קרינת CT

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינת CT
    יוסי
    18/08/2009

שלום רב,
    היום בצעתי בדיקת CT לסינוסים ( אני סובל מסינוסיטיס ורופא א.א.ג רוצה לבדוק אפשרות לביצוע ניתוח),לתדהמתי גיליתי כי התצלום הינו של כל הראש ושווה למאות צילומי רנטגן , אני רואה שכולם מדברים על CT לבטן ולחזה כמה זה מסוכן ולבדוק עלות מול תועלת .
    ואני בגלל בעיה רפואית לא חמורה ...לבדוק אפשרות של ניתוח באף, חוטף קרינה רבה כל כך ראיתי את הצילומים והם ממש מאות צילומים של הראש האם לא קיימת סכנה לרקמות רכות כמו המח , עיניים ...
    אנא פרטו לי ככל האפשר לא הייתי מבצע בדיקה כזאת אם הייתי יודע את הסכנה הכרוכה בכך.
    בתודה מראש,
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינת CT

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראה בשאלות הקבועות רמת קרינות

ד``ר דני וולף
    19/08/2009

כפי שתוכל לראות בשאלות הקבועות, רמת הקרינה ב- CT אמנם גבוהה, אולם הבדיקה חיונית ובלעדיה אי אפשר היה לנתח אותך. אילו הייתי אני צריך להחליט לגביי, הייתי עושה את ה- CT בלי לחשוב פעמיים.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינת CT

יוסי
    19/08/2009

שלום ד"ר וולף,
    לא ראיתי בפורום לגבי קרינת CT ואם היה זה לגבי צילומי חזה ובטן.
    לגבי הניתוח זה אמור להיות ניתוח קל ביותר שבו לפי מיטב הבנתי מורידים חתיכת סחוס קטנה מהאף,
    ולכן אני תוהה האם כדאי לקבל קרינה רבה כל כך באזורים רגישים כמו מוח ועיניים בשביל לראות את מצבו של האף.
    אשמח אם תוכל לפרט מה כמות הקרינה (140KV?)שמשתמשים בצילום כזה? (מהי מנת הקרינה שקיבלתי?),האם ניתן לבצע בדיקה כזו באמצעות MRI , מה ניתן לבדוק במקרה שאין ברירה ועליי לבצע בדיקת CT למשל לגבי סוג המכונה והאם ניתן לקבל קרינה מופחתת?
    אשמח אם תוכל לענות לשאלות אלו,
    בתודה מראש,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשאלות הקבועות יש מידע לגבי CT ראש

ד``ר דני וולף
    21/08/2009

בשאלות הקבועות במקום המצומצם, יש מידע לגבי כל הקבוצות של CT, והסינוסים והפנים שייכים ל- CT ראש כמובן. מידע מפורט יותר, ורלוונטי יותר לגבי המקרה הספציפי שלך, הוא כבר מעבר למידע תיאורטי, ואינו נחוץ ואינו יוסיף דבר. בימינו לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבור ניתוח בלי הדמיה מפורטת, כדי למנוע הפתעות רבות שיכולות להיות בלא הדמיה מדויקת. כמובן שאפשר לעשות גם MRI במקום CT.
    בקיצור, אין טעם לחפור יותר, תהיה רגוע.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו