מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מאנטנה סלולרית על גג וילהמשה21/07/2009
שלום, חברה סלולרית הציעה לי להתקין אנטנה על גג ביתי
הגג עשוי מרעפים ומתחתיו ישנה תקרת גבס
אשתי בהריון בחודש רביעי
האם קיים חשש לבריאות העובר או לדיירים הגרים בבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האתר הזה לא מאפשר שינוי גודל הגופן
רם דישון21/07/2009אחרת הייתי כותב את תשובתי בגופן בגודל 50:
אל תעשה את זה! אתה מוכר את נשמתך לשטן תמורת כסף!!!!!!!!!
יש סיכון לא מבוטל, ואם יקרה משהו לא תסלח לעצמך לעולם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
משה21/07/2009נאמר לנו שמי שמתגורר מתחת לאנטנה לא נחשף כמעט בכלל לקרינה
האם זה לא אמור להיות מסוכן פחות מאשר לגור בסמוך לאנטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א21/07/2009אלומת הקרינה נשלחת באופן אופקי, לכיוון אחד, או לכמה כיוונים, או סביב, כך שקרוב לאנטנה אין קרינה ברמה העלולה להזיק. קליטה בסלולרי תהיה, אבל מכשיר המדידה לא יראה קרינה מעל הרקע.
אי לכך, מתחת לאנטונה לא מסוכן. ממול, יתכן שיש אם אתה ב-"קו האש", דהיינו בתוך האלומה.
בעיקרון האנטנה לא בנוייה לשדר לך הביתה, אלא לסביבה, כדי לתת שירות, ולקבל כסף תמורתו. קרינה שתיפגע בבניין, זה הפסד, לא יועיל לשירות, ורק יבזבז אנרגיה, דהיינו יעלה כסף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפעם אני חולק על מסקנתו של
רם דישון21/07/2009עמיתי המלומד.
בגלל המרחק הקטן מהאנטנה, והעובדה שהתקרה בין הגג לקומה העליונה עשויה גבס, הכללים של צורת האלומה שונים במקצת.
כאשר האנטנה מותקנת על עמוד בגובה מספר מטרים מעל הגג, והתקרה עשויה בטון מזוין, הקרינה בקומה העליונה לא תהיה גבוהה.
כמו שאמרתי, כאן האנטנה במרחק של 2-3 מטר, והתקרה עשויה גבס, הקומה העליונה נמצאת במה שנקרא "שדה קרוב" של האנטנה. כאן חוקי הפיזיקה שונים קצת, והקרינה עלולה להיות גבוהה ממה שהיתי מוכן לקחת על עצמי.
לו אני במקומך- לא הייתי מהסס כלל.
כתבת שאשתך בהריון- הרגישות שלה לקרינה הנה מוגברת. האמת היא שאם יקרה משהו, אין וודאות שזה בגלל האנטנה, אבל איך תחיה עם המצפון שלך?
אל תשכח כמה אפשרויות נוספות: התנכלות של כל השכנים, עד כדי אלימות (והיו דברים מעולם), תביעה משפטית על ירידת ערך הדירות הסמוכות, תביעה מצד העיריה בגין שימוש חורג בנכס לעסק, ועוד צרות.
לא!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם דישון
משה21/07/2009תודה על תשובתך, חשוב לי לאסוף אינפורמציה כמה שיותר מדוייקת.
יש לציין כי המרחק מהאנטנה לא יהיה כפי שרשמת, אלא במרחק של 5 מטרים מהתקרה.
כמו כן, האם חדר תקשורת של האנטנה עלול לפלוט קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לי להבין אותך.
רם דישון21/07/2009מה תעזור איפורמציה מדויקת? נניח שהחישוב של עורכי סקר הבטיחות יראה 17 מיקרווואט לסמ"ר במקום מסוים, ואח"כ בפועל נמדוד 15. האם זה ישנה משהו בהחלטתך? (מה גם שהמדידה תהיה בדיעבד).
ראיתי לא מעט דוחות מדידה של אנטנות שהותקנו בתוך גגות רעפים. ברובם היתה קרינה חזקה בחדרים סמוכים לאנטנה. מטבע הדברים, מה שאתה מכנה "חדר תקשורת" קרוב מאד לאנטנה מצד אחד ולחדרי המגורים שלך מצד שני. חדר התקשורת משרה שדה מגנטי חזק, שעלול לפגוע בבריאות. מאידך, קרינה נפלטת רק מהאנטנות.
אני מתפלא שבכלל נכנסנו לויכוח אחרי התשובה הראשונה שלי. לעיתים נדירות בחיי עניתי תשובה כה נחרצת, כמו במקרה הזה. אל תאמין לחברה שאמרה לך שאין סיכון באנטנה; היא מתיחסת לסף (כי אין תקן) שלטעמי גבוה מאד.
תשובתי התעכבה כי כרגע היה בערוץ הראשון ויכוח חריף בדיוק על נושא זה. מתברר שבבית חולים לחולי נפש בירושלים התקינו על גג אחד המבנים שתי אנטנות סלולריות, ומספר מקרי הסרטן בשנים האחרונות עלה שם משמעותית. זה לא חייב להיות בכל מקום, אבל זה עלול לקרות גם במקרה שלך.
ארחיק לכת ואומר שאם לא השתכנעת, אין טעם להמשיך את השאלה הזו, כי אינני יכול לענות בצורה יותר חזקה וברורה: אם תעשה זאת, אתה למעשה מוכר את נשמתך (בריאותך ושל היקרים לך) לשטן תמורת בצע כסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)