ישנם עוד חומרים שפולטים קרינה מייננת כמו הפחם שמוסיפים למלט או לחומרי בנייה אחרים, ולבני פומיס פולטים גם קרינה מייננת מסוג אחר. אבל חבל לך לשבור את הראש, פשוט למדוד קרינה מייננת בממד ואז את כוללת את כל סוגי הקרינות המייננות. אין גם דרך אחרת.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו בדיקה לבצע קצרה או ארוכת טווח?
חסוי19/02/2009ד"ר וולף שלום, בעניין המלצתך לבצע בדיקת קרינה - קראתי על בדיקות הקרינה המבוצעות. ורציתי לשאול אותך לגבי סוג הבדיקה - האם כדאי לעשות בדיקה קצרה או ארוכת טווח והאם ניתן בהנחה שאקח את הארוכה להמשיך להלין את בתי בחדרה ? (הדלת כל הזמן פתוחה וכעת התחלתי גם לפתוח את החלון בבוקר ובשעות הערב, כן התחלתי בשאיבת האבק כמעט מידי יומיים. מה דעתך? מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגז ראדון בממ"ד למדוד קרינה מייננת
ד``ר דני וולף19/02/2009בממ"ד צריך למדוד קרינה מייננת שהיא קרינת הראדון. תפתחי באינטרנט ותמצאי עשרות מודדים שעושים את העבודה. כדאי להשאיר את הממ"ד סגור ליום אחר, ולמדוד את הקרינה המייננת שהיא קרינת הראדון פעם אחת, אין צורך במדידה רציפה. אם אין קרינה מייננת (= קרינת ראדון) אין בעיה. אם יש תכתבי לנו בפורום.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגז ראדון בממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א21/02/2009אוכל להמליץ על מודד מהיימן לראדון שאני מכיר.
אני לא מקבל אחוזים...
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד לקבל את המלצתך למודד.
חסוי23/02/2009ד"ר שליט"א שלום, אודה לך אם תכתוב לי את פרטי המודד על מנת שאוכל ליצור עימו קשר בהקדם. שוב תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאד
ד"ר זמיר שליט"א24/02/2009המודד הוא אבישי רש, טל, 0544349030, המשרד שלו: 039026049
אני לא מקבל אחוזים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבישי רש אינו מודד מוסמך מטעם מהג"ס
גרשון27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה.
רם דישון27/08/2010רק לידיעתך- הסמכה מטעם המהג"ס אינה מעלה או מורידה לגבי הכשרתו של המודד, רק שהיא מקילה על קבילות הדוח בערכאות. מאידך, היא מגבילה אותו מאד בפירוש של התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)