מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה אלקטרומגנטית מכבלי מתח גבוהעילי רובין14/04/2009
מצאנו דירה יפיפיה בגבעת שמואל ברח' הרימון בקומה 12.
הדירה חזיתית (לכיוון הכביש) אולם מאחורי הבניין עוברים קווי חשמל בעלי מתח גבוהה (לפחות במרחק של כ- 50 מטר מהדירה לפי העין),
מה רמת הסיכון של קרינה בדירה מקווי מתח כאלה?
בעבר היתה תוכנית בטלביזיה (עובדה של אילנה דיין) שהרבה אנשים ובמיוחד ילדים חלו בסרטן לאור הקרינה.
מה דעתכם?
אנחנו מאוד מעוניינים בדירה?
יש טעם להזמין בודק חיצוני? הבנתי שהמתח שעובר משתנה אפילו ברמה היומית,
אז אם אני אזמין בודק בדיוק בשעה שאין קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלמ"ג מכבלי מתח גבוה
ד"ר זמיר שליט"א14/04/2009התכנית בטלויזיה מוכרת לי, בפרט שאני מדדתי שם את הקרינות והופעתי.
המרחק שאתה מתאר גבולי, והכי פשוט זה למדוד. חבל על הכסף להזמין מודד כשאפשר לעשות זאת לבד. אשאיל לך מכשיר ותמדוד לבד.
הקרינה מישתנה, אולם תמיד תהיה, כי תמיד יש מתח בכבל.
אם אתה רוצה, תאם מתי לקחת את המכשיר. 03-574-7527
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייב לומר משהו בעניין זה
אחד14/04/2009אני יודע שכוונתך טובה אבל ממה שאני מברר לעניין קרינה של חברת החשמל אין הרבה מה לעשות עם זה, הם הרי מצפצפים על כולם ובעוד אתה מדבר על 2 מילגאוס הם וגם משרד איכות הסביבה מדבר על 1000 או משהו כזה . לא מצאתי בשום מקום מידע על הוראת משרד איכות הסביבה על "תקנה לחשיפה ממושכת" בעניין מתקני חברת חשמל או לוחות חשמל .אני יודע שדובר בזמנו רק על חשיפה של 10 מילגאוס לפי תקנות של משרד איכות הסביבה אבל האמת אני לא מוצא שום תקנה בעניין , אם תפנה אזרחים לתקנות עצמם ושהם רשמיות אולי אפשר יהיה באמת לנהל מלחמות., במצב הקיים אני מגיע למסקנה שעדיף פשוט לא לדעת מכלום זה הכי בריא כי במילא אין לך מה לעשות בנידון . במדינה שיש לך כבר דירה לרוב היא משמשת אותך ל 20 ו50 שנה כי לקנות דירה בישראל זה סיפור מהאגדות אתה עומד חסר אונים מול כול הקרינות שיש -ארון חשמל ביתי ,ארון חשמלי קומתי, קו מתח ליד הבית , או שנאי , אם לא זה אז אנטנה סלולארית , אין לזה סוף ...
חג שמח ורק טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייב לומר...
ד"ר זמיר שליט"א16/04/2009חברת החשמל מחזיקה ב- 1000 מיליגאוס, אולם משרד איכ"ס, שהלכו אחרי אירגון הבריאות העולמי, וירד ל- 10 ואחר כך ל- 2 במיצוע ל- 24 שעות. אנא טלפן אליהם ותגיד שאתה חושש מקווי מתח, ושאל אותם כמה מסוכן? 02-649-5869 תבחר שם הממונה על פניות הציבור. תשמע שהם מזהירים את הציבור משדה מגנטי מעל 2 מיליגאוס, שמגדיל את הסיכון לסרטן. אגב אני כיום מתעקש על 1 מיליגאוס במוסדות חינוך.
תסתכל גם בפירסומי המכון לבטיחות וגיהות, על סף חשיפה ב- 8 שעות עבודה, זה 6 מיליגאוס.
אני לא נותן קישור, כי לא טרחתי לרשום אותו. בקיצור כאשר אני טענתי 2, משרד איכ"ס טענו 1000 ואחר כך ישרו את הקו אתי.
במקומות של 4 ויותר יש צברים סרטניים בתושבים, וזה נמצא בבדיקה, שלי עם אחרים.
במקרים שהיו חריגות מ- 2 , וזה נגע למוסדות חינוך, פנינו לשר התשתיות בממשלה שעברה, והוא עזר. לא צריך להרים ידים מראש.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה על עמודי חשמל וקוי מתח
רויטל02/06/2009
שלום רב:
אני מעוניינת מאוד לרשום את בני לגן ילדים מסויים, אומנם הוא במרחק של 5 מטר מעמוד חשמל גבוה שמחוברים לו ככל הניראה קווי מתח.
אני מאוד רוצה לרשום אותו לגן ושאלנו אותם לגבי זה והם אמרו שיש להם את אישור מכון התקנים ויראו לנו אותו.
למרות זאת, האם יש סכנה בריאותית? האם המרחק מספיק? וכמה זה מסוכן?
מחכה לתשובה בכל הנוגע לנושא זה.
בברכה,
רויטל, אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייב לומר...
ד"ר זמיר שליט"א02/06/2009לעיתים יש מה לעשות. אם לא הולך עם משרד איכ"ס או חברת חשמל, ניתן לפנות ישירות לשר התשתיות. אם יש לך בעייה ספציפית, תתאר לי ונראה איך נתקדם.
משרד איכ"ס מפגר באשר להכרה בערכים מסוכנים של שדה מגנטי, וכאשר אני דרשתי סף חשיפה של 2 מיליגאוס, הם ניפנפו לי עם 1000, אחר כך ירדו ל- 10 ועכשיו ל- 2 עם מיצוע ל- 24 שעות. בעבודה הם מאפשרים ל- 8 שעות, סף של 4 מיליגאוס.
ארונות חשמל ידועים כחזרקים, ויש לשמור מהם מרחק, גם מעבר לקיר.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)