מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מנורת פלורצנטמירה18/04/2009
ראשית תודה רבה לד"ר שליט"א על תשובתיו בנוגע לשאלותי הקודמות בקשר למטען ובהזדמנות זו אני מברכת את הפורום המעניין והחשוב הזה. בעקבות עיון חפוז בפורום (שהוא באמת מעניין) ראיתי מידע על כך שחלקיקים מסויימים (איני זוכרת את המינוח מקצועי) במנורת פלורצנט משחררים קרינה אלקטרומגנטית גבוהה במיוחד. בעקבות מידע זה התעורר בי חשש: נזכרתי כי בילדותי ובנעורי- בעידן בו המושג קרינה אלקטרומגנטית לא היה קיים בתודעה הציבורית, מנורת הקריאה שלי היתה מנורת פלורצנט כך שיצא שבמשך שנים, לרבות שנים בהם היתה התפתחות וחלוקה של תאים (גיל הילדות וההתבגרות כאמור) נחשפתי רבות וממושכות לקרינה זו (הן באזור הראש והן באזור האגן – נורה זו שרתה אותי הן על שולחן כתיבה והן לקריאה במיטה). שאלתי היא עדיין בתחום השאלות ששאלתי זה מכבר אך פה מדובר בחשיפה ממושכת: האם יתכן כי חשיפה זו גרמה לי נזק בלתי הפיך באזור השחלות – כלומר לגרום למומים בעובר פוטנציאלי או לפגיעה בתחום הפוריות כמו גם לפגיעה פוטנציאלית במוח לרבות סיכוי גבוה יותר ללקות בסרטן. סליחה שאני נשמעת קצת היפוכונדרית אך לאור המידע החדש אני קצת מודאגת. שוב תודה רבה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממנורת פלואורסצנט
ד"ר זמיר שליט"א18/04/2009את לא היפוכונדרית. מנורת פלואורסצנט משרה שדה מגנטי חזק, שעובר קירות כמו אוויר, לכן אם לשכן מתחתייך יש נורה כזאת בתיקרה, השדה החשמלי מגיע עד כ 50 ס"מ מגבה הרצפה שלך.
חשיפה ממושכת בהחלט מעלה את הסיכון, גם לפגיעה במערכת הרבייה, וגם סיכון למחלות עצבים, סרטן ועוד.
הנזקים הם גם ממנורה כזאת (שדה מגנטי) וגם מקרינה סלולרית, והסיכון עולה במכפלה. הסיכון הוא כנראה בגלל שהקרינה גורמת לתאים ליצור רדיקלים חופשיים הפוגעים במרכיבי התאים, וב- DNA, גורמת למוטציות, והקרינה גם גורמת לביטוי מיותר של גנים קדם מסרטנים (הפועלים כרגיל בחלוקת התאים), עד שגן כזה מאבד שליטה, ודוחף לחלוקות תאים בלתי נשלטות, ונוצר גידול סרטני.
אנא השתדלי מעכשיו להתרחק ממקורות קרינה, ולהסתכל על החיים בחיוב, לא לבכות על העבר.
כל טוב, ובריאות טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך...
קובי22/04/2009סליחה ד'ר, אבל אני בתקופת הלימודים לומד דיי הרבה ליד השולחן ומנורת שולחן זה חובה בשבילי כדי ללמוד, אם ארחיק את המנורה כמטר ממני היא לא תהיה אפקטיבית, מה ניתן אז לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך
ד"ר זמיר שליט"א23/04/2009מנורת שולחן קטנה, עד 60 וואט, וקרובה לחומר הקריאה, זה בהחלט מספק, וקרינתה (שדה מגנטי) ממרחק 50 ס"מ זניחה.
בהצלחה בבחינות,
וכל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)