חשיפה לקרינה והשפעותיה - מאיה אחרת

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• חשיפה לקרינה והשפעותיה - מאיה אחרת
    מאיה
    26/04/2009

שלום רב,

ראשית, תודה לד"ר זמיר על השאלת המשכשיר, הסיוע הרב במדידת הקרינה ובמתן התשובות. ישר כח!!

לפי כשבוע וחצי שאלתי ממך (דר זמיר) מכשר מדידה אנלוגי למדידת קרינה חשמלית. מדדתי את הקרינה במקום עבודתי וגיליתי כי במשרדי שוררת קרינה בין 4-5 ל-10 תלוי במיקום בחדר. ברגליים באזור המחשב ערכים הרבה יותר גבוהים .יצויין כי החדר מוקף מ-2 קירותיו ארונות חשמל!!!. בדקתי מקומות נוספים בקומה והערכים היו מאוד גבוהים (במסדרון מסויים - מעל 100
    , בשירותים 15-20, במטבח 5-6 וכו').
    יצויין כי הרעיון לבדוק את הקרינה באה בעקבות כאבי ראש וסימפטומים גופניים שחשתי במהלך השנה בה אני יושבת במשרד הנוכחי.
    מספר ימים לאחר שהתלוננתי בחברה על ממצאי הקרינה ודרישה לעבור מהחדר לאלתר טען מי מהחברה כי הוא הביא בודק מטעמו והכל תקין ואין קרינה כלל . כמובן שלא ראיתי דוח כתוב וגם לא נכחתי בעת בדיקה שנעשתה.
    עמיתה לעבודה הביאה יום אחרי הדיווח החיובי לכאורה מכשיר מודד קרינה דיגיטלי ושוב מדדנו ולהפתעתי גיליתי כי רמות הקרינה אכן פחתו פלאים, בכל המקומות כולל בחדרי. (שכרגע עומד על 2-6 בלבד) .

האם יכול להיות מצב כזה שניתן להוריד קרינה ברמות משמעותיות ע"י" משחק" כלשהוא בארון החשמל? האם יכול להיות כאלה הבדלים בין 2 מכשירים?

תודה מראש על המענה,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המידע שאת מוסרת אינו מספיק.

רם דישון
    27/04/2009

באילו יחידות מודדים שני המכשירים?
    אילו תחומי תדר הם מכסים?
    האם מדובר על שדה מגנטי בתדר הרשת או בקרינה בתדר סלולרי?
    האם כיולם נבדק לאחרונה? ע"י מי?
    ללא דוח מקצועי מסודר קשה להתיחס.
    בקשי מההנהלה להזמין מודד מקצועי, שיכין דוח שיטתי ומקיף.
    דרך אגב, כאבי ראש עלולים להיות תוצאה של חוסר באויר טרי, שאופייני למרדים המודרניים במרחבים פתוחים ללא חלונות. הייתי מתחיל בפתרון בעיה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לקרינה

מאיה
    27/04/2009

שלום רב,

ראשית תודה על המענה המהיר.
    למיטב ידיעתי , 2 המודדים מדדו במיליגאוס ושניהם היו מכויילים בוודאות.
    על שני מכשירי המדידה התקבלה הנחיה שכל ערך מעל 2 הינו בגדר גבוה ואינו מומלץ לשהיה כך שנראה לי שמדובר על אותה לוגיקה.
    לגבי הזמנת מודד לחברה - קצת בעייתי .... אין רצון לשיתוף פעולה...
    לגבי כאבי ראש - אני יושבת בחדר לבד עם חלון גדול שאני דואגת לאווררו כל הזמן.
    החשד שלי לגבי מקור הקרינה היה בגלל ריצוד מרובה במסמך החשב, צקצוקים במכשיר הסלולר ללא שיחה נכנסת באמת, וכו'?

האם יכול להיות מצב שקרינה מארונות חשמל משתנה מיום ליום באופן מהותי ע"י איזו פעולה אקטיבית של מישהוא? תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השדה המגנטי הנו תוצאה של זרם חשמלי

רם דישון
    27/04/2009

שזורם בחוטי החשמל. אם בזמן המדידה זורם זרם נמוך (למשל, אם מכונה אינה פועלת באותו זמן), סביר שנמדוד שדה מגנטי נמוך יותר. זה נכון גם אם המכונה (או כל צרכן חשמל אחר) נמצאים רחוק מנקודת המדידה, כל עוד נקודת המדידה קרובה לחוטים שמוליכים אל הצרכן. מכאן נובע שייתכן שהשדה משתנה מיום ליום, לאו דוקא מפעולה מכוונת אלא גם מפעולה אקראית תמימה. מאחר ולא רשמת במה עוסק מקום העבודה, איני יכול להרחיב מעבר לכך. אם תפני אלי טלפונית, ייתכן שאוכל להדריך אותך מתי למדוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו