קרינת רדיו

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינת רדיו
    מאיה
    13/03/2009

קראתי בפורום שכדאי למדוד קרינת רדיו. איך אוכל לדעת אם יש אנטנה של רדיו ליד הבית שלי? מהחלון שלי אני רואה אנטנה מאוד גבוהה(האנטנה רחוקה ממני אבל ניתן לראות אותה טוב) הניצבת על עמוד ברזל עם 4 רגליים כמו עמוד חשמל של מתח גבוה רק דק יותר והרבה יותר גבוה. כאשר בקודקוד העמוד ישנו מוט ארוך לבן. זה לא נראה כמו אנטנה סלולרית בגלל הגובה שלו ובגלל העמוד האחד שנמצא בקודקוד. האם זו אנטנה של רדיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינת רדיו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינת רדיו

ד"ר זמיר שליט"א
    14/03/2009

קרינת רדיו כוללת גם קרינה סלולרית, מיקרוגלים לסוגיהם, כולל מכ"ם.
    אמנם קרינות רדיו מסחרי FM, ו-AM, הכוללות תקישורת מכל הסוגים, אינן מבוטלות, אולם נזקן קטן מנזק הסלולרים כי משודרות באופן רציף. קרינת הסלולרים מסוכנת יותר כי משודרת בפרצים (פולסים), שהם מסוכנים יותר לגוף החי, ובנוסף, בגלל הפולסים נוצרים תדרים מאד נמוכים, הקרובים לגלי המוח ומשבשים אותם, וכך גורמים בגוף לנזקים בעיקר במערכת העצבים, בהפרשת הורמונים, בקרישת דם, ועוד. יש אנטנות תיקשורת שונות הממוקמות על גגות, או עמודי חשמל וכיובק, אולם כאמור נזקן קטן בהרבה מנזק הקרינות הסלולריות מאנטנות ומהטלפונים עצמם.
    דווקא האנטנה שאת מתארת, שהיא רחוקה, כנראה לא מסכנת אותך, תתעלמי ממנה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה סלולרית

מאיה
    14/03/2009

אני מאוד מודה לך על ההסבר. אם העלית את הנושא של רנטנה סלולרית אז יש לי עוד שאלה אם אפשר. לאחרונה קנינו בית(החוזה עדיין לא סופי- לכן אני שואלת) פעמיים מדדתי במשך 3 שניות קרינת רדיו(סלולרית) ליד החלון ובבית ולא הראה לי תוצאות (מדדתי במד אנלוגי כך שזה מראה רק עוצמות מ.02) החץ לא זזה. בפעם האחרונה שבאתי לבית מדדתי (הפעם עמדתי עם המכשיר קצת יותר) ופתאום החץ התחיל לזוז במין רעידות כאלה בעיקר ליד החלון. האם זה יתכן שבאה אלינו פתאום קרינה מאמטנה כאשר עד עכשיו זה לא הראה לי כלום? או שיש הסבר אחר לרעידות של החץ פתאום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההסבר ההגיוני הוא

רם דישון
    14/03/2009

שמישהו מחוץ לבית הוציא שיחה מנייד. האנטנות משדרות כל הזמן, כך שזה לא יכול לבוא מאנטנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאשר יש עומס על האנטנה

מאיה
    15/03/2009

תודה רם על ההסבר. אכן זה מרגיע. אך פעם קראתי שכאשר יש עומס על האנטנה (הרבה אנשים מוציאים שיחה באותו הזמן) אז האנטנה משדרת יותר חזק. האם זאת אפשרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אבל...

רם דישון
    15/03/2009

האנטנה משדרת כל הזמן. כאשר יש עומס, הספק בשידור עולה, אבל לא בבת אחת אלא בהדרגה. כל שיחה תורמת קצת, ולא כל השיחות מתחילות באותו רגע. לפי התיאור שלך הבנתי שהמחוג התחיל לנוע באופן פתאומי, לכן נראה לי יותר הגיוני שמישהו מחוץ לבית פשוט הוציא שיחה. נסי למדוד שוב באותו מקום, במשך מספר דקות רצוף. לפי ההתנהגות נוכל לדעת אם מדןבר באנטנה או נייד מזדמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות רם.

מאיה
    16/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו