מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שהות ממושכת ליד חדר שנאיםי.ש.21/05/2009
שלום רב.
בעוד מספר שבועות אני אמור לעבור לבנין חדש במקום העבודה שלי. בקומה בה אני אשב נבנה חדר שנאים. אין לי מושג מהי עוצמת השנאים, משך פעילותם וכדו'
ברצוני לשאול מספר שאלות:
האם נגרם נזק משהות ממושכת בקרבת חדר שנאים, ומהן ההשלכות הבריאותיות של נזק שכזה.
באם קיימת קרינה, מהו הטווח האפקטיבי שלה. באיזה מרחק מחדר השנאים ניתן לשהות ללא כל חשש.
האם ניתן לבודד את החדר כך שלא תהיה קרינה כלל..
מקום העבודה הבטיח לנו כי יבוצעו מדידות קרינה לפני הכניסה לחדרים, מהם ערכי הקרינה שאינם מסוכנים , האם כל רמת קרינה מסוכנת?
כל כמה זמן צריך לחזור על הבדיקה
כיצד ניתן לוודא כי המדידה בוצעה בצורה תקינה וכי המכשירים מכויילים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהות ממושכת לייד חדר שנאים
ד"ר זמיר שליט"א21/05/2009מרחק בטוח מחדר שנאים הוא כ- 10 מטר לפחות. ההשלכות הבריאותיות של שהייה בתוך השדה, כוללות סימנים לטווח קצר, כגון, כאבי ראש, עייפות, חוסר תפיקוד, הפרעות שינה וכיוב'. לטווח ארוך עולה הסיכון ללקות בסרטן. עד כ- 2 מיליגוס (בחדר שינה) לא מופיע סיכון בספרות, אבל מעל זה, ב- 3 הסיכון כבר כפול, והוא עוד עולה עם עליית השדה. במקום העבודה משרד איכ"ס מרשה 4 מיליגאוס ליום עבודה של 8 שעות. אני מקפיד יותר, לא מוכן בשום מקרה שיעלה על 1 מיליגאוס.
השדה עובר סלעים כמו אוויר, אולם יש נתכי מתכות מעורבים, בלוח מסיבי, שמסיטים את השדה.
מכישירי המדידה יהיו בקרוב, לפי התקנות, חייבים בכיול תחת פיקוח הרשות הלאומית להסמכת מעבדות. נגמר הבלגן של כיול ככה-ככה. עכשיו יהיה סדר.
מדידה תקינה צריכה להיות במכשיר מכוייל כהלכה, ולא מתואמת עם הגוף המקרין.
אותך יוכלו לרמות, אם ירצו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)