מחשב נייד

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מחשב נייד
    עדי
    26/08/2009

האם זה נכון שאסור לשים מחשב נייד על הברכיים בגלל הקרינה??ועד כמה זה באמת מסוכן לבריאות?
    ועוד דבר,האם זה שאני שמה את המחשב על קופסאת קרטון קשיחה ואת הקרטון על הברכיים זה בסדר??זה חוסם את הקרינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשב נייד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשב נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    27/08/2009

המחשב הנייד, כמו כל מכשיר המופעל בחשמל, יוצר שדה מגנטי ניכר, כ- 10 מיליגאוס, וזה גורם לבעיות בריאותיות, שחלקן מיידיות, וחלקן מתבטאות עם הזמן כמחלות עצבים סרטן ועוד. המשרד להגנת הסביבה מרשה סף חשיפת הציבור ל- 2 מיליגאוס ל- 24 שעות. בודאי אינך עובדת במחשב 24 שעות, אבל גם כל יום כמה שעות גורמות לנזקים עלולים להצטבר עם הזמן. נוסיף לכך קרינת שידור, שעלולה להיות חזקה בעת שאת גולשת, והרי שניים במחיר אחד...
    הקרטון אינו עוצר את השדה המגנטי, גם סלעים כמעט לא עוצרים אותה, אלא לוחות סגסוגת מתכות, כבדים מאד (ויקרים).
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולחן כחוצץ

איתי
    27/08/2009

אז לפי הודעתך הקודמת, גם שולחן עבודה כחוצץ אינו מספק (מכיוון שאינו לוח סגסוגת).
    הבנתי נכון?
    (אני שואל מכיוון שאני עובד שעות רבות ביום עם מחשב)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולחן כחוצץ

איתי
    27/08/2009

אז לפי הודעתך הקודמת, גם שולחן עבודה כחוצץ אינו מספק (מכיוון שאינו לוח סגסוגת).
    הבנתי נכון?
    (אני שואל מכיוון שאני עובד שעות רבות ביום עם מחשב)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרון השולחן הוא במרווח שהוא יוצר

רם דישון
    27/08/2009

בין המחשב לגוף. מאחר והשדה דועך לפי ריבוע המרחק, הרי שעשרות הסנטימטרים במקרה זה דיים להקטין את החשיפה לשדה המגנטי בצורה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש בעבודה מול נייד

בועז
    04/09/2009

לפני כמה ימים קניתי נייד ואף על פי שכבר עבדתי בעבר היותר רחוק עם נייד, משום מה יש לי כאב ראש קל בעבודה עם הנייד כמה דקות אחרי שאני מתחיל לעבוד. הכאב עובר במשך שעה בערך אחרי שסיימתי לעבוד עם המחשב. זה לא נראה לי פסיכוסומטי כי אני עובד במחשבים כבר לא מעט שנים וכל היום מול מחשב למעשה (נייד, בעבודה וגם בבית).

יכול להיות שזה מהקרינה המגנטית שתוארה?
    אני מבין שרדיד אלומיניום לא חוסם את הקרינה, בניגוד לקרינה סלולארית?
    מה כן חוסם אותה ואיפה אפשר להשיג, אם זה בכלל ריאלי לאדם פרטי?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש בעבודה מול נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    06/09/2009

זה לא נדמה לך. זה לא פסיכוסומטי, זה אמיתי, אתה כנראה פיתחת רגישות יתר אלקטרומגנטית, ויש לך "מתנה" לכל החיים. ואני מתייחס לכך בחומרה. זו אלרגיה שסימניה דומים לאלרגיה מפרחים, מדגים וכיוב'.
    הנייד גם מייצר שדה מגנטי ניכר, וגם משדר באופן ניכר, בעת שאתה גולש, או שולח דוא"ל, וזו קרינת שידור בתדרי רדיו, בלשון מקצועית RFR. זו עלולה להיות חזקה. אתה עכשיו מגיב כמו אלרגי, ונקווה שזה לא יתפתח.
    המגן הטוב ביותר הוא המרחק, הקרינה דועכת לפי ריבוע המרחק. יש הגנה על ידי לוחות סגסוגת מתכת, שהיו פעם כמו שריון של זלדה, וכיום יותר דקים, אבל יקרים למדי.
    לכן פשוט שמור מרחק. קנה לך מיקלדת קטנה לנייד, ועכבר קטן (אפשר גם רגיל) וכך תוכל לעבוד במרחק סביר מהנייד, ולהימנע מהחשיפה לקרינות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולחן כחוצץ

ד"ר זמיר שליט"א
    06/09/2009

שולחן אינו חוצץ בינך והשדה המגנטי מהמחשב, נהפוך הוא.
    רק המרחק יגן עליך.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו