מחשב נייד - ראוטר אלחוטי - קרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ממחשב נייד

מ
    23/01/2011

לצערי אני השתמשתי במחשב הנייד במשך שנתיים יום-יום כשלוש שעות (על הברכיים הבטן ולא רחוק מהגוף) אני מת מפחד.... אני לא יודע מה לעשות. האם הנזק יתרפא עם הזמן, או שאכלתי אותה לכל החיים ?
    ב. האם 45 דקות ביום שהמחשב לא במרחק של פחות מ-60 ס"מ זה מסוכן, או ש"מותר" לעשות את זה ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשב נייד - ראוטר אלחוטי - קרינה
    רקפת
    16/08/2009

שלום,

בדקתי קצת בפורום וחיפוש העלה (תקנו אותי אם אני טועה)

1. ראוטר אלחוטי לא מסוכן במרחק של 60 ס"מ ומעלה אז אפשר להשאיר אותו בחדר של הילד כי הוא רחוק מהמיטה אבל קרוב למחשב של הילד ואז זה קרוב מ-60 ס"מ אז עדיף כן להעביר למקום אחר.

2. מה לגבי הקרינה "המסתובבת ברחבי הבית" כתוצאה מקיומו של ראוטר אלחוטי ?
    3. נראה שהבעייה הגדולה ביותר היא עצם קיומו של מחשב נייד.
    4. אם מחברים את המחשב הנייד לראוטר חוטי, מכבים את הבלוטוס' שלו ואת הרשת האלחוטית האם הוא עדיין פולט קרינה ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ראוטר לא מסוכן, מחשב ממרחק 60 ס"מ

ד``ר דני וולף
    17/08/2009

הן ראוטר הן מחשב אינם מסוכנים ממרחק של 60 ס"מ ואין שום סיבה לקרב את התינוק למכשירים חשמליים מעבר למרחק זה. הקרינה של המחשב הנייד, היא בכלל לא מהתקשורת האלחוטית שלו, אלא מהחשמל שבו. ושוב, קרינה של דקות או שעה ביום, קרינה של שדה חשמלי (לא פלאפון) אינה מסוכנת.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כ"כ הבנתי.

רקפת
    18/08/2009

מחשב נייד לא בעייתי מבחינת התקשורת האלחוטית שלו ?
    ראוטר אלחוטי לא מהווה בעייה ממרחק של 60 ס"מ
    קרינה אלחוטית ברחבי הבית לא מהווה סכנה ?

המחשב הנייד יהיה מסוכן מבחינת קרינה/שדה אלקטרומגנטי גם אם אשתמש בו באינטרנט אלחוטי ובלי קשר לאינטרנט האלחוטי. בגלל שגה מגנטי ? יש דרך לחסום את השדה המגנטי הזה חוץ מאשר לשבת במרחק של מטר מהמחשב הנייד (אין מצב שאני אראה מה כתוב על הצד ממרחק כזה).

אני צריכה לדעת מה לעשות. האם להזמין ראוטר אלחוטי או שבכל מקרה אני בבעיה ברגע שיש לי מחשב נייד.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוצמת הקרינה דועכת מהר מאד ככל

רם דישון
    18/08/2009

שמתרחקים מהראוטר או מהמחשב, כך שמה שנמצא בבית הוא נמוך מאד.
    בכל מקרה עדיף ראוטר חוטי.
    השתמשי בנייד כשהוא על שולחן ולא על הברכיים, ועדיף להשתמש במקלדת נפרדת שמאפשרת להרחיקו עוד קצת מהגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לחשב בקלות את דעיכת עוצמת השדה

דודו
    27/09/2009

ניתן לחשב את עוצמת השדה האלקטרומגנטי/ההספק החשמלי כפונקציה של מרחק מהראוטר האלחוטי.
    אם ב- Pr מתקבל הספק הגבוה מ- 40dBm הרי שעוברים את סף התקינה המותר. כך למשל, ניתן לראות כי במרחק של כ- 60 ס"מ אכן אין כל חשש מהספק שידור מראוטר אלחוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה לשאלה....היה כתוב כאן בתשובה

רקפת
    18/08/2009

למישהו שמחשב נייד פולט 10 מיליגאוס שזה המון וזה הבנתי שכן מסוכן ובתשובתך כתבת שזה לא מסוכן. האם תוכל לחדד את זה כי לא הבנתי. סליחהותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה לשאלה...

ד"ר זמיר שליט"א
    27/09/2009

בסיכון מהקרינות, קובע מאד המרחק, כי עוצמת השדה המגנטי, והשדה החשמלי בתדרי רדיו וסלולרים דועכים במהירות ממקור הקרינה.
    גם הראוטר, וגם השדה המגנטי מהמחשב, במרחק 60 ס"מ אינם מהווים סיכון.
    בחשב נייד אני מייעץ לעבוד לא על הגוף אלא על שולחן, וכדאי גם להוסיף מקלדת קטנה, ואז אתה רחוק מהמחשב ומקרינותיו.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו