כמה שאלות

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    רועי
    02/03/2009

אני רגיש לקרינה. אני מרגיש רע במיוחד בחדר של בתי וגם בחדר השינה שלי (אנשים אחרים לא מרגישים כלום), אבל אני לא בטוח מה המקור. גיליתי לאחרונה שיש אנטנה סלולרית לא רחוקה ממני (60-90 מטר) וקיים קו ראיה (אגב לדעתי האנטנה ללא אישור ואני בודק זאת). מדדתי בעזרת מכשיר שהשאלתי מזמיר עד 5 מיקרוואט לסמ"ר באיזורים מסוימים בבית (למרבה המזל איזורים שאנחנו לא שוהים בהם הרבה). לאחר מכן היה נציג היחידה הסביבתית בעיריה ומדד 0.8 מיקרוואט לסמ"ר. איך זה ייתכן? מי צודק? בחדר של הבת שלי הקרינה הסלולרית הנמוכה ביותר בכל הבית: 0.3 בחלון ו 0.17 היכן שהראש שלה כשהיא ישנה (לפי המודד מהעיריה, 0.1 בחלון). לכן מוזר לי שאני דווקא אצלה מרגיש רע במיוחד. החדר שלה גובל בדירת השכן ומהצד השני של הקיר יש לו טלוויזיה ומחשב (צמודים לקיר), אך אין נתב. בדקתי שדה מגנטי וגם שדה חשמלי (יש לי את המכשיר tri-field של אלפא-לאב ) ובשניהם התוצאה היתה אפסית. האם ייתכן שמה שאני מרגיש זו בכל זאת הטלוויזיה של השכן? האם אפשר לסמוך על המדידות של המכשיר שלי בנושא שדה חשמלי? האם בכלל טלויזיה יכולה לפלוט שדה חשמלי מזיק, מהו ערך מזיק ועם איזה מכשיר מודדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות

ד"ר זמיר שליט"א
    02/03/2009

הקרינה שנמדדה, אפילו לפי מודד מהיחידה הסביבתית, מספיקה לגרום את סימני האלרגיה ברגישים לקרינות אלמ"ג. אתה תגיב ממש בכל ערך של קרינה, שאפילו לא יפריע לאנשים אחרים.
    במידה וכיול המכשירים תקין (אצלי הוא מכוייל במיפעל ואני בודק אותו במכשיר שיש לו תקן כיול 17025 ISO שאין עדיין למכשירים אחרים בישראל (ראש הקרינה במשרד איכ"ס אמר לי שדם הכיול שלו בתקן כזה).
    ההבדל במדידות יכול לנבוע מכה סיבות:
    א. הבדל בין מספר המטלפנים בין המדידות, או -
    ב. שהמודד הודיע למי שהודיע שהוא בא למדוד, ואז הורידו את ההספק.
    אין מה להסתמך על המדידה של שדה חשמלי.
    יותר טוב למדוד שדה מגנטי, ואז אם נובע מדירת השכן, המכשיר יגלה אותו.
    ערך מזיק בקרינות שדיור: מעל 1.0 מיקרוואט לס"מ רבוע.
    ערך מזיק בשדה מגנטי: מעל 1.0 מיליגאוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו