מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלון על קרינהנורית10/04/2009
שלום רב וחג שמח,
לאחרונה שמעתי שממכונת כביסה בזמן פעולתה נפלטת קרינה מסרטנת? האם יש לשמועה זו שחר?
כנ"ל לגבי טלפון אלחוטי הנמצא בבתים של רובינו?
דבר נוסף, צמוד למשרד בו אני יושבת בעבודה ישנו ארון חשמל "מכובד" וגדול. המרחק ביני לבינו הוא מקסימום מטר. לעיתים (מספר פעמים ביום), מכשיר הסלולר שלי משמיע מעין רעשים כאילו שיחה עומדת להיכנס אך אין שום שיחה ברקע וגם המסך של המחשב מתחיל לרצד למספר שניות ולעיתים גם לדקות. כשניסיתי לברר מול אנשי התשתיות בחברה הסבר לתופעות הללו נתקלתי במגוון יצירתי של הסברים החל מאין לנו מושג וכלה זה כלום ועד אני אברר ... אחד הטכנאים אמר שכנראה זה קרינה מהארון ומיד התחרט על דבריו...
האם זה אכן יכול להיות קרינה שנפלטת מהארון חשמל /תקשורת מחשבים לכיווני? אם כן, כיצד אני יכולה לבדוק זאת?
זה מאוד מטריד אותי .
תודה וחג שמח,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלון על קרינה
ד"ר זמיר שליט"א11/04/2009שמעת נכון. כל מכשיר חשמלי משרה שדה מגנטי בתדר רשת החשמל (50 הרץ בישראל) לסביבתו, שדועך עם המרחק עד לרקע. למכונת כביסה יש מנוע חזק, ושאר מרכיבי חשמל, שמשרים שדה מגנטי חזק. שדה זה דועך כך שבמרחק כ- 60 ס"מ אינו גבוה מהרקע. ברור שבתוך השדה יש סיכון לבריאות.
טלפון אלחוטי זה סיפור שונה, בשידוריו בו בולט מרכיב השדה החשמלי בתדר שידור גבוה של מיליוני הרץ . גם כאן קרוב לטלפון יש סיכון לבריאות. לכן רצוי לעבור מייד לטלפון קווי.
ארון חשמל משרה שדה מגנטי בתדר הרשת, שיכול להיות חזק מאד. במרחק 1 מטר, הוא ברוב המקרים לא גבוה מהרקע, אבל כדאי לשמור טווח ביטחון גדול יותר. ההפרעה מארון החשמל לטלפונים הסלולרים בולט רק בקירבתם. נציגי החברות המשדרות נזהרים לא להגיד מילה על נזק, לכן ניזהרו גם בשיחה איתך. הם יודעים על הנזקים אך מדיניות החברות, וחברת החשמל, לא להודות בנזקים, כדי שלא יפגע בעסקים.
למדידת השדה המגנטי, אוכל להשאיל לך מכשיר ותמדדי לבד. תוכלי לתאם בטלפון: 035747527.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)