מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בענייני מתכותמאיה16/08/2009
אינני בטוחה שהשאלה שלי קשורה לפורום נכבד זה.
במידה וכן- יש לנו תנור ישן בבית וכל פעם שאני מפעילה אותו מעל 160 מעלות, הוא מתחיל להריח כמו מתכת ששורפים אותה. הריח כנראה בא מהספירלות שנמצאות על הרצפה ועל התקרה של התנור.
התנור הוא תנור שמתנקה בעצמו ז"א שיש לו אופציה להעלות את החום שלו לרמה מאוד גבוהה וכך לשרוף את כל הלכלוך שיש בתוכו.
אני קצת חוששת שבגלל שהספירלות ישנות והדיירת הקודמת נהגה להשתמש באופציה של ה"נקיון העצמי" של התנור אז הספירלות נהרסו והם מוציאות ריח וחומרים מזיקים כאשר הן מתלכחות עכשיו.
האם זה נשמע הגיוני?
האם לדעתכם הריח אינו מזיק? והאם חומרים מסויימים מהתנור עוברים לאוכל שנמצא בתוך התנור?
תודה רבה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעניני מתכות
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2009הריח לא צריך להיות בגלל התכת מתכת, שלשם כך צריך, 1000 מעלות צלסיוס,
אבל יתכן שמבקומות מסויימים קרוב לסלילי הלהט, יש טמפרטורות קרובות לכך, שאולי מאיידות משהו מהמתכת, בפרט שהתנור ישן וחלק מהמתכות מחומצן (חלוד) ואז המתכת כן תתאייד בטמפרטורות נמוכות מ- 1000 צלסיוס..
בתנור יש גם שיירי אוכל שהתאדה, התפרק וכיוב' והם גם כן תורמים לריח. מכל מקום גם אדי מתכת וגם אדי חומרים אורגניים מזיקים, ומסרטנים. האחרונים כוללים דיאוקסינים שהם מסרטנים עם תעודות.
במקומך, הייתי זורק את התנור. חבל על הבריאות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינייני מתכות
ד``ר דני וולף16/08/2009א. יש הבדל גדול בין מתכות בתרכובותיהם ובין מתכות יוניות. כמו כן יש הבדל גדול בין מתכות ששמים על העור, לבין מתכות שאוכלים, לבין מתכות שנושמים את האדים שלהם.
ב. לעינייני מתכות על העור, אינני מודאג, שכן דווקא במקומות הנדונים אין סרטני עור, ואם יש הם לא מסוכנים כלל.
ג. לעינייני התנור, הריח הוא של אבק או שאריות אוכל שרופות, ולא של מתכות. כמובן, שאם משתחררים אדי מתכת, אסור לנשום אותם, אבל לאוכל הם לא נספגים.
בברכה
ד,ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמומחים הנכבדים
מאיה17/08/2009תודה רבה לכם על המענה המהיר.
האמת נלחצתי מהתשובות כיוון שיש לי תינוק בבית והוא נמצא לידי גם כאשר התנור עובד.
במידה וחס וטחלילה אלו אדים ממתכת (יש להם ריח מתכתי) מה זה יכול לעשות לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם אינם אדי מתכת
ד``ר דני וולף17/08/2009הריחות הם לא של אדי מתכת, ובכלל לא רצוי להחזיק תינוק במטבח, יש שם מזיקים וסכנות רבות אחרות, מכוויות, דרך קרינה אלקטרומגנטית, דרך חומרי ניקוי וכיו"ב.
אדי מתכת שאינם כאמור, וזה לא הריח שלהם, הם הצרה הקטנה ביותר במטבח
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)