מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ארון חשמל בסמוך לתינוקותנגה16/05/2009
שלום רב,
בנותיי (תאומות), כיום בנות 4 חודשים ועשרה ימים, ישנו במשך החודשיים הראשונים לחייהם בצמוד לקיר שמצדו השני ארון חשמל (עריסה אחת הייתה ממש מתחתיו), אני מעריכה שהראש היה במרחק של כ- 1 מטר מהארון.
כשמלאו להן חודשיים העברתי אותן לסלון, הפעם המרחק היה כ- 1.70 ס"מ מהראש.
מדובר בארון חשמל של 25 אמפר וללא מונה.
היום, כשנודע לי על ההשפעות המזיקות האפשריות, מיד הרחקתי את המיטות עד כמה שאפשר (קצת מעל 2 מטר. אני גרה בדירה מאד קטנה ולכן מוגבלת).
אני כמובן מאד חוששת שהרי מדובר בתינוקות שאולי נחשפו לקרינה ממושכת מאד מרגע היולדן (שהרי את רוב שעות היום הן מבלות בשינה)
שאלותי:
1) האם אפשר שבכל זאת הבנות שלי לא ספגו קרינה? (אני כמובן ארצה לבדוק את רמת הקרינה)
2) כשהבנות ישנו בעריסה הן היו במרחק של כמטאר מטלויזית 21 אינצ' ישנה (עם "בטן"). האם גם במקרה זה יש סיכוי שספגו קרינה מסוכנת?
3)האם כאשר הרבה מכשירי חשמל פועלים (שני מזגנים, טלוזיה, דוד חשמל וכו') הקרינה שנפלטת מארון החשמל גוברת? ואם כן, האם באופן משמעותי?
3) האם מכשיר ה-"בייבי סנס" פולט קרינה?
בתודה מראש,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה...
נגה16/05/2009במהלך הריוני גלשתי במשך שעות רבות ביום באינטרנט באמצעות נייד שהונח על בטני....
הגלישה הייתה על חוטית כאשר הראוטר היה מצוי במאחר של כ- 1 מטר ממני.
האם העוברים הושפעו מקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
ד"ר זמיר שליט"א16/05/2009זאת באמת לא חכמה לשים את המחשב הנייד שגם משדר, על בטן הריונית. הוא משדר בעוצמה שעולה בהרבה על מה שחוטפים מאנטנה. מה שהיה היה.
במרחק כ- 60 ס"מ מהראוטר עוצמת קרינת שידור הנמדדת לא גבוהה יותר מהרקע, כך שמטר זה בסדר, אבל לא להתקרב יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארון חשמל בסמוך לתינוקת
ד"ר זמיר שליט"א16/05/2009חשוב לי גם לדעת באיזה מרחק היה=ו יתר חלקי הגוף מארון החשמל. אם גם כן 1 מטר אז זה בסדר.
המרחק כ- 1 מטר מטלויזיה מהדור הישן (מסך של שפופרת קתודית), מהחזית זה זה קצת קרוב, רצוי 2 מטר לפחות. אבל הקרינה שספגו ממטר היתה די חלשה, ולא מסוכנת, אבל כדאי להימנע גם ממנה..
כאשר מופעלים מכשירי חשמל נוספית, העומס המקומי על מערכת החשמל גובר ואיתו עולה השדה המגנטי.
מכשיר ביבי סנס, אם הוא אלחוטי הוא פולט קרינת שידור חזקה. אם המכשיר מקבל חשמל משקע חשמלי, ויש לו שנאי, גם זה גורם שדה מגנטי, ויש להרחיק מהתינוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על תשובותיך המהירות ו...
נגה16/05/2009אני חושבת שכמו שכתוב על חפיסת סיגריות שהעישון מזיק לבריאות, כך גם יש לציין על כל המכשירים פולטי הקרינה שהם מסוכנים לבריאות או לפחות לציין מאיזה מרחק בטחון רצוי להשתמש איתם. וגם אם זה מצויין באותיות קטנות באיזו חוברת נילווית שמגיעה עם המוצר - אני לא חושבת שזה מספיק. יש לשים מדבקה עם אזהרה גדולה שהשימוש "כך וכך" עם המכשיר אסור.
אני חושבת שרבים לא מודעים לנזקים המצטברים שקרינה אלקטרומגנטית גורמת.
אני לדוגמא חשבתי שהכי חשוב זה להרחיק את הראש ויתר הגוף לא ממש משנה...
חבל מאד שרק אחרי שנים של שימוש או שהיה ליד מכשירים כאלה אנחנו מבינים שבעצם ביצענו התאבדות איטית.
לדוגמא, רק לפני כשנה נודע לי על הקרינה העצומה שטלפון נייד פולט בזמן הטענה או בזמן שהיה במעלית ומאז אני נזהרת. (למעט פעם אחת שנתקעתי במעלית בחודש שמיני ואף אחד לא ענה בלחצן המצוקה...)
מילא אני, אבל ממש כואב הלב על ילדים או תינוקות שרק נולדו שנאלצים, ללא שמץ של בחירה, לספוג כזו קרינה.
ושוב תודה על תשובותיך והעבודה הברוכה שאתה וחבריך עושים בפורום זה.
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)