לגבי שימוש בסירים ומחבתות מטפלון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• לגבי שימוש בסירים ומחבתות מטפלון
    דנה
    06/06/2009

קראתי לאחרונה כתבה על שימוש בכלים הנ"ל, בנוסף מישהי סיפרה שבנה הפסיק עם תופעות האלרגיה שלו (כולל אסטמה) לאחר הפסקת שימוש בכלי טפלון.
    בכתבה היה כתוב שאם מחממים אוכל בטפלון עד 350 מעלות אז אין נזק, (זה אומר שימוש בלהבה בינונית ונמוכה), ואם בלהבה גבוהה אז משתחררים גזים מהכלים שיכולים להזיק.
    מה דעתכם?
    בתודה על הפורום המשכיל והמעניין הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי השימוש בסירים ומחבתות מטפלון

ד"ר זמיר שליט"א
    06/06/2009

כלי הבישול רק מצופים טפלון, וזה בא במגע עם האוכל.
    ככל פלסטיק, כשאר מחממים אותו, נוצרים בו חומרי פירוק רעילים. לכן מוכרחים לחמם בו מזון בכל צורת בישול בטמפרטורה נמוכה ככל שניתן, ולא לדחוף אותו למיגבלות, שאז הוא משחרר את החומרים הרעילים והמסרטנים שלו.
    באופן מעשי רק בתנור עם תרמומטר תוכלי לדעת באיזו טמפרטורה נמצא הטפלון, אבל בכלל לא הייתי מכניס כלי מצופה טפלון לתנור, בפרט לא לתהליך בישול ארוך.
    אני אישית לא משתמש בטפלון כבר עשרות שנים, מזמן שעמדתי על הרכבו...
    הבעייה שהנזק ניכר רק לאחר שנים רבות.
    אני מציע להמעיט בחימום מזון בכלי מצופה טפלון, ולהגביל אותו רק לבישולים קצרים ביותר, חביתה וכיוב', שלא יעלה על הדעת לעשות בו חמין.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו