מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- במכונית היברידית 55-60 מיליגאוסד``ר דני וולף06/06/2009
חברים, מדדתי את עוצמת השדה במכונית היברידית.
בכל המכונית, ובכל המושבים, ובכל הזמן יש קרינה של 55-60 מיליגאוס!!! קבוע כל הזמן.
במושב הנהג יש קצת פחות, הכי הרבה במושבים האחוריים, ובמושב שליד הנהג.
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי
גיל07/06/2009שלום לחברי המודאגים, מספר שאלות ברשותכם:
1) האם קיים מגן קרינה מגנטית שניתן להתקנה ליד קו מתח נמוך (מספיק לי מגן כיווני ולא הקפי)? האם קיימת בארץ חברה שמספקת פתרונות כאלו?
2) האם ניתן (על חשבוני כמובן) בעזרת חברת חשמל לשים סיכוך חשמלי על קו המתח מול ביתי? האם סיכוך כזה פותר בעיית שדה מגנטי או רק חשמלי?
3)האם ישנו חסם תחתון להשפעות קרינה על תא חי? ז"א אם בביתי יש מתחת ל-2 מילי אז זה בסדר? או שמכפל הסיכוי לחלות בסרטן פשוט יורד אבל עדיין קיים
קצת נתונים: בית פרטי, מרחק קו המתח ~4,5 מטר, גובה קו המתח - קצת מעל חלון קומה שנייה.
על הקיר החיצוני נמדד( בקומה השנייה) 2.6 מיליגאוס
תודה, גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, היה צריך להיפתח בחלון חדש
גיל07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת ברזל תנחית הקרינה
ד``ר דני וולף08/06/20091. כל רשת ברזל צפופה, אפילו רשת של יתושים (מברזל, לא מפלסטיק) תנחית במידה כזו או אחרת את הקרינה. קירות ובטון לא חוסמות את השדה המגנטי.
2. חברת החשמל יכולה הייתה להוריד את הקרינה האלקטרומגנטית לרמות מזעריות, לו היו מניחים את כבלי החשמל בסדר מסוים, כלומר סיכול פזות. אך זה עולה הרבה מאוד כסף, ועדיף לתת חשמל חינם לעובדי וגימלאי חברת החשמל במקום להשקיע בזה.
3. אנחנו דוגלים בשיטה של נמוך ככל שניתן, וסביר, אולם 2 מיליגאוס סביר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשתות על חלונות
ערן08/06/2009האם יש תועלת לשים רשתות על חלונות, בזמן ששאר הקיר מסביב לחלון אינו מוגן בעצם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם מדובר על קרינה- כן
רם דישון20/08/2009כי הקירות מנחיתים, ורוב הקרינה בחדר חודרת דרך החלונות.
אם מדובר על שדה מגנטי- לא, אין טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי
ד"ר זמיר שליט"א12/06/20091. יש מיגון פעיל, שמייצר שדה מגנטי הפוך, שהומצא במכון הטכנולוגי של חולון, אבל נראה לי שזה עדיין לא מסחרי.
יש הממליצים על רשת מתכת שתיתן לך הגנה מסויימת, אולי.
חברה שנותנת פתרונות לשדה מגנטי היא דולב, הנמצאת בראשון לציון. אני ראיתי הדגמה שלהם שהיתה מרשימה מאד, כדאי שתפנה אליהם.
2. סיכוך על קו המתח לייד ביתך נראה פתרון יקר מאד, שלא בטוח שתוכל לעמוד בו, ואני חושש שגם חברת החשמל לא תסכים לטפל בזה. יש פתרון שנקרא סיכול פאזות, גם הוא עולה כסף (רב).
3. בנזקים לתא חי עוסקים בביולוגיה לא בהנדסה. התשובה היא אין. גם מתחת ל- 2 מיליגאוס יש עדיין סיכון, אולם קיים. שי באוכלוסיה כ- 8% אנשים הרגישים לשדות אלקטרומגנטיים, שגם 2 מיליגאוס זה חזק מדי בשבילם, ואפילו בפחות מזה, ירגישו את הקרינה, יחטפו כאבי ראש, והפרעות שינה..
לקצת נתונים - 2.6 לא נורא לשהות זמן מסויים, אל תשים שם חדר שינה ולא חדר ילדים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי
ד"ר זמיר שליט"א21/08/2009יש מגינים בפני שדה מגנטי, הבנויים סגסוגת מתכות.הם מסורבלים, כבדים, ויקרים מאד.
אנא התייעץ עם יוני מחברת דולב בראשון לציון.טלפון: 035520066, או נייד 0508849116.
הם מקצוענים, אבל מורידים ברוב המקרים עד לא פחות מ- 2 מיליגאוס.
תשמע מה יש לו להציע.
לאחרונה הופיעו בשוק מגינים דקים יחסית, על כך דבר גם עם חברה אחרת GET SAFE,
דבר עם לירן 0549755777,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמכונית היברידית...
ד"ר זמיר שליט"א08/06/2009לפני כמה חודשים מדדה העיתונאית אסתי מור את השדה המגנטי במכונית היברידית. היא טילפנה אלי ואמרה שהיא מזועזעת מהתוצאה...
תתחלקו בקרדיט.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרדיט שלה, אבל כמה היא מצאה
ד``ר דני וולף08/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלו לתת לינק לכתבה של אסתי מו
מיכל09/06/2009תודה על המידע.
האם תוכלו לתת לינק לכתבה של אסתי מור, על המדידה במכונית ההיברידית יש כ"כ הרבה קרינה?
כי יש אדם שמאד יקר לי ש"לא מאמין" בנזקים מקרינה, ונוסע במכונית היברידית.
והייתי רוצה לשלוח לו את הלינק, אולי סופסוף אצליח לשכנע אותו להפסיק לנסוע במכונית הזו, ולהחליף לאחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלו...
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2009אין לי לינק כזה.
תצטרכי לחפש אותה ב- 144 ולדבר איתה.
באשר לאדם שאינו מאמין בנזקים, יש לו בעייה. אם יכתוב לי דוא"ל אוכל לשלוח לו חומר.
אגב, במכונית היברידית, ההערכה שלי שבזמן שהיא עולה למהירות בה פועל מנוע הבנזין יורד השדה המגנטי באופו ניכר. אבל בעיר, במהירויות נמוכות, בפרט בהתחלה, כשנוסעים על המנוע החשמלי, הסיכון גדול.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש נתונים על רמת הקרינה במכוניו
מיכל09/06/2009במכוניות שונות?
כלומר האם יש טבלה שמשווה כמה מיליגאוס יש במכוניות מפירמות ודגמים שונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאם יש נתונים על רמת הקרינה במכוניו
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2009ככל הידוע לי אין.
זה תםקיד מתאים לכתב רכב. אני אוכל להשאיל את מכשיר המדידה.
אני לא בטוח שחברות מכוניות מסויימות ישמחו מרעיון זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת אנסה לחפש כתב רכב
מיכל12/06/2009ואזרוק לו את הרעיון, אולי הוא מוכן להשקיע בזה וליצור כתבה.
כמובן הוא צריך לא לפחד מחברות מכוניות.
כי אילו שהוא ימצא כגבוהות בקרינה, ינסו לסתום לו את הפה, או חס וחלילה יתנכלו לו.
ממש נורא שצריך להסתיר את האמת המזיקה במקום שכל האמת תצא לאור, בגלל אינטרסים כלכליים של חברות שרק מענין אותן לעשות כסף.
אם הן כ"כ דואגות, אז שיבנו את המכונית בצורה שתפחית את הקרינה, כי עובדה שיש חברות אחרות שבמכונית שהן יש פחות קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת אנסה
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2009לא בטוח שבכל מקרה שיש שדה מגנטי גבוה זה בכוונה רעה, פשוט בעבר לא נתנו את הדעת על כך. לפני 11 שנים כשאני דרשתי תקן של 2 מיליגאוס, עדיין היה בארץ "תקן" של 1000 מיליגאוס, לשהייה בלתי מוגבלת, שאחר כך נעשה רק לכמה דקות, ואחר כך הורד ל- 10 , ואחר כך ל- 2 במיצוע ל- 24 שעות. לידיעתך, חברת החשמל לישראל עומדת עד היום על "תקן" של 1000 מיליגאוס, לשהייה בלתי מוגבלת. תנסה לשאול אותם ותשמע מהם...
כבר לפני כ- 30 שנה פורסם מחקר שהראה שעד 2 בחדר שינה, לא היה סיכון ללאוקמיה של ילדים, ולמעלה מזה, ב- 3 מיליגאוס הסיכון עלה פי שניים.
אגב חברת החשמל מצייתת לשר התשתיות, ולא למשרד הגנת הסביבה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באיזה תדר?
רם דישון09/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה במכונית היברידי -מסוכן??
דרור19/08/2009היי
בעקבות התחקיר באתר וואלה וכבעל רכב היברידי (טויוטה) ,התחלתי לבדוק ולגשש,
לפני זה לא היה לי מושג לגבי זה ,
מה לעשות כבעל רכב היברידי?
יש כאן 2 מישורים- הבריאותי !! והכספי
מה המשמעות הבריאותית של הממצאים ?
האם להמתין לבדיקה ותגובת המשרד לאיכות הסביבה?או לנסות למכור ?
איך אישרו לרכבים הללו להיכנס ארצה ולאשרם מבחינה בטיחותית ??
איך בכל העולם אין בעיה עם הרכבים הללו?
האמת שזה מאוד מלחיץ אבל צריך לבדוק היטב את הנושא לפני שנוקטים במהלך כלשהו,
יש כאן עילה רפואית לתביעה ייצוגית??
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ברכבים היברידים.
ירון20/10/2009ברשותי טויוטה פריוס היברדית מזה כשנה וחצי.
קצת לא ברור לי מדוע נושא הקרינה לא מקבל התיחסות רצינית מצד החברות המייצרות
רכבים אלו.
אם , לפי טענת סוכנויות הרכב , אין סכנת קרינה ברכבים אלו , מדוע תגובתם מתבססת
על נתוני יצרן נומינלים ולא מבצעות בדיקה מטעמם עם נתונים מבוססים ברכב עצמו במצבי נסיעה שונים.
הסיבה שכנראה יש להן מה להסתיר ואנו משום מה יושבים בשקט על הגדר וממתינים לבוא המשיח
או לבואה של תגובה כל שהיא , שאולי גם לא תגיע , על מנת לסתור את טענות וואלה.
איפה כל משרדי הממשלה שקשורים לנושא? מה או מי גורם להם לא להגיב?
תשתיות, בריאות תחבורה. היכן כל הירוקים?
האם שרים נוסעים ברכבים כאלו? אולי בעלי החברות המיבאות או בני משפחותיהם?
אודה לכל בר סמכא או ידע בנושא באם ייתן לי כיוון כלשהוא או חוות דעת או עצה לא מחייבת מה כדאי לעשות.
בחור נחמד בשם דרור ביקש בקשה דומה לפני יותר מחודש ולא פורסמה כל תגובה לבקשתו.
תודה מראש על עזרתכם
ירון המפוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות לקרינה מסוכנת במעון
הדס20/08/2009אני עומדת להכניס את תינוקי למעון. גיליתי כי מנהלת המעון הקודמת חלתה בסרטן שד וגם המנהלת שקדמה לה חלתה בסרטן שד. בעיני זה אולי יותר מצירוף מקרים.
מדובר במעון של התמ"ת. מה הדרך שעלי לנקוט (אם בכלל) על מנת לדעת מה רמת הקרינה ששוררת שם?
איני רוצה להכניס שם אף אחד לחרדות (בייחוד לא את מנהלת המעון הנוכחית) אך אני מאד חוששת לבריאות ילדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו מכונית?
No Rad15/01/2011איזה דגם, באילו תנאים.
אני מדדתי בטויוטה היברידית מודל 2006 ומקסימום שראיתי היה 15 מיליגאוס בבלימה על מושב הנוסע מצד ימין אחורה.
NO RAD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)