קרינת רקע בבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינת רקע בבית
    מאיה
    09/03/2009

למומחים שלום, יש לי התלבטות רצינית בקשר לקניית בית ישנו בית שאני מתכוונת לקנות הנבנה בשנת 1979 כאשר בבדיקה עצמית שעשיתי קרינת הרקע בסביבות 0.4 מיליגאוס. לאחר מספר דקות היא השתנתה לכ- 0.5-0.6 מיליגאוס ולאחר מספר דקות שוב ירדה ל-0.4. לאחר בית זה התעניינתי בעוד שני בתים הנמצאים בצד השני של העיר משנת 1985 ובהם הקרינה הייתה 0.1 מיליגאוס. הבעיה שלא אהבתי את הבתים השניים והבית הראשון הכי מצא חן בעיניי. האם יכול להיות שהעניין של השנים משפיע? ז"א שהבית משנת 1979 יש בו קרינה גבוהה יותר כיוון שהוא ישן יותר? או אולי האזור.... אני עוברת לבית עם תינוק ואני פוחדת ש0.4-0.6 קקרינת רקע זה גבוה יחסית. אני בהתלבטות רצינית כיוון שהבית מאוד לטעמי אך האם עליי לשקול שוב בגלל רמת קרינת הרקע? אודה מאוד על התייחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינת רקע בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לתת למומחה למדוד

ד``ר דני וולף
    09/03/2009

לא ברור אם קרינת הרקע בבית היא עם מכשירים חשמליים, עם מנורות עובדות, עם חשמל זורם, או כשהבית ריק והחשמל כבוי.
    לא ברור מה עוצמת השדה המגנטי בחדר השינה של הילדה. היכן נמדד השדה האם בכל הבית או רק במקומות מסוימים.
    בכל מקרה הייתי נותן למומחה למדוד את הקרינה בבית, ובנוסף בודק את הארקה ואת תקינות המערכת החשמלית בבית, כמובן על ידי חשמלאי מומחה.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקע בבית

מאיה
    09/03/2009

כאשר בדקתי את הרקע בבית זה המקרר היה כבוי לגמרי (המקרר נמצא צמוד לאחד החדרים) ושאר המכשירים החשמליים היו מחוברים לשקע אבל לא דלקו. במידה ונחליט לעבור לבית הזה כנראה הרקע לא יקטן כיוון שנשתמש בעוד חשמל ובעוד מכשירים. בחדר של התינוק הרקע כמו בכל הבית בסביבות 0.4-0.5 מיליגאוס. אולי זה ככה בגלל שהבית דיי ישן (שנת 1979). אני מתכננת להביא בודק שיבדוק את כל הבית והוא אומר שכיוון שהכבלי חשמל מוחבאים מתחת לאדמה אז לא ניתן לראות מה הולך שם וגם לא ניתן לראות מה הולך בתוך הקירות. הוא אמר שהוא יבדוק אם המונה חשמל לא רופף ואם החוטי חשמל בארון חשמל לא שרופים. מקווה שזה יעזור. יש לי שאלה... עצה אישית אם אפשר לבקש. מה היית עושה במקומי.... מתפשר על ה0.4-0.5 מיליגאוס וקונה את הבית כיוון שהעיצוב שלו ממש נחמד. או מחפש בית עם 0.1 מיליגאוס (ראיתי כמה כאלה) ומתפשר על דברים אחרים כמו למשל חדרים קטנים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת על רכב

מאיה
    09/03/2009

ממדידה שעשיתי ברכב הראה שבמקום שבני התינוק יושב על הסלקל הקרינה היא 10 מיליגאוס (במושב האחורי ליד הנהג) והמושב מקדימה ליד הנהג הקרינה עולה מעל 20 מיליגאוס... האם זה מסוכן שבני ישב שם מאז היוולדו במושב האחורי היכן ש10 מיליגאוס. וכאשר הייתי בהריון איתו ישבתי במושב הקידמי ליד הנהג שהקרינה שם עולה יותר מ20 מיליגאוס? האם כל רכב ככה או שזה חריג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת על רכב

ד"ר זמיר שליט"א
    10/03/2009

עלית כאן על מוקש רציני: יש דגמים בהם שדה מגנטי חזק לייד הנהג, ואפילו מאחור, בגלל מערכות חשמל באיזור המנוע, הקרובות לתא הנוסעים. כבר מדדתי ברכבים שונים שדות מגנטיים יותר חזקים ממה שאת מצאת, והגיע גם ל- 40 מיליגאוס. במכונית היבריד לא מדדתי, ואני מאד חושש ממה שאמצא שם. אין ספק ששדות כאלה אינם מוסיפים בריאות, אולם בנסיעות קצרות, הסיכון נמוך.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקע בבית

ד"ר זמיר שליט"א
    10/03/2009

לפי מה שאת מציגה, המצב בבית בכלל לא רע.
    חבל להביא מודד: חבל על הזמן ועל הכסף. יתכן כאן שרקע זה ניגרם על ידי תנאים אטמוספריים, שבחורף כבר הגיע לייד ביתי ל- 5 מיליגאוס !! יכול להיות שבמדידה נוספת אכן יהיה 0.1 מיליגאוס. ראיתי מקרים רבים כאלה.
    כדאי גם לבדוק את ההארקה, אולי היא הגורם כאן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

מאיה
    10/03/2009

אז אין חשש בלקנות את הבית אני מבינה. החשש היחיד שלי היה שמדדתי בבית זה 0.4-0.5 מיליגאוס וחצי שעה אחרי מדדתי בשני בתים אחרים ששקלתי לקנות 0.1 מיליגאוס. תודה לכם על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם ידידי המלומד הד"ר שליט"א

ד``ר דני וולף
    10/03/2009

מסכים עם כל שנאמר על-ידי ידידי המלומד הד"ר שליט"א רק לחדד שני דברים:
    א. בשביל לדעת אם יש הארקה טובה לא צריך לחפור בקירות, צריך להגיע לנקודת הקצה - לשקע - ולראות אם כל שקע בבית מגיע עם הארקה עד.... לנקודת הארקה ראשית שמובילה לברז הראשי של הבניין כולו למטה בחצר. זה התקן וכך צריך לבנות כל נקודת חשמל בבית, ואם זה לא כך כדאי לחבר הארקה בייחוד במקומות עם קרינה חזקה. ושוב, לא צריך לחפש בקירות, צריך למדוד בנקודות הקצה.
    ב. קרינה אלקטרומגנטית, שדה מגנטי, וכיו"ב לזמן קצר לא מהווים נזק משמעותי.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לרכב

מאיה
    10/03/2009

תודה רבה עלכם על התשובות! לפי טענתכם בנסיעות קצרות אין בעיה אך בנסיעות של 3 שעות למשל? פעם בשבוע (ביום שישי) אני ובני מאז שהוא נולד היינו נוסעים לקניות ולכל הסידורים ברכב וזה היה לוקח לנו בערך 4 שעות. רוב הזמן הוא היה נשאר ברכב עם בעלי כאשר הרכב עבד ואני בינתיים הייתי רצה לבנק וכאלה. זאת אומרת הוא היה נטו 3-4 שעות ברכב. האם זה נקרא חשיפה לזמן קצר ואין בכך סכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין טעם לבכות על חלב שנשפך

ד``ר דני וולף
    10/03/2009

אף אחד בעולם לא יכול להגיד אם זה הרבה או קצת. מדובר על נזק שקורה כשגרים בסביבות כבלי מתח גבוה כלומר רוב שעות היממה, במשך שנים רבות. הייתי אומר שהזמן שהתינוק שהה בשדה המגנטי שבאוטו לא נכלל בהגדרה זו ובכול מקרה אין טעם לבכות על חלב שנשפך.
    לילד השני, השלישי, הרביעי והחמישי תהיה יותר מודעת.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לרכב

מאיה
    10/03/2009

תודה רבה עלכם על התשובות! לפי טענתכם בנסיעות קצרות אין בעיה אך בנסיעות של 3 שעות למשל? פעם בשבוע (ביום שישי) אני ובני בן החצי שנה מאז שהוא נולד היינו נוסעים לקניות ולכל הסידורים ברכב וזה היה לוקח לנו בערך 4 שעות. רוב הזמן הוא היה נשאר ברכב עם בעלי כאשר הרכב עבד ואני בינתיים הייתי רצה לבנק וכאלה. זאת אומרת הוא היה נטו 3-4 שעות ברכב. האם זה נקרא חשיפה לזמן קצר ואין בכך סכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו