קרינה בSAR

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה בSAR
    יאיר
    17/07/2009

שלום ברצוני להבין משהו ,יש לי טלפון סלולארי שרשום בטעם החברה שהוא פולט קרינה SAR 0.53W/kg .
    אני הבנתי שאצל מכשיר מדידה מיקצועי זה לפי מיקרו וואט לס"מ.
    מהיא הנוסחה שהופכים את המספרים למיקרו וואט כמו שרואים במכשיר מדידה מיקצועי?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה בSAR

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בין SAR למיקרווואט?

יאיר
    17/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו שתי מדידות שונות לגמרי.

רם דישון
    17/07/2009

ה- SAR אומרת כמה הספק סופג משקל נתון של רקמה. לטעמנו, המדידה חסרת משמעות מעשית ומשמשת עלה תאנה של תעשית הסלולר.
    מיקרוואט לסמ"ר היא המידה המקצועית, שלפעמים נמדדת בוולט למטר. ישנה נוסחת מעבר בין שתי אלו, שהנן למעשה שוות ערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומהי הנוסחה ...

יאיר
    17/07/2009

אם הטלפון שלי רשום שפולט 0.53
    אז כמה מיקרווואט הוא פולט? ואיך אני מחשב את זה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום קשר

רם דישון
    18/07/2009

בין מדידת SAR לבין צפיפות ההספק. ישנו קשר בין השדה (בוולט למטר) לבין צפיפות ההספק. הנוסחה היא PD=E*E/120PI
    E- השדה בוולט למטר
    PI- פאי
    PD- צפיפות ההספק, בוואט למטר רבוע.
    כדי להפוך את התוצאה למיקרווואט לסנטימטר רבוע יש להכפיל את PD ב- 100.
    דוגמא: שדה של 2 וולט למטר הנו שווה ערך ל- 1.06 מיקרוואט לסמ"ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי כל כך...

יוסי
    18/07/2009

אם ברצוני לקנות טלפון סלולארי איך אני יכול לדעת כמה מיקרווואט הוא פולט?
    אני יודע שמפרסמים נתוני SAR ,האם אפשר להתבסס על נתוני אלה כדי לדעת כמה מיקרווואט הטלפון פולט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקשת נוסחה-קיבלת נוסחה

רם דישון
    19/07/2009

כדי להבין אותה עליך להירשם לאוניברסיטה הקרובה אליך, לפקולטה להנדסת חשמל, ואחרי ארבע שנות זיעה תוכל להבין טוב יותר.
    בקשר לטלפון סלולרי- צא מתוך הנחה שכולם משדרים בהספק של כ- 600 מיליוואט. ההבדלים ב- SAR הם בעיקר בגלל מבנה האנטנה והטלפון עצמו. כמו שאמרתי, הערך של ה-SAR אינו אומר הרבה ומשמש עלה תאנה לחברות הסלולריות. גם צורת הבדיקה איננה אחידה בין המעבדות השונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו