מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Polyethyleneמאיה29/06/2009
לאחרונה גיליתי ש Polyethylene הוא סוג של פלסטיק.
אני משתמשת בקרם שנרה כמו וזלין לתינוק שלי בכל החלפת חיתול ויש במרכיבים את הPolyethylene האם זה מזיק? הרי הקרם הוא נוזלי ואם זה אכן פלסטיק אז הוא חומם (ולפעמים הוא גם מתחמם בשמש) וזה לא נשמע לי טוב.
כאשר בני עבר ברית מילה המוהל אמר לשים וזלין על הפצע במשך כשבוע.כאשר הראינו לו את הקרם הוא אמר שזה בסדר וזה מה שעשינו. האם לדעתכם נגרם נזק כלשהו חס וחלילה כאשר שמנו את הקרם הזה המכיל את המרכיב הפלסטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו אינו glycol
מאיה30/06/2009ד"ר וולף אני מודה לך על המענה למרות שהשאלה אינה קשורה לפורום. פשוט זה הפורום היחיד שאני מכירה שמדבר על דברים מזיקים.
התקשרתי לשירות לקוחות של החברה והם אומרים שזה מכיל POLYETHYLENE (לא glycol)
הדאגה היחידה שצצה לי כיוון שזהו חומר שעושים ממנו פלסטיק והוא נמצא בקרם ששמתי על התינוק במשך כשנה ועל פצעים פתוחים. בפורום קראתי שפלסטיק מכיל חומרים רעילים (כמו דיוקסינים)
הPOLYETHYLENE אינו מכיל אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPOLYETHYLENE GLYCOL תרכובת למשחות
ד``ר דני וולף30/06/2009פוליאתילן הוא מולקולה ענקית, המולקולה הענקית הזאת מורכבת מאלפי מולקולות של אתילן. כלומר, הפוליאתילן הוא מולקולה, שאפשר לעשות ממנה החל ממשחות, דרך ניילון, דרך פלסטיק, דרך שקיות אוכל, דרך בקבוקי פלסטיק ומאות אלפי מוצרים אחרים. כל שינוי באורך השרשרות, בסידור שלהם במרחב, בתוספות אחרות משנה לחלוטין את המולקולה ואת תכונותיה.
אם תרצי, במגמות לכימיה באוניברסיטאות, ישמחו לקבלך לתואר מהנדס, או תואר ראשון בכימיה במדעי הפולימרים, ובתוך 5 שנים תדעי קצת על הפולימרים. תוכלי גם לקרוא באינציקלופדיות, על ממציאים רבים שקבלו פרסים רבים כולל פרסי נובל על הנדסת הפולימרים, הראשונים שבהם היו בחברת DYPONT.
אכן המשחות עשויות מפוליאתילן, שהוספה להם מולקולת גליקול, ואין להם שום קשה לפולימרים אחרים. הפוליאתילן גליקול הוא אחד הבסיסים הטובים ביותר לייצור משחות בעולם, במשך עשרות שנים, ועדיין כל המשתמשים בו נשארו בחיים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)