שאלה בנוגעה לקרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגעה לקרינה
    מאיה
    24/07/2009

שלום לכם,
    האם קרינת רנטגן חודרת קירות גבס?
    הרופא ילדים של בני נמצא מעל מכון שעושים בו רנטגן. ממה שקראתי הקירות בחדרים של הרנגן בולמים קרינה אך מה לגבי התקרה? הרי מעל התקרה יש מזדרון שאנשים עוברים בו.
    בארץ נראה לי מקפידים על קירות שיבלמו קרינה האם המצב כך גם בקנדה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגעה לקרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

מאיה
    24/07/2009

מסתבר שגם ליד החדר של רפואת ילדים יש את המכון. הוא מתפרס על כל הקומה הראשונה (מתחת לרפואת ילדים) ועל הקומה השנייה ליד רפואת ילדים.
    במכון יש:
    Ultrasound (abdominal, obstetrical, cardiac and vascular)
    Nuclear Medicine
    Bone Densitometry
    Mammography (accredited by the Canadian Association of Radiologists)
    General Radiography and Fluoroscopy

האם כדאי לי להחליף מרפאה לתינוק בגלל שצמוד למרפאה הנוכחית נמצא המכון רדיולוגיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לקרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    26/07/2009

קרינת הרנטגן משודרת באופן אנכי ( מלמעלה למטה), או באופן אופקי.היא אינה משודרת כלפי מעלה. אפילו אם היתה משודרת כלפי מעלה, איני מאמין שהיתה יכולה לעבור את הבלוקים בתיקרה, להגיע לקומה מעל, ולהזיק שם.
    חדר הרנטגן בנוי מבטון, גם בקנדה, ואינו בנוי מקירות גבס.
    קרינת הרנטגן עוברת קיר גבס אם היא משודרת בצמוד אליו. כדי לבלום אותה צריך שכבת עופרת.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעניין קרינה

מאיה
    28/07/2009

תודה על התשובה ד"ר שליט"א. אני מוטרדת כיוון
    שהחדר של הרופא ילדים שהיינו אצלו נמצא ליד החדר שעושים בו bone densitometry
    שלפי ידיעתי נעשה ע"י צילום רנטגן. כאשר חיכינו לרופא בחדר הקיר רעד כל הזמן (הקיר ביננו לבין מכון הרנטגן) קצת הלחיץ אותי שהרעידות יכולות להיות מהרנטגנים שעושים שם.
    מה המרחק שקרינת רנטגן מגיעה אליו? נגיד במידה ואין קירות בטון אלא גבס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות של קיר אינן נגרמות ע"י קרינת

רם דישון
    28/07/2009

רנטגן אלא בגלל ברגים רופפים.
    נראה לי שאת חוששת מכל דבר שמוזן מחשמל- וללא סיבה. הסירי דאגה מלבך והמשיכי את חייך הרגילים. זכרי שהאלטרנטיבה היא לחיות במערה ביער, לאור מדורה, וללקט צמחי מאכל, וללא רפואה מודרנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו