מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יותר גרוע ממהמאיה05/07/2009
הייתי שמחה לדעת מה מזיק יותר ומה פחות באופן יחסי? ככה לידע כללי. סיגריות- חבילה ליום לעומת חיים בתוך תל אביב והזיהום המתלווה, לעומת אוכל לא אורגני.
ועוד שאלה באותו סגנון (שקצת קשה לענות עליה אני משערת). בן אדם שעישן 12 שנים חבילה ליום וחי בתל אביב כל חייו. האם יש ערך לכך שיתחיל לאכול בשנות הארבעים לחייו אוכל אורגני או שאת הנזק המהותי הוא כבר עשה ואפשר לוותר על הקטנות של אוכל אורגני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העישון הוא הגרוע ביותר לבריאות
ד``ר דני וולף06/07/2009העישון הוא הנזק הבריאותי הגדול יותר לבריאות, ולא רק מבחינת הסרטן, אלא בגלל פגיעה בריאות, בלב, בכלי הדם, ברמת הכולסטרול וכיו"ב.
החיים בתל אביב גרועים אבל הרבה פחות מאשר עישון!!!
אוכל אורגני תמיד טוב אולם הוא יכול לכול היותר שלא להוסיף לנזק שהאוכל הלא אורגני יעשה, וזה בטל בשישים לעומת העישון.
בקיצור עישון הוא הנזק הגדול ביותר לבריאות האדם, הוא פוגע בכל המערכות החשובות, מעלה את שכיחות הסרטן, וגורם לנזקי בריאות הרבה יותר חמורים מסרטן, ויש כאלו.
חלק מנזקי העישון הפיכים, ולאחר עשר עשרים שנה של הפסקת העישון יעברו, אם כי תלוי מתי מפסיקים, ואילו נזקים כבר נגרמו, למשל אי ספיקה ריאתית, טרשת עורקים, התקפי לב וכיו"ב.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו טיפשה הייתי
מאיה07/07/2009עישנתי חבילה ליום מגיל 1 עד גיל 29 כלומר 12 שנים. ומאז כבר כמה שנים אינני מעשנת ולעולם לא אחזור לעשן. הנזק חמור או חמור מאוד? :-) (אני לא שואלת בנימה חרדתית אלא עניינית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן ששכחתי עוד שאלה
מאיה07/07/2009לאילו נזקים חמורים יותר מסרטן אתה מתכוון?
מה , אפשר לוותר על ההוצאה הכספית האדירה על אוכל אורגני לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן ששכחתי...
ד"ר זמיר שליט"א08/07/2009בתשובה קודמת לך, הזכרתי שצמח הטבק קולט מתכת כבדה מהאדמה. הוא כנראה קולט עוד, וכך קולטים צמחים שלא גדלים בצורה "אורגנית", אלא בזיהום סביבתי בדרגות שונות.
נזקים ניגרמים מעישון, כפי שמנה ידידי המלומד ד"ר וולף, חלקם הניכר הוא מיצירת רדיקלים חופשיים כתגובה למזהמים הנינשמים מהאוויר, או נכנסים עם המזון והשתיה לגוף. המזהמים הנינשמים פוגעים באמצעות הרדיקלים (או גם בדרכים אחרות), וגורמים לנזקי חימצון בריאות, בפרט בשלפוחיות הריאות, אבל גם במערכות נוספות בגוף: מערכת העיכול, מערכת הלב וכלי הדם, מערכת העצבים, בעיניים, במיפרקים, בכליות ובכבד, כלומר ממש בכל מערכת.
אם נוטלים נוגדי חימצון, אם במזונות "בריאים" ואם כתוספים, זה עוזר לנטרל את הרדיקלים. באשר למזונות בריאים שהם אורגניים, נראה לי שיש דרגות באורגנים, וכדאי לברר באיזו דרגה מוצעים לך מזונות אלה. בנוסף, הסביבה בה אנו חיים אינה נקיה ממזהמים באוויר, במים ובמזון, כך שגם אם אוכלים אורגני, זה לא נותן כל כך הרבה בריאות, אם חיים בסביבה מזוהמת.
יש לך חומר למחשבה,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו טפשה...
ד"ר זמיר שליט"א08/07/2009אל תאשימי את עצמך, הרי אדם חי בסביבה, ומושפע ממנה, מי יותר ומי פחות. כנראה הושפעת יותר מחברות או חברים שראו בעישון צורך לספק משהו, או להראות עצמאות, או בגרות, וכיוב'.
מכל מקום זה שהפסקת, עשית דבר גדול. כפי שענה ידידי המלומד ד"ר וולף, חלק מנזקי העישון ניתנים לשיקום, וגם זה חלקי. אגב בעישון נכנס לריאות בין יתר הצרות, גם קדמיום, זוהי מתכת כבדה שצמח הטבק קולט כי היא דומה מבחינה כימית לסידן. חלקו נצבר בעצמות ופוגם במבניהן, ולאט משתחרר. ניתן לשפר את סילוקו, ואת שיקום הריאות ומערכות אחרות שניפגעו, כגון לב וכלי דם, על ידי נטילת ויטמינים ותוספי מזון נוספים, שכדאי לעשות לאחר בדיקות, ובפיקוח רפואי ו\או של תזונאית. לכן, אם תרצי, אוכל לשלוח לך חומר על זה,מהדוא"ל שלי [email protected] כמו שאני שולח מדי פעם לאחרים הגולשים בפורום זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)