קרינה בשדה תעופה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה בשדה תעופה
    יפית
    13/04/2009

שלום
    אני עובדת כבר מספר שנים בשדה תעופה-בדיוטי פרי,
    האם ידוע לכם מה רמת הקרינה בתוך השדה?
    האם המטוסים שחונים במתחם גם פולטים קרינה כשהם לא בטיסה אבל עם מנוע עובד?
    ומה המרחק הבטוח ממטוס חונה עם מנוע עובד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה בשדה תעופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה בשדה תעופה

ד"ר זמיר שליט"א
    14/04/2009

הנושא קרוב ללבי, כי בזמנו הוסמכתי כטייס, אבל מרצוני, הקריירה התעופתית שלי היתה קצרה...
    מכל מקום אני עוקב אחרי הנושא: הסיכון בשדה הוא מהמכ"ם וה א רציני, ופחות ממנו ממכשירים אחרים, כולל השידורים השונים.
    מהמטוסים אין סיכון גם כשהמנועים הותנעו, כל עוד לא הפעילו את המכ"ם. זה אמור להיות מופעל בבדיקה, ואחר כך באוויר. אני בדקתי את הקרינה בשדה, בבדיקה ראשונית בלבד, על ידי כך, שהפעלתי מד קרינה בנסיעה בכביש 1, ובכל פעם שפגעה קרן מכ"ם השדה במכונית, קפץ המכשיר בקריאה גבוהה. בתוך השדה הקרינה חזקה יותר, וחשופים לה אנשי מיגדל הפיקוח, ואנשי צוות הקרקע למקצועותיהם המסתובבים על הקרקע בשדה. זו גם הסיבה שחלונות האוטובוסים להסעת נוסעים שהיו בעיקר פעם משמשים להביא נוסעים, היו מכוסים ברשת מתכת לבלימת הקרינה הנ"ל.
    לאנשים העובדים בתוך המבנים בשדה, כולל החנויות, אין שום סיכון מהקרינה החיצונית, אלא רק מטלפונים סלולריים שהם מצמידים לראש...
    השורה התחתונה: במבנים, אין סיכון מהקרינה החיצונית בשדה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יפית
    14/04/2009

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו