מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיבורית קבועה ברכבמאיה03/08/2009
שלום רב,
התקינו לי ברכב דיבורית ממש מאחורי ההגה כך שבעת נסיעה אני מאוד קרובה לפלאפון.
ברכב של בעלי (בו אנחנו בד"כ נוסעים כמשפחה) התקינו את הדיבורית צמוד למושב של הנוסע ליד הנהג. קרי, לא משנה באיזה רכב אני נוסעת אני די צמודה לסלולר קבוע באוטו.
שאלותי היא :
האם בכלל בדיבור בעת נהיגה בסלולרי קבוע נפלטת קרינה מסוכנת , האם יש משמעות לחלון סגור או פתוח? האם ילדים הנמצאים ברכב מאחור חשופים גם לקרינה?
ברכב של בעלי - המכשיר צמוד לרגל שלי כך שאם אני יושבת "נוח" אני במגע איתו . לעיתים הוא מתחמם והתחושה ממש לא נעימה. האם זה מסוכן?
יש דרך לבדוק את רמת הקרינה במידה ויש?
האם יש הבדל בין שימוש בסלולר בזמן נהיגה - בין המכשיר הרגיל ודיבורית ותושבת של דיבורית ובין דיבורית קבועה? יש משהו שעדיף?
אם אני מכבה את הסלולר הקבוע בזמן נסיעה, אז אין קרינה?
תודה,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרבה שאלות והרבה תשובות.
רם דישון04/08/20091. אם הדיבורית קבועה, וכוללת אנטנה חיצונית, הקרינה בתוך הרכב נמוכה מאד. זהו המצב המועדף.
אם הדיבורית היא בלותות'- המצב שונה. במקרה זה רוב הקרינה נשארת בתוך הרכב, ומיעוטה יוצא החוצה דרך החלונות. כאן הקרינה גבוהה, וזהו המצב הנחות.
2. אין משמעות לחלון סגור או פתוח. הזכוכית שקופה לקרינה.
3. החימום של המכשיר ליד הרגל נגרם ע"י המעגלים והמגבר של המכשיר ולא ע"י הקרינה. החימום הזה חסר סיכון (אם כי אולי לא נוח, אבל לא יותר מזה).
3. ניתן לבדוק את הקרינה בעזרת מודד שד"ר זמיר שליטא משאיל ללא תמורה. אם את מעונינת- צרי קשר אתו, אבל לאור התשובות אני בספק אם יש טעם.
4. אין הבדל משמעותי בין נייד+תושבת לבין דיבורית קבועה. שניהם מועדפים על בלותות'.
5. אם את מכבה את הסלולר הקבוע, בוודאי שאין קרינה, אבל אז השאלה לשם מה בכלל התקנת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה05/08/2009תודה רבה על המענה המפורט.
נרגעתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתשובה שניתנה
רננה05/08/2009האם הבנתי נכון? קראתי את השאלה והתשובות והבנתי שאם מדברים ברכב בנייד אין משמעות לפתיחת חלון? אני תמיד מבקשת מהמדברים לפתוח חלון לידם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון, אין משמעות לחלון, וכדאי
רם דישון05/08/2009ללחוץ על מדברים בנייד (לא דרך דיבורית) לקצר בשיחה ככל האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה05/08/2009תודה רבה על המענה המפורט.
נרגעתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)