מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עמודת מתח גבוה של ח"ח בסמוך לב"יסאמא18/02/2009
שלום רב, בני שייך לאיזור הרישום של ביה"ס ערמונים בר"ג,בית הספר מוקף ב 2 מקורות הגורמים לשפיית שטף השדה המגנטי בתחומו: קוו מתח תת קרקעי לאורך רחוב הכבאים, קוו מתח עילי לאורך כביש גהה ( כ- 30 מ' מגדר בית הספר). תוצאת מדידה שנערכה במתחם ביה"ס קבעה כי: "בכיתות הלימוד, מקור השדה המגנטי הינו קו המתח לאורך ציר גהה, ברמות של עד 1.8 מיליגאוס. בחדרי ההנהלה ובצד המערבי של החצר, מקור השדה המגנטי הינו קוו המתח התת קרקעי לאורך רח' הכבאים וכן לוח החשמל הקומתי הסמוך מעבר למסדרון ליד חדר השרת. בכל נקודות הבוחן באזורים המאוכלסים בקביעות, עוצמת שטף השדה המגנטי לא עלתה על 0.4-1.9 מיליגאוס. היינו גם עם יהיה גידול בביקוש לחשמל עדיין לא תהיה חריגה מהמלצות המשרד להג"ס. על פי גישת ה"זהירות המונעת" של המשרד להג"ס אין כל מגבלות שהייה בכל מתחם בית הספר". וכן - "באזור המשרדים, בקומת הקרקע, היו חריגות קלות בעוצמת שטף השדה המגנטי – 5.4mG. שטף השדה המגנטי מקורו מקו מתח תת קרקעי ברחוב הכבאים. על פי המלצות המשרד להגנת הסביבה, בשטף זה ניתן לשהות כ- 8 שעות מצטברות ליום עבודה" וכן- "בוצעו מדידות בכל רחבי בית הספר. קומת קרקע, קומה ב', אולם ספורט, חצר בית הספר. בכיתות הלימוד, באזורים המאוכלסים בקביעות הערך המרבי הנמדד הינו 0.4-1.9mG. נמדדו ערכים מעט גבוהים יותר בחדר השרת אשר בו לוח החשמל הראשי של בית הספר – כ- 5.4mG. נמדדו ערכים גבוהים יחסית אך עדיין מאפשרים יום עבודה של 8 שעות, במשרדי הנהלת בית הספר - 5.4mG" אני לא רוצה לחשוף את בני לסכנת קרינה, אפילו מזערית, אם אני יכולה למנוע זאת (ואני יכולה - לשלוח לביה"ס אחר). האם ילדי ביה"ס נמצאים בסכנת קרינה כלשהי? אודה מאד מאד מאד לתשובתכם מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמודי מתח גבוה לייד בי"ס ערמונים
ד"ר זמיר שליט"א18/02/2009המקרה מוכר לי.
לאחרונה הוריד משרד איכ"ס את הסף לחשיפת הציבור ל- 2 מיליגאוס לחשיפה של 24 שעות,
לגבי מקום עבודה, זה כ- 6 מיליגאוס, ליום עבודה. לבתי ספר הם לא מתייחסים, כאילו לא קיימים.
תוצאות אלו הן גבוליות לגבי משרד איכ"ס, אז הם לא יעשו כלום, עצתי לכם, פעולה ציבורית, וגם פניה לשר התשתיות. לצורך פניה לשר, צריך מדידה על ידי מודד עם היתר של איכ"ס.
יש לי כאלה שאני יכול להמליץ עליהם.
אם תרצו, אככתוב לכם. אני לא מקבל אחוזים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אמא19/02/2009בוקר טוב, תודה גדולה על התשובה. את המדידה שכתבתי עליה ביצע המהנדס מיכאל זלבה, מספר היתר של המשרד להגנת הסביבה: 2041-1-4, 2041-1-5. האם זה מספק מבחינת פנייה לשר? אם לא- אשמח לקבל המלצותיך ו/או שירותיך. ועוד שאלה- איך פניייה לשר תועיל אם המשרד לאיכ"ס לא יעשה כלום היות והתוצאות הן גבוליות? ושאלה אחרונה - אתה מציין שהתוצאות גבוליות מבחינת המשרד לאיכ"ס- האם הן גבוליות גם מבחינת ההשפעה שלהן על הבריאות ו/או האם התוצאות מעידות על נזק שעלול להיגרם לבריאות? שוב, תודה על התשובות. מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום זמיר
מירב19/02/2009אתה אומר שבממוצע 2mG זה תקין. אז למה צריך מאבק ציבורי עם הנתונים כפי שרשמה אותם מאיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום זמיר
ד"ר זמיר שליט"א21/02/2009יש תקין מבחינת משרד איכ"ס, ויש לא מזיק. מבחינת משרד איכ"ס 2 מיליגאוס במיצוע 24 שעות זה בסדר. זה מבוסס על כך שמחקרים בילדים לא מצאו יתר לאוקמיה עד רמה של 2 מיליגאוס.
זו התקדמות, כי פעם הם עמדו על 1,000 שירדו ל- 10 ועכשיו 2. אני מחמיר יותר בפרט במקום ששוהים ילדים, ולא מסכים שיהיה שם יותר מ- 1 מיליגאוס. כך גם הכנסתי להוראות הבטיחות של משרד החינוך, שלא ברור לי אם מקיימים אותן. חברת החשמל לא מוכנים לשמוע על פחות מ- 1,000 .
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה של מאיה
ד"ר זמיר שליט"א21/02/2009איני זוכר אם עברתי על דו"ח המודד,
אנא שלחי לי בהקדם את הדו"ח ונשקול ביחד כיצד יש להגיב.
אם התוצאות גבוליות, יש להדגיש לשר (התשתיות, לא איכ"ס) שמדובר בילדים.
אני מחכה לראות את הדו"ח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאיה
חסויה22/02/2009אם תעבירי את בנך לביה"ס אחר, כיצד תדעי ששם הקרינה המגנטית נמוכה יותר ? תצטרכי גם שם לבדוק. מבנה של ביה"ס הוא כל כך גדול שבאמת קשה לבדוק את כולו. מה גם שהתוצאה יכולה להשתנות לאורך שעות היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)