קרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה
    אור
    06/08/2009

שלום,
    ברשותי 2 שאלות:
    1) יש ברשותי נתב אלחוטי הנמצא בחדר של אחותי. באיזה מרחק חשוב לשים את הראוטר ממנה על מנת שהמרחק יהיה בטוח לגמרי?
    2) אני נמצא בממד ובתוך החדר שלי יש מחשב נייד שאני שם אותו על כסא והכסא ליד המיטה שלי כל הזמן גם בשינה. עכשיו בעקרון כל פעם לפני השינה התחלתי לכבות את ההתקן אינטרנט בעזרת כפתור יעודי שמכבה גם את הבלוטוס בן זמנית. מה המרחק התקין בו כדאי לשים את המחשב הנייד? והאם כאשר אני הולך לישון אני מכבה את ההתקנים האלחוטיים כמו שרשמתי האם זה בטוח לישון לידו כשהוא דולק ומחובר לחשמל?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה נוספת

אור
    07/08/2009

אני שנים גר בממד. רק לאחרונה גיליתי על עניין גז הראדון. כששוחחתי על כך עם הורי, הם טענו כי גם אמרו להם בעבר שאין לי סכנה בחדר כזה וגם בכל זאת הזמינו בדיקה של גז ראדון בחדרי. אני אכן זוכר קופסה שחורה קטנה שהייתה בחדרי מספר חודשים והורי אז סיפרו לי שזה על מנת לבדוק דברים אחרים כי לא רצו להפחיד אותי. הבדיקה עצמה יצאה תקינה.
    אני עדיין מפחד מהעניין ונשמע כאילו שמו אותי בחדר שאני חייב לעבור ממנו במהירות. מה דעתכם?
    יש לציין שאני בחדר הזה כבר כ-15 שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

ד"ר זמיר שליט"א
    07/08/2009

בממד יוצא גז ראדון כל הזמן מהבטון. אם הממד מאוורר, הגז מתנדף ויוצא. אם הממד לא מאוורר, הראדון דועך לאיזוטופים קטנים יותר, שחלקם יציבים ונשארים זמן רב, הם נצמדים לחלקיקי אבק ויורדים לרצפה. כשאתה מטאטא, אתה נושם אבק עם איזוטופים רדיואקטיביים. לכן צריך לשאוב את הרצפה \ שטיחים וכיוב'.
    יש לאוורר את הממד היטב.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה... אם

אור
    07/08/2009

אם הממ"ד בדרך כלל עם חלון פתוח... אולי בחורף הוא סגור אבל גם אני זוכר שבלילות תמיד אני משאיר רווח קטן בחלון זה בסדר? בקיץ אני כל הזמן עם מאוור וחלון פתוח אז בטוח זה טוב.. השאלה מה בחורף... האם זה תקין לפי איך שסיפרתי?
    דבר נוסף-האם התקן הקרינה המותרת הוא היה דומה ללפני כמה שנים בערך לפני 8 שנים? כי אז עשו לי את הבדיקה והיא נמצאה תקינה בזמנו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    07/08/2009

1. מרחק ביטחון מהנתב הוא כ- 60 ס"מ, אבל אם אפשר יותר, הרי זה משובח.
    2. המחשב הנייד ממרחק 60 ס"מ בטוח גם כן, אבל, כשמכשיר חשמלי מחובר לשקע, ואיפילו אינו פועל, לאורך הכבל יש שדה חשמלי. כדאי להרחיק אותו מהגוף.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לכבל חשמל

אור
    07/08/2009

אצלי יש 2 שקעים שצמודים למיטה משני הכיוונים כאשר בלילה שניהם מחוברים למכשירים. אחד השקעים קרוב כחצי מטר לראש והשני כחצי מטר לרגליים. המכשירים שמחוברים לשקעים רחוקים ממני.
    האם זה תקין ואם לא מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    08/08/2009

1. מרחק בטוח החל מ- 60 ס"מצ, אבל אם אפשר יותר, אקדם זאת בברכה.
    2. השאלה נשמעת מוכרת, ויתכן שעניתי עליה. העיקרון, תרחיק כמה שיותר מהגוף. לידיעתך, כל מכשיר חשמלי המחובר לשקע, מקרין יחד עם הכבל שלו שדה חשמלי, בגלל הפרש המתחים. אי לכך תרחיק כמה שיותר, ואל תשים במרחק מינימלי, אלא כמה שיותר רחוק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו