רפואה גרעינית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• רפואה גרעינית
    שני
    24/04/2009

שלום רב,
    השאלה היא בקשר לבני בן 5 חודשים:
    ואני מקווה שזהו הפורום המתאים לכך: אבי עבר לפני מס' ימים טיפול נסיוני בשל גרורות בכבד.
    מדובר בטיפול ע"י נוגדן נגד מלנין מסומן ברניום רדיואקטיבי (אם לא מספיקים הפרטים אני יכולה לברר עוד ), אמרו לו בבית חולים להתרחק מילדים זמן מה לאחר הטיפול אך לא ידעו להגיד לו כמה זמן בדיוק...הבנתי שמדובר בכמות רבה של קרינה ,אבי סיפר לי שהקרינה נדפה ממנו והגיעה גם לבגדיו ולחדר בו היה מאושפז ובשחרורו מבית החולים יומיים לאחר מכן עדיין הייתה בגופו הקרינה.
    שאלתי היא מתי אבי יוכל לראות את בני ואף להחזיק ולנשק אותו?

בתודה מראש גלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפואה גרעינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון וקרינה

לי
    26/02/2015

שלום.בת 35 אתמול עברתי בדיקת spect.כמה זמן עליי להמתין לפני כניסה להריון?כמה מן לטקח עד שבוודאות החומר עוזב לגמריי את הגוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקרינה - תגובה

רם דישון
    28/02/2015

בדרך כלל מספר ימים, אבל הטוב ביותר הוא לברר במכון הדימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר בקרינה מייננת חזקה מאוד

ד``ר דני וולף
    24/04/2009

מדובר בקרינה מייננת חזקה מאוד, קרינה לטיפול אגרסיבי ביותר בסרטן. אף אחד מאנשי הפורום אינו מכיר טיפול זה, ואני מניח שרופאים בודדים בארץ מכירים טיפול זה, בקיאים בו, ויש להם ניסיון בזה. הצעתי היא להיות בקשר מתמיד עם המטפלים בבית החולים ולהוסיף על כל המגבלות שיטילו עליו עוד 50%. מדובר בטיפול שיכול להזיק מאוד מאוד.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שני
    26/04/2009

תודה,
    הרופאים אמרו שמספיקים 4-5 ימים עד שיוכל לראות את ביתי אך אני לא רגועה...
    החומר שהוזרק לאבי הוא (10 עד 50 מ"ג) Re-PTI-6D2 במינון של 60-40 mCi
    מקווה שתוכלו יותר לעזור לי.
    החומר מסוכן גם למבוגרים ששהו בקרבת אבי לאחר הטיפול?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מתעלמים משאלתי?

שני
    29/04/2009

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ד"ר זמיר שליט"א
    29/04/2009

לא מתעלמים משאלתך, כדאי שתפני את השאלות לאלה שועסקים במינון האיזוטופים באופן שיגרתי. כפי שהסביר עמיתי ד"ר וולף, קרינה מאיזוטופים רדיואקטיביים מסוכנת.
    מהנתונים שציינת, ממנות כבדות של 40 עד 60 מיליקירי, יש להתרחק עד שהאיזוטופים מתפנים מהגוף. לכל אחד יש נתונים אחרים. לי אין נתונים אלה של מהירות הפינוי של החומר שקיבלה.
    מה שאפשר לעשות, אוכל להשאיל לך מכשיר גייגר למדוד את הקרינה מהילדה, או שתעברי איתה אצלי ואמדוד במקום, ונראה מייד כמה הקרינה.
    כל טוב,
    זמיר
    03-574-7527
    ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שני
    30/04/2009

תודה רבה על תשובתך,
    קודם כל רציתי לתקן אותך שאבי עשה את הבדיקה ולא ביתי,
    לצערי אין לי למי לפנות שיוכל לעזור לי... אתה יכול אולי להפנות אותי למישהו שיוכל ?
    כמה לפי דעתך הזמן המקסימלי שיכול לקחת לחומר מסוג זה ובכמות זו להתפנות מהגוף? ( בערך...?) ויהיה אפשר להיות בטוחים שאבי לא מסכן את הילדה - הכוונה היא גם במגע בין אבי לביתי.
    תודה רבה על ההצעה, אך אני גרה בצפון הארץ ויהיה לי קשה מאד לעשות זאת... יש אולי מישהו באיזור חיפה שאפשר להשאיל ממנו מכשיר?
    תודה רבה על הסבלנות.

,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה סופית

משה לויטה
    05/05/2009

רינת פנתה אלי והסברתי לה שבחומר הספציפי שאבא שלה קיבל ולאחר שבוע, אין כל סיכון לילדים שלה.

בברכה, משה לויטה - הממונה על הקרינה , משרד הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו