מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני גר קומה מתחת לאנטנה סלולריתבני21/07/2009
אני גר קומה מתחת לאנטנה סלולרית , שאלתי איזה מרחק מתחת לאנטנה הוא בטוח ? האם חדר ממ"ד מפחית קרינה?אם אני צריך לעלות לגג שהוא בקו ישר עם האנטנה מה הטווח לעמוד מאחורי האנטנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גר בקומה מתחת...
ד"ר זמיר שליט"א21/07/2009כפי שאמרתי רבות בפורום זה, הקרינה משודרת לצדדים, כך שמגיעה לקרקע בהערכה גסה, רק לאחר כ- 50 עד 200 מטר. דהיינו מתחת לאנטנה זה בטוח.
כל קיר מנחית את הקרינה בהרבה, עד לרמה בלתי מסוכנת, לא רק קיר של ממ"ד,
אבל לקירות הממ"ד יש תכונה נוספת, הם פולטים ראדון, שהוא גז רדיואקטיבי, שהוא חסר ריח, אבל מסוכן. הוא דועך לאיזוטופים קטנים יותר, שממשיכים להקרין, חלקם יציבים ומתחברים לחלקיקי אבק ושוקעים לרצפה.
לא ברור לי מדוע אתה צריך לעלות לגג בקו ישר עם האנטנה.
הטווח מאחורי אנטנה, תלוי בסוג האנטנה, אולי יש אלומה משנית מאחור, על כך איני יכול לתת תשובה אחת לכל המקרים.
מה שכדאי, לשמור מרחק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה, עוד שאלה
בני21/07/2009בגג יש חדר דודים במרחק של 3 מטר מאחור ולכן שאלתי לגבי הגג . הבניין שלי נמצא בראש הר כך שהבניין הקרוב ממול הוא במרחק 80 מטר ובערך 20 מטר מתחת. האם זה שוה בדיקה? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני מציע
רם דישון21/07/2009להזמין מדידת קרינה שתכלול כל פינה בבית, כולל על הגג. כל נקודה בה הקרינה עולה על 1 מיקרוואט לסמ"ר צופנת בחובה סיכון פוטנציאלי.
במבט ראשון נראה לי שבנין במרחק 80 מטר והפרש גובה של 20 מטר אינו בסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הולך להשכיר מכשיר בדיקה. מהם ה
בני21/07/2009המקומות הבעייתים ביותר נניח שאני עומד מול האנטנה באיזה מרחק וגובה זה הבעייתי ביותר? אני פשוט השכרתי בעבר מכשיר בדיקה והמספרים שם רצים לפעמים בקיצוניות רבה, אם אפשר הסבר קצר איך למדוד בצורה הכי נכונה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עקרונות
רם דישון22/07/20091. מדוד בכל נקודה שאחד מבני הבית יכול להגיע אליה.
2. רשום בצורה מסודרת את הערכים הגבוהים ביותר בכל נקודה. ערוך את הנתונים בטבלה: תאריך, שעה, מיקום, ערך מירבי. היחידות הן מיקרוואט לסמ"ר או וולט למטר. בדוק באיזה יחידות המכשיר פועל.
המשכיר יתן לך בדרך כלל הדרכה. אם משהו לא ברור- התקשר אלי טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי עם מכשיר ששכרתי
בני23/07/2009הסתובבתי יום שלם עם המכשיר מסביב לאנטנות גדולות וקטנות והאמת המקום היחיד שעבר את 0.1 היה המכשיר פלאפון שלי ,ועוד יותר גרוע היתה סביבת העבודה שלי משנאים ונורות הפלורוסנט . דרך אגב לקחתי 2 מכשירים אחד לאנטנות ואחד לחשמל.אשמח לשמוע את תגובת ד"ר זמיר וד"ר רם דישון
תגובה
רם דישון23/07/20091. תודה, אבל אינני ד"ר.
2. 0.1 מה? אילו יחידות? באיזה מכשיר? כתבת שמדדת בשני מכשירים- פרט מה מדד כל מכשיר.
3. קרא שוב את ההודעה שלך, ונסה להבין אותה כמתבונן מן הצד. עוד יותר גרוע ממה? מה מדדת? איפה? מתי?
נסה לארגן את המידע בצורה מסודרת על מנת שנוכל להבין, ואז נוכל גם להתיחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקוה שעכשיו יהיה יותר ברור
בני23/07/2009מדדתי עם מכשיר למדידת יחידות מילי גאוס את החשמל עקב היותי קרוב לקו 400 וקו 200 של חברת חשמל וגיליתי שדוקא הם לא הבעיה שלי כי במרחק של 15 מטר המכשיר הראה על פחות מ 1 מילי גאוס, הבעיה היתה דוקא בסביבת העבודה שלי {פלורסנטים} או במכשירי החשמל הקרובים. לגבי המכשיר השני שמודד קרינה על פי מיקרו ואט למטר יצא שבשום מקום שמדדתי אנטנות גדולות וביתיות לא עבר המכשיר את 0.1 המקום היחיד שהוא חרג ובגדול זה צמוד לפלאפון שלי ואם אין קליטה טובה זה קופץ לרמות של 12-10 מיקרו ואט למטר . תודה רבה מראש
כמה דברים
רם דישון23/07/2009ראשית, המסקנה המרכזית היא שאין סיבה לדאגה.
שנית, לא פירטת כמה מדדת בסביבת העבודה, לכן איני יכול להתיחס. יחד עם זאת, הסף המקובל הוא 2 מיליגאוס. אם מדדת בסביבת העבודה יותר מזה- צריך לעשות משהו.
שלישית, בלבלת את היחידות. או וולט למטר או מיקרוואט לסמ"ר; אין מיקרוואט למטר. בכל מקרה, 0.1 (בשתי היחידות) היא קרינה חלשה מאד ולכן אין סיבה לדאגה.
רביעית, כשמדדת צמוד לפלאפון שלך, זה היה כשהוא היה בשיחה או לא? אני מניח שזה היה בשיחה, ואינני מתפלא. בזמן שיחה המכשיר משדר בעצמה רבה, ולכן אנו מטיפים השכם והערב להמעיט ולקצר בשיחות סלולריות. זה בריא גם לגוף וגם לכיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא שאותי זה מאד הרגיע
בני23/07/2009וזה נראה שאנטנה ברחוב שבא אני גר עושה יותר נזק פסיכולוגי מנזק אמיתי האם זה נכון לפחות ברב המקרים??
זאת בדיוק הבעיה.
רם דישון23/07/2009כמו שכתבת, ברוב המקרים הקרינה בתוך הבתים (שזה מה שמענין אותי) היא אכן נמוכה. הבעיה היא באותם מקרים מועטים, בהם איזה בנין קיים "נתקע" במקום לא נוח, ואז הוא מוקרן די חזק. לו החברות הסלולריות וקבלני המשנה שלהן למדידות היו יותר הוגנות, הן היו מוותרות על הקמת אנטנות במקרים אלו. אבל, ממה שאני רואה בשטח, ברגע שמישהו משכיר להן מקום לאנטנה, הן יעשו כל מה שביכולתן על מנת להקים את האנטנה, גם אם איזה בנין מפריע וגם אם המיקום לא כל כך מוצלח מבחינה טכנית. "שטח משוחרר לא יוחזר".
אני מוכרח לציין, למען גילוי נאות, שבתקופה האחרונה אני מבחין ברצון של החברות הסלולריות להגיע לפשרה במקרים בהם הציבור מצביע על אפשרות של קרינה חזקה, שמתבטאת בהסרת אנטנות ושינוי כיוון של אנטנות קיימות. כנראה שהחברות הגיעו למסקנה שהן הגדישו את הסאה ויצרו אצל הציבור נוגדנים, ומשתדלות לתקן טעויות. אם נווכח שאכן זו המגמה- הרי שיש שכר לפועלנו (מנהלי הפורום נוטלים חלק במאבק הזה שנים רבות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)