שאלה לגבי קרינה בממ"ד

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי קרינה בממ"ד
    ניר רזינסקי
    16/08/2009

למומחים שלום,
    בממ"ד בביתי יש ריכוז של 2 מחשבים, laptop, קונסולת XBOX,טלויזיה, ראוטר ומודם של בזק שבקרוב יוחלף ל-smartbox של orange.
    הרשת האלחוטית פעילה ואינני מכבה אותה לעולם (כרגע מלבד ה-laptop כל שאר המכשירים מחוברים באמצעות כבל לראוטר)
    כל המכשירים בטווח של פחות ממטר משולחן העבודה שלי שבו אני מבלה זמן רב.

שאלתי היא האם סך הקרינה מהמכשירים הנ"ל מהווים סכנה לבריאות?
    האם ניתן למדוד את כמות הקרינה הנפלטת בממ"ד?

תודה מראש,
    ניר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי קרינה בממ"ד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי קרינה בממ"ד

ד"ר זמיר שליט"א
    17/08/2009

אתה מערבב את המושגים:
    בממ"ד עצמו ניפלט מהקירות גז רדיואקטיבי, ראדון. אם לא מאוורר כראוי, דועך לאיזוטופים קטנים יותר שחלקם יציבים, חוברים לאבק ושוקעים על הרצפה. כשאתה מטאטא, הם עולים ואתה נושם אותם. אי לכך יש לשאוב את הרצפה.
    המכשירים שלך זה סיפור אחר, זו קרינה בלתי מייננת. אם היה כל אחד בחדר אחר, הייתי אומר לך שממרחק 60 ס"מ הוא בטוח. אבל הריכוז של מכשירים משדרים, בתוך חדר קטן, עלול לגרום בגלל שהקרינה (אפילו החלשה) המוחזרת מהקירות, כמו הרבה נרות קטנים, היא מצטברת יחד מכל המקורות, לאור גדול, דהיינו משהו מזיק. לאורך זמן, עלול לפגוע בבריאות.
    כדאי שתדלל שם את המשדרים.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו