ביספנול

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• ביספנול
    קטיה
    04/08/2009

שלום!
    תודה על הפורום ותשובות מלומדות.
    בתי בת 4 חודשים, מאז שהיא בת חודשיים היא מקבלת בקבוק בערב עם חלב שאוב. אני מקפידה לקנות בקבוקים שאינם מכילים בינספול A ( לפחות זה מה שרשום על האריזה).
    לאחרונה אני קונה בקבוקים של חברת"TOMMEE TIPPEE שכתוב על האריזה בינספול A 0%.
    נתקלתי בכמה כתבות באינטרנט שהם אכן מכילים בינספול. הם עשויים מפוליפרופילין. מקפידה להחליף בקבוקים לחדשים בתדירות גבוה. לפני שימוש ראשון שמה במים רותחים ל-5 דקות( לפי הוראות היצרן) ואחרי שימוש ראשוני אחרי שטיפה פשוט שופחת על הבקבוק ופיטמה מים רותחים. מצד אחר לא נראה לי שחברה ענקית תרשום על מוצריה ללא ביניספול והמוצרים אכן יכילו את החומר. השאלה היא כזאת, נצא מתוך זה שחלילה הבקבוקים אכן מכילים את ביניספול A, האם יתכן ונגרם נזק לילדה משימוש בבקבוקים במשך חודשיים על בסיס פעם ביום?
    תודה
    דואגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביספנול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי קטיה

מאיה
    05/08/2009

אתייחס לשאלה שלך לפני שהמומחים יענו.
    גם במידה והבקבוקים אכן מכילים אחוז מסויים של ביפסינול A למרות שלא נראה לי יש הרבה בקבוקים לתינוקות שעשויים פולי פרופולין בגלל שהחומר אינו מכיל ביפסינול A
    חברת AVENT שמייצרת את הבקבוקים הכי טובים והיא חברה גדולה לפני שהם החליפו לפלסטיק שאינו מכיל ביפסינול A. הבקבוקים שלהם הכילו הכי הרבה ביפסינול מכל חברה אחרת. ורוב האנשים בארץ ובהרבה ארצות אחרות השתמשו ומשתמשים עדיין בבקבוקים. אפילו תסתכלי באתר שלהם הם עדיין מייצרים את הבקבוקים עם הביפסינול A והם טוענים שהבקבוק בטוח לגמרי כל עוד אינו שחוק או שבור.
    לפי מה שכתבת את מחליפה בקבוקים כאשר נשחקים. כמו שדאמרתי המומחים יענו לך במקצועיות והם באמת הכי מקצועיים שיש. אך בינתיים הייתי מייעצת לך להסיר דאגה מליבך.
    פעם גם שאלתי על הנושא ומישהו שמבין בעניין אמר לי שבכדי שאדם או ילד יפגעו מהביפסינול אותו אדם צריך לשתות מהבקבוק כל החיים כיוון שאם ויוצאת כמות מסויימת של החומר לנוזל אז היא נורא מזערית.
    עצה אישית- גם אני הייתי דואגת להכל כאשר היעיתי במצבך. כנראה זה טבעי. אך זה עובר. וכאשר בתך תגדל קצת ועוד כמה חודשים היא תתחיל לזחול ולקחת הכל לפה שלה אז תביני שמה שדאגת לו עד עכשיו זה כלום לעומת מה שהיא מכניסה עכשיו לפה שלה. בקבוקי פלסטיק ישנים צעצועי פלסטיק שחוקים. הם לא יותר טובים מהבקבוקים שאת מדברת עליהם. אבל רק ככה הילדים מתפתחים כנראה זה הטבע להכניס הכל לפה ולהתנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביספנול

ד"ר זמיר שליט"א
    05/08/2009

לדאוג זה טוב, אולם שימי את הדברים בפרופורציה.
    בודאי יש עקבת ביספנול בבקבוקי הפוליפרופילן, אבל עם הרתחות, אז העקבות האל נעשים הרבה יותר קטים, ומעשית אין שם ביספנול.
    קחי בחשבון שהתינוקת, כמו כולנו, נושמת אוויר שיש בו זיהומים שלא תרצי לדעת, מפליטות מפעלי תעשייה, מפליטת מכונית, ועוד מיפגעים סביבתיים, שחלקם מגיעים לחלב אם או חלב פרה, והילדה שותה א זה, כך שעיקבות הביספנול מהווים גורם אפסי.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו