קרינה סלולארית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה סלולארית
    משה
    09/06/2009

שלום.

מריפרוף קצר בתשובות שנתתם אני רואה שאתם ממליצים על האוזנייה החוטית, אבל יש לא מעט הודעות פה בפורום שאומרות שהאוזנייה החוטית יותר מסוכנת בכך שהיא מעבירה ישירות את הקרינה לאיזורים מסוכנים של הראש.

1. הייתי רוצה לדעת אם אוזנייה חוטית היא חד וחלק עדיפה על דיבור רגיל באמצעות הצמדת המכשיר לאוזן?

2. האוזנייה החוטית גם עדיפה בודאות של הספיקר? או שפה המצב שונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה סלולארית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באיזה אוזנית להשתמש:

ד``ר דני וולף
    09/06/2009

הטוב ביותר אוזנית עם צינור אוויר, בקרוב תגענה לארץ.

יש אוזניות בלוטות' BLUETOOTH ולהן מחוברת אוזנייה רגילה, וזה מצוין גם כי האוזנייה לא כל הזמן באוזן, וגם כי האוזנייה מנחיתה (מפחיתה) את הקרינה מה- בלוטות' BLUETOOTH בעוד 95%.

בלוטות' BLUETOOTH רגילה מקרינה באופן קבוע כל הזמן, קרינה חלשה מאוד 1 מיקרוואט לס"מ בריבוע. זו קרינה חלשה מאוד, אולם אם הולכים כל היום עם האוזנייה באוזן, זה מצטבר, ומקרין ישר לתוך האוזן ולתוך המוח, כי לקרינה אין לאן לברוח. אם מרכיבים את האוזנייה רק כשמדברים, זה הפתרון העדיף, ואסביר מדוע.

אוזניה רגילה, מפחיתה מאוד את הקרינה אולם עדיין מעבירה 5-10% מהקרינה, תלוי בגורמים רבים. אם מדברים בסלולרי במקום שהקליטה חלשה עוצמת השידור עלולה להגיע לכמה עשרות מיקרוואט לס"מ בריבוע, ו- מספיק 5% מזה ייתן כ- 2-6 מיקרוואט לס"מ בריבוע, ובהתחשב בזה שהקרינה נמצאת ישר בתוך האוזן וקרוב למוח, וגם אין לה לאן לברוח, זה המון.

אז מה היה לנו: הטוב ביותר אוזנית עם צינור אוויר, עדיין אין בארץ (למרות שהומצא ופותח בארץ) הכי בטוח יעיל וטוב.

אוזניית בלוטות' BLUETOOTH שמחוברת אליה אוזנייה רגילה לא פחות טוב.

דיבור עם רמקול - מצוין אין קרינה לראש.

דיבורית בלוטוס רגילה מצוין אם מלבישים רק לצורך דיבור, לא מומלץ אם הולכים כל היום עם האוזנית תקועה באוזן.

דיבורית רגילה, עדיף על דיבור בלי דיבורית, אולם כדאי לקצר בשיחה בייחוד במקומות עם קליטה נמוכה.

בברכה ד"ר דני וולף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. עוד שאלה קטנה

משה
    09/06/2009

תודה רבה על התשובה המהירה.

יש לי רק עוד שאלה קטנה.
    במידה ואני משתמש במכשיר הסלולארי שלי לשמיעת מוזיקה עם אוזניות חוטיות שיקבלתי בערכה עם המכשיר, זה גם יכול להוות סיכון כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא, אין סיכון בשמיעת מוזיקה, מאחר

רם דישון
    09/06/2009

ויש שידור מינימלי אחת לכמה דקות בלבד כאשר שומעים מוזיקה.
    מאידך, כאשר נכנסת שיחה או מוציאים שיחה, הסיפור משתנה. אין ספק שאוזניות עדיפות על הצמדה לאוזן, אך כאן נא עיין שוב בתשובתו של עמיתי ד"ר וולף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו