שהות ממושכת ליד חדר שנאים

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שהות ממושכת ליד חדר שנאים
    י.ש.
    21/05/2009

שלום רב.

בעוד מספר שבועות אני אמור לעבור לבנין חדש במקום העבודה שלי. בקומה בה אני אשב נבנה חדר שנאים. אין לי מושג מהי עוצמת השנאים, משך פעילותם וכדו'

ברצוני לשאול מספר שאלות:

האם נגרם נזק משהות ממושכת בקרבת חדר שנאים, ומהן ההשלכות הבריאותיות של נזק שכזה.

באם קיימת קרינה, מהו הטווח האפקטיבי שלה. באיזה מרחק מחדר השנאים ניתן לשהות ללא כל חשש.

האם ניתן לבודד את החדר כך שלא תהיה קרינה כלל..

מקום העבודה הבטיח לנו כי יבוצעו מדידות קרינה לפני הכניסה לחדרים, מהם ערכי הקרינה שאינם מסוכנים , האם כל רמת קרינה מסוכנת?

כל כמה זמן צריך לחזור על הבדיקה

כיצד ניתן לוודא כי המדידה בוצעה בצורה תקינה וכי המכשירים מכויילים.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שהות ממושכת לייד חדר שנאים

ד"ר זמיר שליט"א
    21/05/2009

מרחק בטוח מחדר שנאים הוא כ- 10 מטר לפחות. ההשלכות הבריאותיות של שהייה בתוך השדה, כוללות סימנים לטווח קצר, כגון, כאבי ראש, עייפות, חוסר תפיקוד, הפרעות שינה וכיוב'. לטווח ארוך עולה הסיכון ללקות בסרטן. עד כ- 2 מיליגוס (בחדר שינה) לא מופיע סיכון בספרות, אבל מעל זה, ב- 3 הסיכון כבר כפול, והוא עוד עולה עם עליית השדה. במקום העבודה משרד איכ"ס מרשה 4 מיליגאוס ליום עבודה של 8 שעות. אני מקפיד יותר, לא מוכן בשום מקרה שיעלה על 1 מיליגאוס.
    השדה עובר סלעים כמו אוויר, אולם יש נתכי מתכות מעורבים, בלוח מסיבי, שמסיטים את השדה.
    מכישירי המדידה יהיו בקרוב, לפי התקנות, חייבים בכיול תחת פיקוח הרשות הלאומית להסמכת מעבדות. נגמר הבלגן של כיול ככה-ככה. עכשיו יהיה סדר.
    מדידה תקינה צריכה להיות במכשיר מכוייל כהלכה, ולא מתואמת עם הגוף המקרין.
    אותך יוכלו לרמות, אם ירצו.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו