שאלון על קרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלון על קרינה
    נורית
    10/04/2009

שלום רב וחג שמח,

לאחרונה שמעתי שממכונת כביסה בזמן פעולתה נפלטת קרינה מסרטנת? האם יש לשמועה זו שחר?
    כנ"ל לגבי טלפון אלחוטי הנמצא בבתים של רובינו?

דבר נוסף, צמוד למשרד בו אני יושבת בעבודה ישנו ארון חשמל "מכובד" וגדול. המרחק ביני לבינו הוא מקסימום מטר. לעיתים (מספר פעמים ביום), מכשיר הסלולר שלי משמיע מעין רעשים כאילו שיחה עומדת להיכנס אך אין שום שיחה ברקע וגם המסך של המחשב מתחיל לרצד למספר שניות ולעיתים גם לדקות. כשניסיתי לברר מול אנשי התשתיות בחברה הסבר לתופעות הללו נתקלתי במגוון יצירתי של הסברים החל מאין לנו מושג וכלה זה כלום ועד אני אברר ... אחד הטכנאים אמר שכנראה זה קרינה מהארון ומיד התחרט על דבריו...
    האם זה אכן יכול להיות קרינה שנפלטת מהארון חשמל /תקשורת מחשבים לכיווני? אם כן, כיצד אני יכולה לבדוק זאת?
    זה מאוד מטריד אותי .

תודה וחג שמח,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלון על קרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלון על קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    11/04/2009

שמעת נכון. כל מכשיר חשמלי משרה שדה מגנטי בתדר רשת החשמל (50 הרץ בישראל) לסביבתו, שדועך עם המרחק עד לרקע. למכונת כביסה יש מנוע חזק, ושאר מרכיבי חשמל, שמשרים שדה מגנטי חזק. שדה זה דועך כך שבמרחק כ- 60 ס"מ אינו גבוה מהרקע. ברור שבתוך השדה יש סיכון לבריאות.
    טלפון אלחוטי זה סיפור שונה, בשידוריו בו בולט מרכיב השדה החשמלי בתדר שידור גבוה של מיליוני הרץ . גם כאן קרוב לטלפון יש סיכון לבריאות. לכן רצוי לעבור מייד לטלפון קווי.
    ארון חשמל משרה שדה מגנטי בתדר הרשת, שיכול להיות חזק מאד. במרחק 1 מטר, הוא ברוב המקרים לא גבוה מהרקע, אבל כדאי לשמור טווח ביטחון גדול יותר. ההפרעה מארון החשמל לטלפונים הסלולרים בולט רק בקירבתם. נציגי החברות המשדרות נזהרים לא להגיד מילה על נזק, לכן ניזהרו גם בשיחה איתך. הם יודעים על הנזקים אך מדיניות החברות, וחברת החשמל, לא להודות בנזקים, כדי שלא יפגע בעסקים.
    למדידת השדה המגנטי, אוכל להשאיל לך מכשיר ותמדדי לבד. תוכלי לתאם בטלפון: 035747527.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו