קרינה ממטען של טלפון סלולרי/ביתי אל

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ממטען של טלפון סלולרי/ביתי אל
    בטי
    16/04/2009

שלום רב,
    שלוש שאלות בבקשה:
    1. מבלי משים עמדתי מספר דקות ארוכות צמודה (אזור האגן היה צמוד) למטען שבאותה שעה הטעין טלפון נייד או טלפון אלחוטי (לא בדיוק שמתי לב איזה סוג מכשיר זה היה). האם חשיפה כזו בפרק זמן של כ 10 דקות יכולה לגרום לפגיעה באזור השחלות (כלומר לגרום למומים בעובר פוטנצאלי או לפגיעה בפוריות)?
    2. יש לי מסך פלזמה שנרכש לפני כארבע שנים. הוא של איזה חברה סינית לא מוכרת במיוחד. מכל מקום לא קיבלתי את המסך עם מדבקה של TCO. כשהתקשרתי בשעתו לספק הוא הסביר לי כי אין שום בעיה וכי פשוט לפס יצור הזה לא הצמידו מדבקות היות ולכל מהסכים מהפלאזמה את בעיה של פליטת קרינה בעייתית. האמנם?
    3.יש לי מיטה הצמודה לקיר שבעברו השני צמוד מקרר. האם עלי להרחיקה מהקיר כמטר בכל פעם שברצוני לשון בה או שזו היסחפות?תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ממטען...

ד"ר זמיר שליט"א
    16/04/2009

אענה לפי הסעיפים שלך:
    1. אין שום סיכון בחשיפה של כמה דקות לשדה מגנטי חזק. אבל להבא, נא להזהר, לא להטעין לייד המיטה של התינוק. אין סיכון לתאי הביציות בשחלה, כיוון שהם כמעט לא נמצאים בחלוקות, להבדיל מיצירת תאי מין של גבר. אבל גם לגבר, שהיית כמה דקות לייד מטען אינן מהוות שום סיכון.
    2. ממסך פלזמה: במרחק יד פשוטה, כ- 60 ס"מ אין שום סיכון קרינה. נא לא להשתטח עליו, ואז הכל בסדר.
    3. שדה מגנטי מהמקרר, מגיע באיזור המדחס שלו, לכ- 15 מיליגאוס, אבל גם הוא דועך תוך כ- 50 ס"מ עד לרקע. הייתי לוקח טווח ביטחון מעט יותר, כך ש-1 מטר זה בטוח לגמרי. כדאי פשוט להזיז את המיטה באופן קבוע, לא להיות בטווח השדה המגנטי. האם אין אפשרות כזאת ?
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו