פלסטיק נמס

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• פלסטיק נמס
    מאיה
    06/05/2009

שלום רב למומחים,
    יש לאלה בקשר לפלסטיק.
    אני יודעת שפלסטיק שחומם או נמס מפריש רעלים לתוך נוזל. אך במידה ופלסיק או ניילון שחוממו או נמסו אך אינם באו במגע עם נוזל, האם הרעלים שהופרשו נמצאים על הפלסטיק או שהם התקשו חזרה?
    אני שואלת זאת כיוון שהשכרתי סרט דיוידי והקופסא של הסרט הייתה ממש מסריחה. ריח של פלסטיק נמס. ובני שעכשיו התחיל לזחול ולנסות הכל החליט ללקק את הקופסא.
    היום שמתי לב שהניילון הקשיח שעוטף את הקופסא והקופסא עצמה מותכים יחד בפינות . כנראה פאק ביצור. אני לא בטוחה שמזה נובע הריח הנוראי או שזה שהה הרבה זמן בשמש אבל קצת מדאיג אותי שהוא לקח את זה לפה בגלל כל הדיבורים של הרעלים שבפלסטיק שחומם וכאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלסטיק נמס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלסטיק נמס

ד"ר זמיר שליט"א
    06/05/2009

אין ספק שהקופסת הפלסטיק של ה- DVD חוממה אחרי היצור. הסירחון היה מתרכובות רעילות ומסרטנות שהשתחררו או נוצרו בחימום, והן משתחררות לאוויר. התרכובות כוללות דיוקסינים, ואלה מסרטנים עם תעודות. אם הילד ליקק את זה, אין מה לעשות, אבל נקווה שלא יהיה לו נזק מפעם אחת.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כל פלסטיק ככה?

מאיה
    06/05/2009

האם פלסטיק שלא חומם (למשל צעצועים מפלסטיק ) הם רעילים אם לא שותפים אותם לפני?
    לדעתך הפלסטיק חומם בגלל הריח שיצא ממנו?

לפני זמן מסוים חיממתי בתנור מנה קפואה המיועדת למיקרוגל או לחימום בתנור בתוך פלסטיק שחור. על המנה חמה היה צלופן שאמורים לא להוריד ואני הורדתי מבלי לדעת ושמתי על broil אז אחרי מספר דקות כל הבית הוצף בריח מסריח של פלסטיק ועשן אפור יצא מהתנור. התינוק שלי שהיה בן מספר שבועות היה ליד הריח. האם זה כמו נשימת עשן רגיל או עשן כזה יותר גרוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כל פלסטיק ככה ?

ד"ר זמיר שליט"א
    07/05/2009

פלסטיק הוא פולימר, דהיינו בנוי משרשרות ארוכות של מוליקולות מונומר. שקיות פוליאתילן בנויות שרשרות של אתילן, או כלי פלסטי מ- PVC, הוכנו מויניל כלוריד (המונומר שלו, שעבר פילמור). תהליך הפילמור בהכנת כל פלסטיק, הוא מסרטן עם תעודות. לאחר הפילמור הסיכון לפי הספר יורד לגמרי, הבעייה שהפולימר "לא קורא את הספר", אבל בדרך כלל אחרי ששוטפים אותו היטב, הסיכון מפלסטיק נמוך מאד, באם לא "מתגרים בו", דהיינו לא מחממים אותו. העשן שיוצא מפלסטיק מחומם מסרטן, אבל למעשה כל עשן מסרטן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ד"ר שליט"א

מאיה
    11/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנושא

גל
    11/05/2009

אם אני משאירה ברכב בחום צעצועים מפלסטיק שהתינוק מכניס אח"כ לפיו כמו שתינוקות עושים זה גם מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנושא

ד"ר זמיר שליט"א
    12/05/2009

כל פלסטיק שמתחמם משחרר חומרים רעילים ומסרטנים.
    אמנם הטמפרטורה לא עולה כמו בבישול, אבל בכל זאת ,כדאי מאד להימנע מלהשאיר כלי פלסטיק להתחמם במכונית.
    כל טוב,
    זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו