חומרים כימיים וקרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• חומרים כימיים וקרינה
    אנדריי
    27/03/2009

אהלן, כבר לא מעט זמן שאני עובד כמנקה בתים (כשנתיים שלוש) - ואני חושש מעט לבריאותי, מכיוון שקראתי המון באינטרנט על כל מני חומרים מסוכנים שלא ממולץ לעבוד איתם, וגם בגלל שעבודה מתמשכת עם חומרי ניקוי יכולה לגרום לי לנזק, אני תוהה - ראיתי באינטרנט באתר ZAP מסכה ב100 שקל שאמורה להגן עליך מפני אבק ואדים כימיים, האם זה יעזור לי?
    ואיזה משקפיים מומלץ לי לקנות על מנת להגן על העיניים?
    וכמו כן גם תהיתי האם אחרי יום עבודה שבו אני מרסס ועובד עם כל מני חומרים אני צריך לכבס את בגדיי או האם אפשר לישון איתם , כלומר האם הם יכולים להוות נזק כולשהו אם לא מכבסים אותם אחרי יום עבודה?

וגם תהיתי לגבי קרינה מטלפונים סלולריים, קראתי שעניתם למישהו ואמרתם שאם עוטפים את הטלפון בנייר אלומיניום הקרינה פוחתת, תהיתי אם אני אבנה לעצמי מן כזאת קופסה קטנה לטלפון הסלולרי שלי ואעטוף אותה משני הצדדים באלומיניום, זה יעזור מפני הקרינה? והאם עדיין אנשים יוכלו להתקשר אליי? כלומר זה לא יפגע ביכולת של הטלפון לקבל שיחות?

ובנוסף תהיתי האם מסכה שמצאתי בZAP שאמורה להגן עליי מפני אבק וחומרים שנפלטים ממכוניות באמת עוזרת או לא? כלומר האם המסכות האלה עושות משהו או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומרים כימיים וקרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על נושא החומרים יענה עמיתי

רם דישון
    28/03/2009

ד"ר שליטא.
    לגבי קופסא מצופה באלומיניום- טלפון בתוך קופסא כזו לא יוכל להוציא ולקבל שיחות. זה לא הפתרון לבעית הקרינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים כימיים וקרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    28/03/2009

אנדרי יקירי, אני רואה שיש לך הגיון בריא ושכל ישר, וזה מצויין.
    חומרי הניקוי מסוכנים לבריאות, בפרט אלה שמכילים היפוכלוריט (אקונומיקה=כלורוקס) שמשחררים גז כלור, שהוא היה פעם גז לוחמה כימית, במלחמת העולם הראשונה, וגרם אבדות רבות, ונכות.
    אנא בדוק לגבי המסכה שראית ב- ZAP אם יש לה מסנן פחם פעיל שעוצר את החומרים הכימיים המסוכנים. אם יש, כדאי, כי הבריאות חשובה !
    בכל מקרה תחליף בגדים לאחר העבודה, כי הם סופגים הכל ומשחררים את מה שספגו גם לאחר העבודה.
    גם הדטרגנטים לסוגיהם מסוכנים, כי האירוסול מהם נכנס לדרכי הנשימה וגורם מחלות נשימה.

באשר לטלפונים, אל תעטוף בנייר אלומיניום, כי זה ימסך את הטלפון, והוא ישדר חזק בהרבה, כדי שהשרת יקלוט אותו.
    פשוט האחק אותו מהגוף , ודבר עם אוזנית, או עם מיקרופון.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למסכה

אנדריי
    29/03/2009

אוקיי, תודה על העזרה, ועכשיו בקשר ל2 המסכות שרציתי :
    הנה מה שכתוב על המסכה שאני רוצה לעבוד איתה בזמן העבודה :
    כתוב שהיא עשוייה ניאופרן אנטי אלרגני וגמיש, והמסנן (פילטר) עשוי מאריג אלקטרוסטטי אנטי אלרגני, אליו מתחברים זוג שסתומים חד כיווניים בצידי המסיכה, המאפשרים פליטת הצטברות אויר וחום מפנים המסיכה החוצה

ובקשר למסכה שאני רוצה להשתמש בה כשאני סתם הולך ברחוב (אני גר ליד כביש ראשי) כתוב שהיא באה עם מסנן פחם פעיל כך שאני מניח שהיא אכן תעזור לי נגד הזיהום של המכוניות, אבל מה עם הראשונה? כלומר לעבודה עם חומרים כימיים כמו שאני עובד איזה מסכה עדיפה?

אנדריי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למסיכה

ד"ר זמיר שליט"א
    29/03/2009

אני בעד המסיכה עם פחם פעיל.
    אתה גם יכו לבוא עם בקבוק אקונומיקה (טרייה!!) ולבקש מהם הדגמה, שתלבש מסיכה, ואז תפתח את הבקבוק, ותראה אם אתה חש בריח. היזהר מאד על העיניים, ואל תתקרב לבקבוק החדש, כי המסיכה לא מגינה על העינים.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרי ריסוס נספגים דרך העור

ד``ר דני וולף
    29/03/2009

מסכים בכול לידידי המלומד הד"ר זמיר, וברוך החוזר לאחר חופשתך.
    חומרי הריסוס בייחוד הזרחנים האורגניים נספגים דרך העור, וכך גם חומרי ריסוס אחרים ולכן חשוב מאוד להוריד את בגדי העבודה מיד בתום העבודה ולהתקלח היטב במים ובסבון ולהחליף את כל הבגדים כולל תחתונים, כי כאמור חומרי ההדברה נספגים דרך העור.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה על העזרה.

אנדריי
    29/03/2009

רק בימים האחרונים כמה מסוכנת היא העבודה שלי, אני אנסה להזהר ככל שאוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו