חשיפה לקרינה והשפעותיה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• חשיפה לקרינה והשפעותיה
    אמא
    23/04/2009

שלום רב,
    בעלי גילה לתדהמתו כי בחצי שנה האחרונה נחשף במקום עבודתו (משרד התמ"ת), מדי יום, משך 9 שעות ביום לקרינה ברמה של 9 מילגאוס. קראתי שההמלצה היא לא להיחשף לקרינה ברמה של 7 יותר מ- 4 שעות.
    אנחנו מאד מודאגים וחרדים מהנזקים שנגרמו לו ואם יש דרך "לנקות" את הגוף מעודפי קרינה אם קיימים
    אודה להתייחסתוכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לקרינה והשפעותיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לקרינה והשפעותיה

ד"ר זמיר שליט"א
    23/04/2009

החשיפה ל- 9 מיליגאוס בהחלט מיותרת, וניתן למנוע אותה.
    "ההמלצה" שאת מביאה, מקורה במשרד איכ"ס, מתירנית מדי, ומתחמקת.
    אני דורש לא יותר מ- 1 מיליגאוס. משרד איכ"ס מסכים עכשיו ל- 2 מיליגאוס במיצוע ל- 24 שעות, ואם פונים אליהם, הם מזהירים שמעל 2 מליגאוס מגדיל את הסיכון ללקות בסרטן. טוב, פעם הם התירו חשיפה ל- 1,000 מיליגאוס, אחר כך ירדו ל- 10, ועכשיו ל- 2, אבל במקום העבודה מתירים יותר, זה לא חכם, אם להגיד את המעט, בפרט שאין למתירנות זו ביסוס בטיחותי.
    מה לעשות?
    את נזקי החשיפה הקודמת יתכן שאי אפשר למחוק, כי אי אפשר לבדוק את התוצאות של מה שאני מציע: ליטול תוספי מזון, בפרט נוגדי חימצון (אני יכול לשלוח דפי הסבר למי שמבקש) ואלה עוזרים לתאים פגועים שחלוקתם נעצרה. אלה מחכים לעיתים במשך שנים, לשינוי שיכלול: או תיקון ה- DNA שניפגע, או הכנסתם למסלול של "מוות מתוכנן" וכך ייעלמו.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון נזקי הקרינה +מדידה בערמונים

מאיה
    27/04/2009

שלום רב,
    אני התכתבתי בעבר עם זמיר בנושא קרינה מביה"ס ערמונים בר"ג וקודם כל רוצה להודות לו על השאלת מכשיר המדידה ובכלל על העזרה הגדולה, על ההתייחסות המהירה, הסבלנות אין קץ- תודה תודה תודה.
    ועדכון- במכשיר המדידה מדדנו כאמור בשאלתי מעלה קרינה גבוהה במקום עבודתו של בעלי (9 מיליגאוס באזור מקום הישיבה) ועל כך השבת לי כי אתה ממליץ ליטול תוספי מזון אנטיאוקסידנטים בפרט נוגדי חמצון וכי תשלח לי דפי הסבר. אודה לקבלת דפי ההסבר. כמו כן, אני מצטרפת לשאלתה של נועה מטה- אלו תוספי מזון מדובר? על מה אתה ממליץ? מה לבקש בבית המרקחת?

לגבי המדידה בערמונים- נמדדו רמות קרינה מטורפות (מעל 20 מיליגאוס ועד 38 - 40) סביב ביה"ס (באזור המדרכה, מעברי החציה) ורמות קרינה נמוכות יותר אבל לא פחות מדאיגות ( 6-10) באזור גדר ביה"ס ורחבת הכניסה. (ביתר מתחמי ביה"ס לא הספקתי למדוד כי המנהלת עמדה על כך, משום מה, שאעזוב את מתחם ביה"ס). בכל מקרה, רחוב הכבאים מוקרן ברובו (גם באזור אשכול הגנים) ברמות מזיקות ונראה לי שגם אם נצליח במאבק להעתקת קו המתח העילי - רמות הקרינה ירדו רק במעט משום שמרבית הקרינה היא מהקו התת קרקעי. איך ניתן להפחית את רמות הקרינה הנפלטות מהקו התת קרקעי? האם משמעות הדבר שיש לחפור את הקו עמוק יותר? האם כדאי לנסות בכלל להזיז פרויקט זה? אני מיואשת...
    בינתיים אני שמחה לומר שהגן שבני נמצא בו כיום נמצא נקי מקרינה והדבר היחידי שמטריד אותי הוא העתיד מכיון שבני משויך לביה"ס ערמונים.
    לגבי מקום העבודה שלי- נמצאו ליד כסא הישיבה שלי (שליד המחשב) רמות קרינה של 2.5- 3 לאחר שהרחקתי את המחשב עד כמה שניתן. האם גם לי כדאי לקחת תוספי מזון? האם בכלל כדאי ליטול תוספי מזון כי אנחנו כל הזמן נחשפים לקרינה?
    שוב, תודה גדולה לכולם על העזרה
    ולזמיר בפרט - על השאלת המכשיר, ההסברים ובכלל היחס הנעים
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לבכות על חלב שנשפך

ד``ר דני וולף
    23/04/2009

מסכים בכול לידידי המלומד הד"ר זמיר שליט"א.
    ובכל זאת, מילת הרגעה: חצי שנה, אצל אדם מבוגר, ברמות כאלו, מיותר, אבל לא נורא, הסירו דאגה מלבכם. תוספי מזון אנטיאוקסידנטים רעיון מצוין, בנוסף להפסיק לעשן ולעשות פעילות גופנית חצי שעה ביום 4 ימים בשבוע.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיאוקסידנטים

נועה
    26/04/2009

אילו תוספי מזון אנטיאוקסידנטים מומלצים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחנות טבע תמצאי

ד``ר דני וולף
    28/04/2009

בחנות טבע יש הרבה תוספי מזון שהם אנטיאוקסידנטים, בתזונה הכי הכי טוב גזר ובטה קרוטן, כל הירקות האדומים צהובים. ויטמין C טבעי הוא אנטי אוקסידנט בריא וכיו"ב
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון נזקי קרינה+מדידה בערמונים

מאיה
    30/04/2009

שלום רב,
    אני התכתבתי בעבר עם זמיר בנושא קרינה מביה"ס ערמונים בר"ג וקודם כל רוצה להודות לו על השאלת מכשיר המדידה ובכלל על העזרה הגדולה, על ההתייחסות המהירה, הסבלנות אין קץ- תודה תודה תודה.
    ועדכון- במכשיר המדידה מדדנו כאמור בשאלתי מעלה קרינה גבוהה במקום עבודתו של בעלי (9 מיליגאוס באזור מקום הישיבה) ועל כך השבת לי כי אתה ממליץ ליטול תוספי מזון אנטיאוקסידנטים בפרט נוגדי חמצון וכי תשלח לי דפי הסבר. אודה לקבלת דפי ההסבר. כמו כן, אני מצטרפת לשאלתה של נועה מטה- אלו תוספי מזון מדובר? על מה אתה ממליץ? מה לבקש בבית המרקחת?

לגבי המדידה בערמונים- נמדדו רמות קרינה מטורפות (מעל 20 מיליגאוס ועד 38 - 40) סביב ביה"ס (באזור המדרכה, מעברי החציה) ורמות קרינה נמוכות יותר אבל לא פחות מדאיגות ( 6-10) באזור גדר ביה"ס ורחבת הכניסה. (ביתר מתחמי ביה"ס לא הספקתי למדוד כי המנהלת עמדה על כך, משום מה, שאעזוב את מתחם ביה"ס). בכל מקרה, רחוב הכבאים מוקרן ברובו (גם באזור אשכול הגנים) ברמות מזיקות ונראה לי שגם אם נצליח במאבק להעתקת קו המתח העילי - רמות הקרינה ירדו רק במעט משום שמרבית הקרינה היא מהקו התת קרקעי. איך ניתן להפחית את רמות הקרינה הנפלטות מהקו התת קרקעי? האם משמעות הדבר שיש לחפור את הקו עמוק יותר? האם כדאי לנסות בכלל להזיז פרויקט זה? אני מיואשת...
    בינתיים אני שמחה לומר שהגן שבני נמצא בו כיום נמצא נקי מקרינה והדבר היחידי שמטריד אותי הוא העתיד מכיון שבני משויך לביה"ס ערמונים.
    לגבי מקום העבודה שלי- נמצאו ליד כסא הישיבה שלי (שליד המחשב) רמות קרינה של 2.5- 3 לאחר שהרחקתי את המחשב עד כמה שניתן. האם גם לי כדאי לקחת תוספי מזון? האם בכלל כדאי ליטול תוספי מזון כי אנחנו כל הזמן נחשפים לקרינה?
    שוב, תודה גדולה לכולם על העזרה
    ולזמיר בפרט - על השאלת המכשיר, ההסברים ובכלל היחס הנעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו