Polyethylene

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• Polyethylene
    מאיה
    29/06/2009

לאחרונה גיליתי ש Polyethylene הוא סוג של פלסטיק.
    אני משתמשת בקרם שנרה כמו וזלין לתינוק שלי בכל החלפת חיתול ויש במרכיבים את הPolyethylene האם זה מזיק? הרי הקרם הוא נוזלי ואם זה אכן פלסטיק אז הוא חומם (ולפעמים הוא גם מתחמם בשמש) וזה לא נשמע לי טוב.
    כאשר בני עבר ברית מילה המוהל אמר לשים וזלין על הפצע במשך כשבוע.כאשר הראינו לו את הקרם הוא אמר שזה בסדר וזה מה שעשינו. האם לדעתכם נגרם נזק כלשהו חס וחלילה כאשר שמנו את הקרם הזה המכיל את המרכיב הפלסטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Polyethylene

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהו אינו glycol

מאיה
    30/06/2009

ד"ר וולף אני מודה לך על המענה למרות שהשאלה אינה קשורה לפורום. פשוט זה הפורום היחיד שאני מכירה שמדבר על דברים מזיקים.
    התקשרתי לשירות לקוחות של החברה והם אומרים שזה מכיל POLYETHYLENE (לא glycol)
    הדאגה היחידה שצצה לי כיוון שזהו חומר שעושים ממנו פלסטיק והוא נמצא בקרם ששמתי על התינוק במשך כשנה ועל פצעים פתוחים. בפורום קראתי שפלסטיק מכיל חומרים רעילים (כמו דיוקסינים)
    הPOLYETHYLENE אינו מכיל אותם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• POLYETHYLENE GLYCOL תרכובת למשחות

ד``ר דני וולף
    30/06/2009

פוליאתילן הוא מולקולה ענקית, המולקולה הענקית הזאת מורכבת מאלפי מולקולות של אתילן. כלומר, הפוליאתילן הוא מולקולה, שאפשר לעשות ממנה החל ממשחות, דרך ניילון, דרך פלסטיק, דרך שקיות אוכל, דרך בקבוקי פלסטיק ומאות אלפי מוצרים אחרים. כל שינוי באורך השרשרות, בסידור שלהם במרחב, בתוספות אחרות משנה לחלוטין את המולקולה ואת תכונותיה.
    אם תרצי, במגמות לכימיה באוניברסיטאות, ישמחו לקבלך לתואר מהנדס, או תואר ראשון בכימיה במדעי הפולימרים, ובתוך 5 שנים תדעי קצת על הפולימרים. תוכלי גם לקרוא באינציקלופדיות, על ממציאים רבים שקבלו פרסים רבים כולל פרסי נובל על הנדסת הפולימרים, הראשונים שבהם היו בחברת DYPONT.
    אכן המשחות עשויות מפוליאתילן, שהוספה להם מולקולת גליקול, ואין להם שום קשה לפולימרים אחרים. הפוליאתילן גליקול הוא אחד הבסיסים הטובים ביותר לייצור משחות בעולם, במשך עשרות שנים, ועדיין כל המשתמשים בו נשארו בחיים.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו