מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה אלקטרומגנטית משתנהאמא23/02/2009
שלום, בבדיקה שערכתי בביתי, בחדרי הילדים במהלך היום נמדדה קרינה ברמה של 0.6 מיליגאוס, בערב, עלתה הרמה ל-1 ואף 1.5, ואיפה שהו כנראה לקראת הבוקר רמת הקרינה ירדה שוב ל-0.6 בערך. האם שינה ברמה של 1 או 1.5 מסוכנת? האם 0.6 זה תקין? היש צורך לשנות את המיטות או החדרים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה אלקטרומגנטית משתנה
רם דישון23/02/2009אין כל סכנה בשדה מגנטי ברמה זו, גם בשיא של 1.5 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלקטרומגנטית ברמה של 1.5
ד``ר דני וולף23/02/2009תחושת הבטן שלי אינה מסכימה עם ידידי המלומד.
אמנם הקרינה היא לפי התקן, וגם עבודות מדעיות מראות שקרינה מתחת ל- 4 מיליגאוס לא מסוכנת, אולם אם יש אפשרות אני את הילדים שלי הייתי מרחיק מקרינה של 1.5 מיליגאוס במשך כל הלילה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתינוק
מאיה23/02/2009לאחרונה מדדתי קרינה בחדר של התינוק שלי והיא נעה בסביבות 1.5 מיליגאוס ולפעמים עולה עד 2 מיליגאוס בערב ובלילה. זה החדר שהוא שהה בו מאז הלידה (הוא כרגע בן חצי שנה) במשך כמעט 24 שעות ביממה וגם כל ההריון שלי ישנתי בחדר הזה. בנוסף גיליתי לאחרונה שמאחורי הלול שלו ישנה טלויזיה של השכן. כמובן שעכשיו הזזתי אותו מהחדר. אך האם ישנו סיכון בהחשפות זו לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתינוק
ד"ר זמיר שליט"א23/02/2009ברור ש- 0.1 מיליגאוס עדיף. במדידות שלכם, נמצא שיש סיכון מסויים יש, אבל לא ניתן לחשב אותו מתימטית.
מה שאני עושה תמיד, אני מודד בנוסף לבית, גם רקע הרחק מכל מיתקן \ כבל חשמלי \ שנאי. זה מראה מה מהקריאה בגלל מערכת החשמל, ומה בגלל הפרעות אטמוספריות \ כתמים בשמש\סערות מגנטיות וכיוב' היות ואת לא מדדת רקע, יתכן שבחלק מהמדידות היה רקע מסויים, שהוא אמיתי, אבל יש להחסיר אותו ואז מקבלים מה שנובע מהמערכת החשמלית בבית הוא קטן יותר.
השורה התחתונה:
כדאי לבדוק את ההארקה, על ידי חשמלאי עם סוג גבוה. יתכן שאינה תקנית, וצריכה תיקון. כבר ראיתי שתיקון ההארקה הורידה רקע בבית בצורה ניכרת.
אין מה לעסוק בזה יותר מדי, כי אין מה לעשות יש להסתכל באופטימיות לעתיד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה23/02/2009כן בדקתי בכל החדר וזה הרקע כנראה... כל החדר נע בין 1.5 ל2 מיליגאוס. יש בכלל דבר כזה 0.1 מיליגאוס? עכשיו עברנו דירה והכי נמוך פה זה 0.6 מייגאוס. ובחלק מהבית בעיקר בשעות הערב והלילה זה בכלל כ5 מיליגאוס ולפעמים יותר. בבוקר זה 0.6. כל הפינת אוכל זה 6 מיליגאוס בערך וגם חצי מהסלון בעיקר כשמתקרבים לקיר אז זה ממש עולה. האם פעם (לפני כ40 שנה ויותר) גם היה רקע כזה גבוה? כי כל המחלות המפחידות האלה הופיעו בשנים האחרונות פעם לא שמעו עליהם בתדירות כזאת....זה גורם לחשוב שאנחנו עושים משהו לא תקין עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ליאת
ד"ר זמיר שליט"א24/02/2009יש דבר כזה 0.1 במקומות רבים, כולל חדר העבודה שלי.
זה, בתנאי שהרקע החיצוני יותר נמוך. בימים אלה של חורף הרקע עלול להגיע עד 5 (!!) בגלל מיטענים בעננים, כתמים בשמש, וסערות מכנטיות, אבל "נורמלי" זה כ- 0.1 זה בדוק, אבל מישתנה מאד.
אני מציע שתבדקו את ההארקה, דהיינו תזמינו חשמלאי עם סוג גבוה. יתכן שאיזה שכן עשה שיפוץ, והחליף חלק מהצנרת בצינור פלסטיק, או שההארקה לא מחוזקת. אם ההארקה פגומה, ההבדל יכול להיות גדול.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)