גז רדון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• גז רדון
    מאיה
    24/07/2009

האם גז רדון עולה למעלה?
    בשאלתי הקודמת הסברתי לד"ר שליט"א הנכבד שאנו מתגוררים בקנדה וברשותינו בית פרטי עם קומה תת קרקעית/מרתף basement המרתף עשוי בטון וכיוון שהמרתף אינו גמור אין לו תקרה אלא רק קרשים עם רווחים בינהם ועל קרשים אילו מונח שטיח מקיר לקיר שזה בעצם השטיח בחדרינו. זאת אומרת שבין חדרינו לבין המרתף מתחת מפרידים רק קרשים(יש בינהם רווחים לא גדולים) ושטיח.
    כפי שהבנתי מהמרתף יוצא גז רדון. החשש שלי שהוא עולה למעלה ונכנס בין הקרשים והשטיח כיוון שריח כן נכנס. אם מדליקים למשל נר במרתף ניתן להריח אותו בחדר שלנו מהפינות של הרצפה.
    בני זוחל בחדרים בבית שבכולם יש שטיח מקיר לקיר ובכולם מתחת יש מרתף עם תקרה לא גמורה (קרשים בלבד ושטיח ). לצערי יוצא לי לשאוב את החדרים לעיתים רחוקות.
    האם לדעתכם הרדון עולה למעלה ונכנס לשטיח שבחדרינו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גז רדון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גז ראדון

ד"ר זמיר שליט"א
    24/07/2009

גז ראדון נוצר מדעיכת רדיום, שהוא נוצר מדעיכת אורניום, שניהם איזוטופים כבדים.
    גם הראדון כבד, שלא כמו הגזים היוצאים משריפה, שהם קלים מהאוויר בעוד הם חמים, הראדון יורד למטה ומצטבר שם.
    למרות שהראדון כבד מהאוויר, חלק יעלה למעלה בגלל תהליכי דיפוזיה וכיוב'. כדאי לדאוג לאיוורור המרתף על ידי ונטה או כיוב'.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שוב ד"ר שליט"א-

מאיה
    24/07/2009

אז אין לי מה לדאוג שבני זוחל וישן על השטיח מעל המרתף אפילו שבינינו לבין המרתף יש הפרדה מאוד מסכנה?
    בחורף לא יוצא לי בכלל לאוורר את המרתף בגלל הקור שיש בחוץ. הוונטה שאתה מתכוון אליה היא חשמלית נכון?
    במידה ונתקין אותה על התקרה היא תיצור שדה מגנטי על הרצפה שלו מעל המרתף לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך שוב...

ד"ר זמיר שליט"א
    26/07/2009

אין מה לדאוג במקום שהילד זוחל.
    את הוונטה כדאי להתקין במקום נמוך כי הראדון הוא גז כבד ויורד למטה.
    צריך פתרון יצירתי שיסלק את האוויר מהמרתף החוצה, יכול להיות דרך החלון במרתף,
    או באופן אחר שתמצאו.
    מרתף לא מאוורר, יש לשאוב היטב היטב, בשואב אבק, כמו שאמרנו. גם מרתף מאוורר כדאי לשאוב מדי פעם.
    לעניות דעתי כדאי להתקין את הונטה. השדה המגנטי שהיא יוצרת דועך בתוך 1 מטר, והיא לא תסכן אף אחד. לעומת זאת היא תסלק את הראדון מהמרתף.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו