קרינה מנורת פלורצנט

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מנורת פלורצנט
    מירה
    18/04/2009

ראשית תודה רבה לד"ר שליט"א על תשובתיו בנוגע לשאלותי הקודמות בקשר למטען ובהזדמנות זו אני מברכת את הפורום המעניין והחשוב הזה. בעקבות עיון חפוז בפורום (שהוא באמת מעניין) ראיתי מידע על כך שחלקיקים מסויימים (איני זוכרת את המינוח מקצועי) במנורת פלורצנט משחררים קרינה אלקטרומגנטית גבוהה במיוחד. בעקבות מידע זה התעורר בי חשש: נזכרתי כי בילדותי ובנעורי- בעידן בו המושג קרינה אלקטרומגנטית לא היה קיים בתודעה הציבורית, מנורת הקריאה שלי היתה מנורת פלורצנט כך שיצא שבמשך שנים, לרבות שנים בהם היתה התפתחות וחלוקה של תאים (גיל הילדות וההתבגרות כאמור) נחשפתי רבות וממושכות לקרינה זו (הן באזור הראש והן באזור האגן – נורה זו שרתה אותי הן על שולחן כתיבה והן לקריאה במיטה). שאלתי היא עדיין בתחום השאלות ששאלתי זה מכבר אך פה מדובר בחשיפה ממושכת: האם יתכן כי חשיפה זו גרמה לי נזק בלתי הפיך באזור השחלות – כלומר לגרום למומים בעובר פוטנציאלי או לפגיעה בתחום הפוריות כמו גם לפגיעה פוטנציאלית במוח לרבות סיכוי גבוה יותר ללקות בסרטן. סליחה שאני נשמעת קצת היפוכונדרית אך לאור המידע החדש אני קצת מודאגת. שוב תודה רבה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מנורת פלורצנט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ממנורת פלואורסצנט

ד"ר זמיר שליט"א
    18/04/2009

את לא היפוכונדרית. מנורת פלואורסצנט משרה שדה מגנטי חזק, שעובר קירות כמו אוויר, לכן אם לשכן מתחתייך יש נורה כזאת בתיקרה, השדה החשמלי מגיע עד כ 50 ס"מ מגבה הרצפה שלך.
    חשיפה ממושכת בהחלט מעלה את הסיכון, גם לפגיעה במערכת הרבייה, וגם סיכון למחלות עצבים, סרטן ועוד.
    הנזקים הם גם ממנורה כזאת (שדה מגנטי) וגם מקרינה סלולרית, והסיכון עולה במכפלה. הסיכון הוא כנראה בגלל שהקרינה גורמת לתאים ליצור רדיקלים חופשיים הפוגעים במרכיבי התאים, וב- DNA, גורמת למוטציות, והקרינה גם גורמת לביטוי מיותר של גנים קדם מסרטנים (הפועלים כרגיל בחלוקת התאים), עד שגן כזה מאבד שליטה, ודוחף לחלוקות תאים בלתי נשלטות, ונוצר גידול סרטני.
    אנא השתדלי מעכשיו להתרחק ממקורות קרינה, ולהסתכל על החיים בחיוב, לא לבכות על העבר.
    כל טוב, ובריאות טובה,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך...

קובי
    22/04/2009

סליחה ד'ר, אבל אני בתקופת הלימודים לומד דיי הרבה ליד השולחן ומנורת שולחן זה חובה בשבילי כדי ללמוד, אם ארחיק את המנורה כמטר ממני היא לא תהיה אפקטיבית, מה ניתן אז לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

מנורת שולחן קטנה, עד 60 וואט, וקרובה לחומר הקריאה, זה בהחלט מספק, וקרינתה (שדה מגנטי) ממרחק 50 ס"מ זניחה.
    בהצלחה בבחינות,
    וכל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו