מדידת קרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מדידת קרינה
    שני
    04/05/2009

שלום,
    ברצוני למדוד את הקרינה בביתי, איך עושים זאת?
    האם קונים מכשיר? משכירים? יש אנשי מקצוע שמודדים?
    הבנתי שיש כמה סוגי קרינה, האם מכשיר אחד מודד את רמת כל סוגי הקרינה?

שאלה נוספת: הבנתי שקירות ממ"ד יכולים להקרין קרינה רדיואקטיבית, האם מדובר רק בממ"דים ישנים? מה זה אומר בעצם ממ"ד ישן? בן כמה שנים?
    במידה והקירות מקרינים ומאווררים טוב את הממ"ד האם זה מפחית את הקרינה מהקירות או שאין קשר?

מצטערת על כמות השאלות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדידת קרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדידת קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    04/05/2009

למדוד קרינה, אני יכול להשאיל לך מכשיר למדידה עצמית (ללא תשלום).
    יש מכשיר שמודד שדה מגנטי ממכשירי חשמל, וקווי מתח, ויש מכשיר שמודד קרינות רדיו+סלולרים.
    יש לי את שניהם. הבעייה שהם בהשאלה כמעט כל הזמן, לכן צריך למדמד לי בטלפון כל 3-2 ימים 03-574-7527 כדי לדעת אם המכשיר פנוי.
    אם דחוף, יש חברה שמשכירה מכשירי מדידה. בעל החברה תרם לי שני מכשירים אותם אני משאיל, יחד עם אחרים שאני קניתי. הוא גם שלח את המכשירים לכיול במיפעל בארה"ב.
    אם המכשירים שלי בתעסוקה, ושוכרים מכשיר אצלו, מקבלים הנחה 50%.
    באשר לקרינה בממ"ד זו קרינה מייננת הניגרמת מגז ראדון היוצא מהקירות. הוא יוצא גם מסלעים, וגם מבלוקים רגילים של בנייה.. הראשדון דועך בהקדם (זמן מחצית חיים 3.8 ימים), וחלק מהאיזוטופים שנוצרים, יציב, מתחבר לחלקיקי אבק, ושוקע לרצפה. אי לכך, צריך לאוור בכלל את הבית\דירה, ובפרט את הממ"ד. מהאחרון צריך לשאוב את האבק בשואב, ולא לטטא, כי בזמן שמטאטאים את נושמת את האבק הכולל איזוטופים רדיואקטיביים של עופרת וביסמות. הקרינה, דהיינו הגז ראדון, יוצא מהקיר בקצב קבוע, אבל אם מאווררים, הוא מסתלק.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בדיקת קרינה

שני
    04/05/2009

תודה רבה על ההסבר המפורט והמהיר,
    אני גרה בקריות וזה בעייתי בשבילי לנסוע פעמיים למרכז, האם אתה מכיר מישהו שמשכיר מכשירים כאלה בצפון? כמה זה יכול לעלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו