מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגעה לקרינהמאיה24/07/2009
שלום לכם,
האם קרינת רנטגן חודרת קירות גבס?
הרופא ילדים של בני נמצא מעל מכון שעושים בו רנטגן. ממה שקראתי הקירות בחדרים של הרנגן בולמים קרינה אך מה לגבי התקרה? הרי מעל התקרה יש מזדרון שאנשים עוברים בו.
בארץ נראה לי מקפידים על קירות שיבלמו קרינה האם המצב כך גם בקנדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מאיה24/07/2009מסתבר שגם ליד החדר של רפואת ילדים יש את המכון. הוא מתפרס על כל הקומה הראשונה (מתחת לרפואת ילדים) ועל הקומה השנייה ליד רפואת ילדים.
במכון יש:
Ultrasound (abdominal, obstetrical, cardiac and vascular)
Nuclear Medicine
Bone Densitometry
Mammography (accredited by the Canadian Association of Radiologists)
General Radiography and Fluoroscopy
האם כדאי לי להחליף מרפאה לתינוק בגלל שצמוד למרפאה הנוכחית נמצא המכון רדיולוגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לקרינה
ד"ר זמיר שליט"א26/07/2009קרינת הרנטגן משודרת באופן אנכי ( מלמעלה למטה), או באופן אופקי.היא אינה משודרת כלפי מעלה. אפילו אם היתה משודרת כלפי מעלה, איני מאמין שהיתה יכולה לעבור את הבלוקים בתיקרה, להגיע לקומה מעל, ולהזיק שם.
חדר הרנטגן בנוי מבטון, גם בקנדה, ואינו בנוי מקירות גבס.
קרינת הרנטגן עוברת קיר גבס אם היא משודרת בצמוד אליו. כדי לבלום אותה צריך שכבת עופרת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין קרינה
מאיה28/07/2009תודה על התשובה ד"ר שליט"א. אני מוטרדת כיוון
שהחדר של הרופא ילדים שהיינו אצלו נמצא ליד החדר שעושים בו bone densitometry
שלפי ידיעתי נעשה ע"י צילום רנטגן. כאשר חיכינו לרופא בחדר הקיר רעד כל הזמן (הקיר ביננו לבין מכון הרנטגן) קצת הלחיץ אותי שהרעידות יכולות להיות מהרנטגנים שעושים שם.
מה המרחק שקרינת רנטגן מגיעה אליו? נגיד במידה ואין קירות בטון אלא גבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רעידות של קיר אינן נגרמות ע"י קרינת
רם דישון28/07/2009רנטגן אלא בגלל ברגים רופפים.
נראה לי שאת חוששת מכל דבר שמוזן מחשמל- וללא סיבה. הסירי דאגה מלבך והמשיכי את חייך הרגילים. זכרי שהאלטרנטיבה היא לחיות במערה ביער, לאור מדורה, וללקט צמחי מאכל, וללא רפואה מודרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)