מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקבוקי פלסטיקמאיה08/07/2009
שלום רב,
אמנם שאלתי אינה מתייחסת ישירות לקרינה אך יש בה משום השלכה של מפגע על הגוף.
ידוע כי כלי פלסטיק, לרבות בקבוקי מים מינרליים שקונים בכל מקום, מכייםל חומרים שאינם חיוביים בלשון המעטה לגוף ואם אני זוכרת נכון גם את החומר ביספינול שהגיע לתודעת הציבור לאחר שהופץ כי בקבוקים לתינוקות מכילים אותו.
שאלתי היא האם בשימוש בבקבוקי מים מינרליים וכלי פלסטיק שונים לאכסון אוכל יש משום מעבר של חומרים רעילים לגוף? האם בטמפרטורה גבוהה הפלסטיק "מתפרק" והמים הופכים להיות מעין מזוהמים (מה לגבי תנאי אכסון טרם הגעה לסופרים וגם בסופרים עצמם בקדמת לחנות?
סוגיה נוספת - האם יש בעיה בהקפאת בקבוקים כאלה עד לקבלת קרח על מנת שהשתיה תחזיק קרה לאורך זמן רב יותר?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוקי פלסטיק
ד"ר זמיר שליט"א09/07/2009בבקבוקי הפלסטיק תמיד יש זיהום של המונומר ממנו מפלמרים את הפולימר.
הפולימר (=פלסטיק) אינו מסוכן כשלעצמו, אבל הזיהום, שחלקו נעלם עם הזמן, מהווה סיכון מסויים. הזיהום גדל אם מחממים את הקבוק, ומעט מהפולימר מתפרק, אפילו משאירים במכונית החונה בשמש.
מה שכדאי, בעיקר לא להרגיז את הפלסטיק בחימום. לעומת זאת, הקפאה לא אמורה לגרום להתפרקות הפולימר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כדאי
מאיה10/07/2009אבקש עצה אישית.
מי ברז אינם טובים בגלל הכלור ומים מינרליים מבקבוקים אינם בטוחים בגלל הפלסטיק.
אילו מים בטוחים לתינוקות?
במשך חודשים השתמשנו בbrita אך הפילטר לא נראה כה אמיןוגם המים נמצאים בתוך מיכל פלסטיק . לאחר מכן עברנו למים מהבקבוקים ועכשיו אנו שותים מי ברז.
האם יש למישהו עצה אילו מים הכי טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כדאי
ד"ר זמיר שליט"א10/07/2009במי ברז יש גם פלואור ואיזוטופים רדיואקטיביים, נוסף לשאר הירקות שמנית.
פילטר עם הזמן מתמלא כל מיני מזהמים, ונעשה מיטרד יותר מאשר תועלת.
נשאר הרע במיעוטו, מים בבקבוקים.
אני מעדיף את המים של עין גדי בגלל שאני מכיר את האחראי, שהוא באמת אדם שאני סומך עליו, שישמור על איכות טובה של המים, ככל שניתן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי ברז
מאיה11/07/2009תודה ד"ר שליט"א על המענה המהיר.
כאשר אני בארץ אני אכן קונה מים של עין גדי אך לרוב אנו נמצאים בקנדה בגלל עבודה של הבעל ופה טוענים שמי ברז הכי טובים.
איזוטופים רדיואקטיבים? האם זה רק בארץ ומה המקור שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי ברז
ד"ר זמיר שליט"א11/07/2009מי ברז טובים בגולן או בעין גדי, לא באיזור המרכז.
איזוטופים רדיואקטיביים נכנסים למים בישראל באופן חוקי: מכניסים למים פלואור, אבל לא נקי, אלא פסולת תעשייתית, שנקראת חומצה פלואורוסליצילית. היא מכילה מזהמים כגון מתכות כבדות וגם איזוטופים רדיואקטיביים.
בקנדה יש מים מבוקבקים ממעיינות באירופה, והם טובים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי ברז
מאיה13/07/2009תודה רבה שוב על התשובה.
ידוע לך איך קוראים לפלואור שציינת באנגלית?
האם גם בקנדה מכניסים את הפלואור הזה למים? האם זה בריא בכלל?
אני קצת חוששת לתת לבני הקטן מים מבקבוקים(אני נותנת לו מי ברז) רק בגלל שאינני יודעת איך הם הובאו לחנות זאת אומרת אולי הם חוממו בשמש בחוץ או במקום אחר....
הקנדים טוענים שמי ברז הכי בטוחים... לא ברור למה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי ברז
ד"ר זמיר שליט"א14/07/2009רק בישראל ובאירלנד מפלירים מים (באנגלית: fluorination). ביתר המדינות, כולל קנדה, הבינו שזה מיותר ומזיק, ולא מפלירים. בישראל מקור הפלואור הוא לא פלואור נקי, אלא בתוך פסולת תעשייתית הנקראת חומצה פלואורוסליצילית: נמצא שמכילה גם זיהומים הכוללים גם מתכות כבדות, ואיזוטופים רדיואקטיביים.
באשר למי ברז בקנדה: באיזור עירוני הייתי ניזהר מזה בגלל הצנרת העירונית, שהיא ענקית, חלקה ישן, חלוד, וגם מוסיפים מעט כלור, למנוע זיהום בקטריאלי, וכיוב'. שם כדאי לקנות בסופרמרקט מי מעיינות המיובאים מאירופה.
באיזור כפרי בישובים קטנים, המים בדרך כלל ממעיינות, והם מומלצים לשתייה. כמובן אי אפשר להוציא כלל אחד על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת הכלור
יגאל ב"י14/07/2009האם נכון שהשארת מי ברז בקומקום פתוח תתן לכלור אפשרות להתנדף תוך מספר שעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת הכלור
ד"ר זמיר שליט"א14/07/2009אם אתה רוצה לסלק אותו, ומהר, תרתיח את המים. מדוע לחכות שעות, שבסוף לא יתנדף במלואו ?
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקנדה גם מפלירים מים
מאיה15/07/2009כנראה כל עיר בקנדה היא בפני עצמה כיוון שבאדמונטון במקום בו אנחנו מתגוררים כן מוסיפים פלואוריד למים והם גאים בכך ולכן ממליצים לשתות את מי הברז. האם לדעתך זה אותו פלואור מלוכלך שמוסיפים בישראל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקנדה גם...
ד"ר זמיר שליט"א15/07/2009אם הם מפלירים, זה לא חומר הפסולת שמשתמשים אצלנו, אלא משהו יותר נקי.
מכל מקום זה מיותר, אך לפחות לא מזיק כמו התוסף הישראלי.
אני ממליץ על מים מבוקבקים הניתנים לקנייה בסופרמרקט.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים עומדים
רועי31/05/2010הם מומלץ לשתות מים שעמדו מעל ליום בבקבוק פלסטיק אחרי שהתמלא בשנית?
וכמו כן האם מומלץ להרתיח מים שהורתחו כבר בשנית יום לפני כן?
האם מים כאלה פוגעים בכליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכלור לא מזיק לבריאות כלל
ד``ר דני וולף01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קצת חולק על ידידי המלומד
ד``ר דני וולף01/06/2010לדעתי, מי ברז הם הכי טובים והכי בטוחים. אין שום בעיה עם הכלור!! פרט לטעם ולריח. לתינוק מתחת גיל חצי שנה כדאי להרתיח את המים. הפילטרים לא אמינים מספיק אלא אם מחליפים כל חודש ורצוי לא להשתמש בפילטרים כלל.
החול, האבנים, האבנית וכיו"צ לא נספגים במעי ולא מזיקים לבריאות כלל.
שתו רק מים, ואין שום צורך במים מינרליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקר המדינה פסל את מי הברז בישראל
דורית01/06/2010דוח מבקר המדינה לשנת 2008, קובע כי - "הממצאים שהועלו בבדיקה מעידים על ליקויים באופן טיפול הרשויות המקומיות בהבטחת איכות מי השתייה המסופקים בתחומן ועל ליקויים". את הדוח עצמו ניתן למצוא ברשת. משרד הבריאות, האמור גם הוא לקחת חלק בפיקוח על מי השתיה בישראל, מטה את תוצאות הבדיקות שלו, כך שיווצר הרושם שמצב המים טוב משהוא באמת. משום כך נראה לי מאוד לא מבוסס לקבוע כי מצב מי הברז בישראל מצוין.
הערת אגב - משרד הבריאות אינו רק ממליץ באופן כללי להרתיח מי שתיה עד גיל חצי שנה, אלא הוציא הנחיות מפורשות להרתיח עד גיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)