מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רפואה גרעיניתשני24/04/2009
שלום רב,
השאלה היא בקשר לבני בן 5 חודשים:
ואני מקווה שזהו הפורום המתאים לכך: אבי עבר לפני מס' ימים טיפול נסיוני בשל גרורות בכבד.
מדובר בטיפול ע"י נוגדן נגד מלנין מסומן ברניום רדיואקטיבי (אם לא מספיקים הפרטים אני יכולה לברר עוד ), אמרו לו בבית חולים להתרחק מילדים זמן מה לאחר הטיפול אך לא ידעו להגיד לו כמה זמן בדיוק...הבנתי שמדובר בכמות רבה של קרינה ,אבי סיפר לי שהקרינה נדפה ממנו והגיעה גם לבגדיו ולחדר בו היה מאושפז ובשחרורו מבית החולים יומיים לאחר מכן עדיין הייתה בגופו הקרינה.
שאלתי היא מתי אבי יוכל לראות את בני ואף להחזיק ולנשק אותו?
בתודה מראש גלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרינה
לי26/02/2015שלום.בת 35 אתמול עברתי בדיקת spect.כמה זמן עליי להמתין לפני כניסה להריון?כמה מן לטקח עד שבוודאות החומר עוזב לגמריי את הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הריון וקרינה - תגובה
רם דישון28/02/2015בדרך כלל מספר ימים, אבל הטוב ביותר הוא לברר במכון הדימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בקרינה מייננת חזקה מאוד
ד``ר דני וולף24/04/2009מדובר בקרינה מייננת חזקה מאוד, קרינה לטיפול אגרסיבי ביותר בסרטן. אף אחד מאנשי הפורום אינו מכיר טיפול זה, ואני מניח שרופאים בודדים בארץ מכירים טיפול זה, בקיאים בו, ויש להם ניסיון בזה. הצעתי היא להיות בקשר מתמיד עם המטפלים בבית החולים ולהוסיף על כל המגבלות שיטילו עליו עוד 50%. מדובר בטיפול שיכול להזיק מאוד מאוד.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שני26/04/2009תודה,
הרופאים אמרו שמספיקים 4-5 ימים עד שיוכל לראות את ביתי אך אני לא רגועה...
החומר שהוזרק לאבי הוא (10 עד 50 מ"ג) Re-PTI-6D2 במינון של 60-40 mCi
מקווה שתוכלו יותר לעזור לי.
החומר מסוכן גם למבוגרים ששהו בקרבת אבי לאחר הטיפול?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מתעלמים משאלתי?
שני29/04/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד"ר זמיר שליט"א29/04/2009לא מתעלמים משאלתך, כדאי שתפני את השאלות לאלה שועסקים במינון האיזוטופים באופן שיגרתי. כפי שהסביר עמיתי ד"ר וולף, קרינה מאיזוטופים רדיואקטיביים מסוכנת.
מהנתונים שציינת, ממנות כבדות של 40 עד 60 מיליקירי, יש להתרחק עד שהאיזוטופים מתפנים מהגוף. לכל אחד יש נתונים אחרים. לי אין נתונים אלה של מהירות הפינוי של החומר שקיבלה.
מה שאפשר לעשות, אוכל להשאיל לך מכשיר גייגר למדוד את הקרינה מהילדה, או שתעברי איתה אצלי ואמדוד במקום, ונראה מייד כמה הקרינה.
כל טוב,
זמיר
03-574-7527
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שני30/04/2009תודה רבה על תשובתך,
קודם כל רציתי לתקן אותך שאבי עשה את הבדיקה ולא ביתי,
לצערי אין לי למי לפנות שיוכל לעזור לי... אתה יכול אולי להפנות אותי למישהו שיוכל ?
כמה לפי דעתך הזמן המקסימלי שיכול לקחת לחומר מסוג זה ובכמות זו להתפנות מהגוף? ( בערך...?) ויהיה אפשר להיות בטוחים שאבי לא מסכן את הילדה - הכוונה היא גם במגע בין אבי לביתי.
תודה רבה על ההצעה, אך אני גרה בצפון הארץ ויהיה לי קשה מאד לעשות זאת... יש אולי מישהו באיזור חיפה שאפשר להשאיל ממנו מכשיר?
תודה רבה על הסבלנות.
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה סופית
משה לויטה05/05/2009רינת פנתה אלי והסברתי לה שבחומר הספציפי שאבא שלה קיבל ולאחר שבוע, אין כל סיכון לילדים שלה.
בברכה, משה לויטה - הממונה על הקרינה , משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)