מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינת CTיוסי18/08/2009
שלום רב,
היום בצעתי בדיקת CT לסינוסים ( אני סובל מסינוסיטיס ורופא א.א.ג רוצה לבדוק אפשרות לביצוע ניתוח),לתדהמתי גיליתי כי התצלום הינו של כל הראש ושווה למאות צילומי רנטגן , אני רואה שכולם מדברים על CT לבטן ולחזה כמה זה מסוכן ולבדוק עלות מול תועלת .
ואני בגלל בעיה רפואית לא חמורה ...לבדוק אפשרות של ניתוח באף, חוטף קרינה רבה כל כך ראיתי את הצילומים והם ממש מאות צילומים של הראש האם לא קיימת סכנה לרקמות רכות כמו המח , עיניים ...
אנא פרטו לי ככל האפשר לא הייתי מבצע בדיקה כזאת אם הייתי יודע את הסכנה הכרוכה בכך.
בתודה מראש,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה בשאלות הקבועות רמת קרינות
ד``ר דני וולף19/08/2009כפי שתוכל לראות בשאלות הקבועות, רמת הקרינה ב- CT אמנם גבוהה, אולם הבדיקה חיונית ובלעדיה אי אפשר היה לנתח אותך. אילו הייתי אני צריך להחליט לגביי, הייתי עושה את ה- CT בלי לחשוב פעמיים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת CT
יוסי19/08/2009שלום ד"ר וולף,
לא ראיתי בפורום לגבי קרינת CT ואם היה זה לגבי צילומי חזה ובטן.
לגבי הניתוח זה אמור להיות ניתוח קל ביותר שבו לפי מיטב הבנתי מורידים חתיכת סחוס קטנה מהאף,
ולכן אני תוהה האם כדאי לקבל קרינה רבה כל כך באזורים רגישים כמו מוח ועיניים בשביל לראות את מצבו של האף.
אשמח אם תוכל לפרט מה כמות הקרינה (140KV?)שמשתמשים בצילום כזה? (מהי מנת הקרינה שקיבלתי?),האם ניתן לבצע בדיקה כזו באמצעות MRI , מה ניתן לבדוק במקרה שאין ברירה ועליי לבצע בדיקת CT למשל לגבי סוג המכונה והאם ניתן לקבל קרינה מופחתת?
אשמח אם תוכל לענות לשאלות אלו,
בתודה מראש,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשאלות הקבועות יש מידע לגבי CT ראש
ד``ר דני וולף21/08/2009בשאלות הקבועות במקום המצומצם, יש מידע לגבי כל הקבוצות של CT, והסינוסים והפנים שייכים ל- CT ראש כמובן. מידע מפורט יותר, ורלוונטי יותר לגבי המקרה הספציפי שלך, הוא כבר מעבר למידע תיאורטי, ואינו נחוץ ואינו יוסיף דבר. בימינו לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבור ניתוח בלי הדמיה מפורטת, כדי למנוע הפתעות רבות שיכולות להיות בלא הדמיה מדויקת. כמובן שאפשר לעשות גם MRI במקום CT.
בקיצור, אין טעם לחפור יותר, תהיה רגוע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)