קרינה מכבלים של חברת חשמל

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מכבלים של חברת חשמל
    לילך
    17/05/2009

שלום רב,
    אני לפני רכישת דירה מקבלן- כרגע על הנייר. כשבדקנו את תוכניות הדירה והקומה כולה, אמר לי קרוב משפחה, שבדירה שלי, בקיר הגובל בין המטבח שלי לחדר מדרגות, יש פיר, שנועד להעברת כבלים. הוא אומר שאם יעבירו שם את הכבלים של חברת החשמל, מחדר הגנרטורים למטה ולאורך כל הקומות, הקרינה, שאקבל לדירה תהיה מסוכנת. ניסיתי להגיע להסכמה עם הקבלן שהבניין יהיה מוכן נעשה בדיקת קרינה, ואם יסתבר שיש קרינה, שהקבלן יבודד את הפיר (עם עופרת?).
    הקבלן לא מוכן לשמוע על זה, אומר שהוא לא שמע על טענה כזאת אף פעם, ומבחינתו שאבטל את העסקה. האם החששות מוצדקים?
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מכבלים של חברת חשמל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שום מתכת לא תבודד את הקרינה רק המרח

ד``ר דני וולף
    17/05/2009

שום חומר בידוד לא מבודד את השדה המגנטי הנוצר מהחשמל.
    אני מניח שממרחק של 1-2 מטרים כבר לא תהיה קרינה. לדעתי במטבח תהיה לך קרינה הרבה יותר משמעותית מכל כלי המטבח, ובינכה במטבח לא שוהים כל כל הרבה זמן. תוכל לארגן את המטבח כך שבמקום הזה יהיה ארון מטבח ואז המרחק יהיה סביר. אני לא הייתי דואג בקשר לכך.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה משדה חשמלי

רונן
    17/05/2009

לאור שאלות ותשובת בפורום הנכבד , האם ניתן למזער את ההשפעה של שדות חשמליים / קרינה אלקטרומגנטית משקעי החשמל בקירות הצמודים עד מאד לראשינו בעת שינה ?

האם להיכנס ללחץ מכל שקע בקיר - על גבול הפאראנויה ?

או האם ניתן לדוגמא לכסות את כבלי החשמל ואזור השקים במשהו ע"מ למזער נזקים ?

אודה על תשובתכם המלומדת

רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאשר לשקע לא מחובר כלום

רם דישון
    17/05/2009

השדה שהוא מפיק שואף לאפס (בהנחה שהוא תקין).
    דעתי האישית זהה למה שרשמת במשפט השני- להלחץ מכל שקע בקיר, גובל (אם לא מעבר לכך) בפראנויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימי לב,

רם דישון
    17/05/2009

את מוסרת שהפיר הוא ליד המטבח שלך. נניח שתמדדי ותמצאי שיש קרינה. האם הקרינה היא מהכבלים בפיר או מהמכשירים במטבח שלך? אם תמדדי לפני האכלוס, הזרמים בפיר יהיו נמוכים והמדידה לא תשקף את המציאות. אם תמדדי אחרי האכלוס, תעמדי מול השאלה למעלה.
    מאחר והפיר הוא ליד המטבח, בו לא שוהים שעות ברציפות, הייתי נוטה להמליץ לך לקנות את הדירה.
    אם תגיעי בסוף למסקנה שיש קרינה (למעשה שדה מגנטי ולא קרינה), אני ממליץ להצמיד לקיר מיגון בצורת לוח פח מגולוון (ולא מעופרת, שאין לה ולא כלום לענינינו). ניתן לצבוע את הלוח בצבע דקורטיבי וכך לפתור את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו